Филијала на Духовната Академија на Мистериите „Мадара“ во Македонија

Сподели

Филијала на Духовната Академија на Мистериите „Мадара“ во Македонија

Радосната вест, која сакаме да ја споделиме со вас е тоа што на 12 Мај 2012 година во градот Охрид-Македонија,  беше формиран филијала на Духовна Академија на Мистериите „Мадара“!

На основањето на филијали присуствуваа 15 лица, од кои тројца академици од Бугарија – Елисавета Александрова, Цветанка Самарџиева и Дочка Константинова.

Беше формиран репрезентативен совет на филијалата во  Македонија, во кој влегуваат:

– Елена Меруџеска Герасимовска од Охрид

– д-р Ангел поп Ангелов од Кавадарци

– Константин Јовиќ од Гостивар.

За претседател на овој совет беше избрана Елена Меруџеска.

Сега веќе  имаме страници  и на македонски јазик во нашиот весник „Хармонија и Светлина“ www.ezoterikabg.com , на кој ќе се објавуваат интересни статии за различни искуства и откритија во областа на мистиката и езотериката во регионот.

 

Да се ​​поздравиме и си посакаме  и други филијали на Академијата Мадара во светот!

 

 

Светлина и Љубов,

Е Александрова-Зангелми

Претседател на ДАММ и Директор на весникот „Хармонија