Централен Светлинен Стълб

Сподели

Централният Светлинен Стълб или Централния Канал е термин, който се отнася до светлинната колана, която се намира между основата на гръбначният стълб и върхът на главата.

Понякога е наричан чакра на гръбначният стълб или сушумна (shushumna). Съзнателното му създаване чрез медитация, молитва и целенасочена мисъл е изключително важно за духовната ни еволюция. Когато изграждаме тази колона от светлина ние обединяваме в едно нашите четири низши тела (физическо, етерно, емоционално, ментално). Следващият етап е формирането на моста антакарана , който да свърже това обединено състояние с Душата ни, а по-късно и удължаването му за  създаване на връзката между Душата и Монадата.

В единият си край централният светлинен стълб свързва основните ни чакри с Душата и Монадата, а в другият с центъра на Земята (т.н. Звезда на Душата на Земята). Чрез така създадената връзка ние имаме възможност да направим контакт както с ангелските светове и Възнесените Учители, така и с Девите и елементалните същества на Земята. През централният светлинен стълб до нас достигат лечебна енергия и напътствия за духовното ни развитие. Прочистването от негативни психични натрупвания и разширяването на Антакарана са изключително важни предпоставки за развитието ни.

При идеални условия централният канал може да бъде уголемен и трансформиран в колона от светлина , достигаща в диаметър до размерите на главата ни. Това може да се постигне чрез различни техники за медитиране. С постоянство и минимални усилия след рецитиране на мантрата на душата можем да постигнем фантастични резултати, защото половината от работата се извършва от самата душа и от монадата.

Правилното построяване на светлинния стълб е много важно. То трябва да се извърши не само в посока на звездата на душата и душата , а и към звездата на Земята. В противен случай може да има загуби на енергия, запушвания по канала и появата на здравословни проблеми. Упоритата работа от наша страна, ще доведе до построяването на планетарния  антакаран и ще ускори завръщането на Христовата светлина.