НОВАТА ЕНЕРГЕТСКА ВИБРАЦИЈА

НОВАТА ЕНЕРГЕТСКА ВИБРАЦИЈА

Помина 12,12,2012 год. И ? Многумина помислија дека ќе се лучат чуда и огромни промени а сепак, станува збор за ЕВОЛУЦИЈА а не за Револуција. Прмените после еден период на мирување сепак се случуваат. Кај некого видливо и побрзо а кај некого споро.

(още…)

0 Коментара

Аскорбинска киселина ( Витамин Ц)

Аскорбинска киселина ( Витамин Ц)


Во 1972 Година Д-р Ирвин Стоун ја објавува книгата„ ФАКТОР НА ЛЕКУВАЊЕ – ВИТАМИНОТ Ц ПРОТИВ БОЛЕСТИТЕ“. (The Healing Factor: Vitamin C against Disease)

http://vitamincfoundation.org/stone/

Ирвин Стоун ( 1907 – 1984 ) бил американски биохемичар, хемиски инженер и автор. Тој прв ја употреби Аскорбинската киселина во прехранбената индустрија како конзерванс. ОД него потекнува и тезата дека на луѓето им се потребни многу поголеми количини на Витамин Ц за да го задржат своето здравје во оптимална состојба , отколку што е потребно да се спречи акутен скорбут. Д-р Стоун ја формулирал и својата теза дека скорбутот не е нарушување во исхраната туку  голема генетска мутација . Помеѓу 1965 и 1967 год  издава документи каде  ги опишува потребните дози од Аскорбинска киселина

 

(още…)

0 Коментара