„Ангели в действие“

Сподели

Един филм за учителите и връзката им с децата

„Ангели в действие“ е документален филм, продукция на CineArt.

Образованието се променя, както се променят технологиите – изключително бързо и динамично, и за да е в час едно дете в училище, то трябва да учи от наистина уверени и мотивирани учители.

„Ангели в действие” разказва за тях – за онези силни индивидуалисти в България, които дават летящ старт на учениците си, вдъхновяват ги да работят и да постигат успехи на международно ниво. За съжаление, много често признанието към тези преподаватели е малко, а престижът на професията – нищожен.

Огромен е гладът за кадри в различни индустрии, които от години се опитват да създава самостоятелни курсове и академии, като начин да се справи с проблема. Тези техни програми обаче рядко са във връзка с училища и учители, разчитайки главно на студентите в университетите, които всяка година намаляват. И поради това, твърде често най-добрите ученици на най-добрите преподаватели избират да учат в чужбина, търсейки кариера и щастие извън родината си.

Какво е мъжкото присъствие в образователната система в България, как се променя представата и ролята на учителя, защо е нужно да се въвеждат нови начини на преподаване и колко е важно първоначалното обучение в ерата на динамично развиващите се технологии и информационното общество – това е предмет на проекта „Ангели в действие“ и основна тема на пълнометражния документален филм.