Духовна академија „МАДАРА“

Сподели

Творец на Духовна академија на мистериите „Мадара“ е Мастер Елисавета Александрова-Зангелми. Елисавета Александрова е меѓународен учител / Мастер за различни енергетски лековити системи и холистички терапевт.

Духовната академија на мистериите „Мадара“

 


Од 13-ти до 15-ти август 2009  на ова свето место с.Мадара, под покровителство на општината Мадара во лицето на градоначалникот на селото – Христина Димитрова, беше одржан првиот семинар на Духовна Академија на Мистериите „Мадара“. Творец на Духовна академија на мистериите „Мадара“ е Мастер Елисавета Александрова-Зангелми. Елисавета Александрова е меѓународен учител / Мастер за различни енергетски лековити системи и холистички терапевт. Мастер Елисавета ги организира првите курсеви на Патрик Зиглер по SKHM / ALL LOVE во Бразил во 2005 година и во Бугарија во 2006. Идејата и за тоа ѝ се јавува пред речиси три години како за еден духовен центар, во кој би зеле учество сите кои се заинтересирани за обука и соработка за хармонизација и исцелување на Земјата и луѓето. Мастер Ели вели дека Академијата е непрофитна организација, со помош на која многу луѓе кои имаат желба за духовен развој, ќе добијат помош и поддршка. „Самите луѓе во нашата група претставуваат духовна академија“ – вели таа и појаснува што значи името на Духовната академија.

 

Зошто духовна? – Затоа што сите учесници  тргнале одамна по овој пат и бидејќи сите сме духовни суштества, одејќи  по патот на духовното образование. Целта е да се подобриме, да напредуваме се повеќе и повеќе.

Зошто академија? – Има еден момент во кој се доаѓа да одредено ниво на академски знаења. Одејќи по патот на духовното усовршување, човек достигнува до ова ниво. „Знаењето е достапно, доволно е човек да ја протегне раката, за да го досегне. Се е на одредена фреквенција и е достапно „- вели Елисавета Александрова.

Зошто „на мистериите“? – Од човечка гледна точка, од гледна точка на човечката логика, мистеријата е необјаснив настан (случка). Луѓето не можат да си објаснат некои работи и ги прогласуваат за мистерии.

Зошто „Мадара“? – Првата причина е дека Мадара е едно од најсилните енергетските места не само во Бугарија, но и во светот. Тоа е многу особено, многу силно место. Мадара и Рила се енергетски портали, каде се реализира енергетската врска со духовниот свет. Втората причина е дека Мадара беше избрана за симбол на Бугарија.

„…Овој регион декориран со величествени карпи, убава и богата природа, изобилство од  вода, ги привлекол луѓето уште во далечното минато. За прв пат се населиле во неолитот (новокаменната ера),  и никогаш веќе не го напуштиле ова место. Според времето, своите можности и потреби во локалните пештери создале светилишта, богати палати и имоти, тврдини, храмови, самотнички ќелии и манастирскиот комплекси, места за осаменост и за заеднички празници. Во него оставиле траги од својата материјална и духовна култура многу етнички заедници, подолго или пократко време престојувале: првобитните народи,