Медитация с триъгълници

Сподели

Медитация, за да прочистим централния стълб и да започнем построяването на антакарана.

1. Рецитираме три пъти (за препоръчване на глас) мантрата на душата и в това време  се концентрираме на звездата на душата. Представяме си звездата на душата да блести, като едно малко слънце висящо над главата ни.

Аз съм Душата.

Аз съм Монадата.

Аз съм Божествената Светлина.

Аз съм Любов.

Аз съм Воля.

Аз съм Съвършено Творение

2. След рецитирането на мантрата с помощта на силата на мисълта си представяме как звездата на душата се движи по диагонал докато достигне на 30 см разстояние от третото око (1.). Следващото мислено движение е по права линия към центъра на главата, достигайки и влизайки в централния канал или чакрата на гръбначния стълб. По продължение на канала тя започва да се изкачва към върха на главата ни докато достигне на височина 15 см над нея. Докато се движи, звездата на душата изгаря всички  наши скрити материализирани форми-мисли и психични “отпадъци”. Всъщност това е кооперативна работа между личността и душата, където звездата е изпълнителният инструмент.

3. Повтаряме това движение с триъгълника още веднъж.

4. Повтаряме движението отново, като този път създаваме триъгълника слизайки до чакрата на гърлото (2.). Това движение извършваме два пъти, като звездата преминава през чакрата на гърлото.

5.Извършваме същите движения, като построяваме триъгълници през всички чакри – сърдечна (3.), слънчев сплит (4.), сакрална или коремна (5.), коренна (6.), на коленете (7.), на ходилата (8.), и до звездата на Земята (9.), която се намира приблизително на 30 см под земята. За всяка чакра (енергиен център) извършваме движението по 2 пъти.

След определен период от време, когато вече сме постигнали добри резултати, можем да допълним медитацията с още 2 триъгълника над звездата на душата  – един до Душата и друг до Монадата.