Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 8

Сподели

Част 8
Силицият във фитотерапията

Фитотерапията е комплексно лечение на много заболявания с помощта на смеси от билки. От около 50 лечебни растения се приготвят 45 стандартни смеси със силициева вода. Тези смеси са незаменими, тъй като лечението е с траен резултат. Растителните компоненти въздействат непосредствено на болестните симптоми, притежават поливитаминен ефект, а силициевата вода е необходима за оздравително-профилактичното, общоукрепващо въздействие, стимулиращо обмяната на веществата. Освен това силициевата вода извежда токсините от организма.

Днес се предлагат фирмени биологично активни препарати, които са отлично балансирани комплекси, състоящи се от природни компоненти (извлеци от тъкани, органи, екстракти от растения) и естествени катализатори на биохимичните процеси.

Фитоапликациите са компреси от лечебни растения, приготвени с изворна силициева вода. Използват се за лечение на полиартрити, радикулити, облитериращи ендоартрити, заболявания на стомашно-чревния канал, холецистити, гинекологични, урологични заболявания.

Те се прилагат по строго медицински показания и в съчетание с калолечение, например с компреси от лечебна (тропелева кал), ароматизирани лечебни соли, хлоридно-натриево-бромна луга, апликации с лечебна глина и масаж.