Фън Шуй

Сподели

Човекът от далечни времена е почитал различни предмети и символи и ги е използвал за амулети и талисмани. В България например, за щастлив амулет се счита подковата, която носи късмет на притежателя си.

Символите, амулетите и енергийните коректори на Фън Шуй имат за цел привличане на положителната енергия и защита от неблагоприятни въздействия и нещастия. Смята се, че правилно избраните символи ще донесат хармония в дома ви, успехи в бизнеса и любовта, ще ви помогнат да поканите щастието в живота си. Фън Шуй учи, че огромна част от така наречения “земен късмет” в живота на човек зависи от това как е подредено неговото жилище. Домът е отражение на самите нас, нашето материално продължение. Затова интериорът трябва да е добре балансиран – не само стилен и съвременен, но и в хармония с обитателите. Тогава се казва, че домът дава енергия, а живущите черпят от нея. За съжаление в немалко случаи е точно обратното.

Има много доказани начини да подобрите енергетиката в дома си и да направите живота си щастлив. Един от тях е чрез употребата на китайски символи и талисмани. Всеки символ: икона, картина, статуетка може да се превърне в “информационна матрица”. Т.е. вие закодирате в него своето послание: да бъда здрав, да бъда богат, да срещна любовта … В българската традиция този “процес” се нарича “наричане” – каква хубава дума: наричаш, обричаш… А сега помислете за нещата, които смятате, че ви носят късмет. Да, те са такива “информационни матрици” подаръци от скъпи хора, наследство от майка, баща, дядо, или предмети, които сами сте “нарекли” за късмет. След като приложите основните техники на почистване и определите секторите на дома си и щастливите си посоки може да пристъпите към избор на символ или талисман.

От дълбока древност императорите и заможните хора на Китай са използвали Фън Шуй за привличане на богатство и слава, ревностно пазейки тайните му от обикновените хора.