Фън Шуи символи

Сподели

Китайски монети: Това е изключително ефективен символ на богатството и успех във финансовите дела. Йероглифните надписи на монетите помагат да се постигне просперитет.

Китайски монети

Това е изключително ефективен символ на богатството и успех във финансовите дела. Йероглифните надписи на монетите помагат да се постигне просперитет. Традицията повелява монетите да се свързват с червена лента, конец или панделка, така че йероглифите да са от горната страна. Количеството на монетите трябва да е 3, 6 или 8. Поставете ги в портмонето си, пред входната врата, в зона „Богатство”, или просто на работното си място.

Трикрака жаба на парите

Олицетворява финансовият успех. За подсилване на положителния ефект жабата трябва да има в устата си китайска монета – с колкото по-голям размер е, толкова по-добре. Трикраката жаба се слага в съответната зона на дома, а също така задължително и на бюрото в офиса.

Кучета Фу

Мощен символ за закрила и охрана. Тези фигури се използват задължително по двойки – само така те ще могат да защитят вашия дом, а също така и материалните блага. За охрана на дома те се разполагат срещу входната врата. За подобряване на материалното благосъстояние кученцата се поставят в зона „Богатство”.

Кристални висулки

Това са специални Фън Шуй висулки, задължително фасетирани, изработени от стъкло или оловен кристал. Предлагат се в различни цветове, които също са важни. За отстраняване на финансови затруднения диаметърът на

сферата трябва да е не по-малко от 40 мм. Когато върху повърхността на сферата попадат слънчеви лъчи, тя разпростира пречупени разноцветни отблясъци из цялата стая, което раздвижва и подобрява енергията на дома, помага за правилното насочване на енергийните потоци, а също така и за защита от отрицателна енергия, влизаща обикновено през прозорците.

Хотей (Смеещият се Буда)

Това е най-почитаният символ на богатството и щастието във Фън Шуй и един от най-популярните талисмани. Фигурката на Хотей е подходяща за активиране на зоната на „Богатство”. Има такова китайско суеверие – ако искате да ви се изпълни каквото и да е желание, трябва да потъркате коремчето на талисмана 300 пъти, мислейки за даденото желание.

Вятърни чанове

Това са специални тръбички, бамбукови или метални, задължително с различна дължина, издаващи звук. Вятърният чан подобрява енергията в дома, препятства застоя в работата и другите аспекти във вашия живот. Във всеки един момент, когато имате нужда да привлечете позитивна енергия просто леко докоснете чана – това веднага ще създаде движение на енергията.

Огледало Ба Гуа

Огледалото Ба Гуа е един от най древните символи за защита, избягване на уроки и всякакви зли очи към дома ви. Запомнете, огледалото Ба Гуа трябва да е здраво и чисто и задължително обърнато навън – извън къщата! По огледалата не бива да има драскотини и повреди, отражението трябва да е ясно.

С използването на Фън Шуй символите промяната в живота Ви няма да дойде мигновенно, за това е нужен обикновено един лунен месец. Това е времето, за което енергиите в дома или офиса се преподреждат и групират и започват да влияят благотворно върху обитателите. Нормално е, ако енергийният коректор или амулет, който ползвате – вятърен чан, кристал или фигура, да измени своя цвят или потъмнее. Това е резултат от неговата работа с енергиите и преобразуването им. В този случай е необходимо коректорите да се почистват периодично.