Митове за медитацията

Сподели

Начало на серии от статии, посветени на медитацията, разглеждайки я от позицията на метода-учение на Хосе Силва и неговите последователи.

МИТ № 1: МЕДИТИТАЦИЯТА Е СЛОЖЕН ПРОЦЕС.

Често се казва, че съзнанието е като маймуна, скача от дърво на дърво и търси нови банани. Голяма част от медитивните практики (техники) се опитват да намалят нивото на стреса с надеждата, че това ще приведе мозъка в спокойно състояние. Много хора със значителен опит в медитацията смятат, че да се постигне такова състояние е доста сложно.                                      

За щастие има по-лесен начин за успокоение на съзнанието и едновременно разширяване на неговите възможности. И всеки може да усвои този способ. OmHarmonics е продукт в основата, на който лежат технологиите Neural Sync и Intelligent Guided Flow и която ще позволи на вашият мозък да се настрои на Алфа-ниво (честота на мозъчните колебания 7 до 14 Хц), а след това бавно да премине в състояние на приятен покой. Във всички времена такова трансцедентно състояние на съзнанието е било предмет за обсъждане от много велики мислители и учени. Способността да медитира е навик, който притежава всеки от нас. Тогава, защо е нужна странична помощ?!  

МИТ № 2: ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ТЕХНИКАТА ЗА МЕДИТИРАНЕ Е НУЖНО МНОГО ВРЕМЕ?!

Колко време е нужно за да се овладее медитацията на много добро ниво? Този въпрос най-често си задават начинаещите. Смята се, че медитацията е цяла наука и да се овладеят техниките са необдими много и дълги тренировки. Повечето хора ежедневно са заети с кариерата си, със семейството си и други дела, и затова не е удивително убеждението, че практически е невъзможно да се намери свободно време.

Даже най-преданните поклонници на медитацията остават разочаровани от ниските темпове на постигане на резултати в медитирането, когато медитиращият овладява състоянието на покой, благодарение на многогодишни тренировки. За щастие, неврологията и съвременните технологии ни показват, че може бързо да се постигат резултати в медитирането, когато се използват определени технологии (например OmHarmonics).

Множество изследвания подтвърждават положителното влияние което оказва медитацията на всички аспекти от нашият живот – от развитието на интелекта, творческите възможности и реакциите, до умението да се решават проблеми. Също така с помощта на медитацията се намалява кръвното налягане и значително нивото на гнева, спада рязко депресивното състояние на човека.  

МИТ № 3: ВСИЧКИ ТЕХНИКИ НА МЕДИТАЦИЯТА ПО ПРИНЦИП СА ЕДНАКВИ.

С появяването на все повече трудове, посветени на различни техники на медитиране, издавани от много университети и медицински школи в света, възниква мнение, че всички те водят до един и същ резултат. Това е неправилно, грешно мнение.

Медитацията обединява в себе си стари традиции от целия свят като корените й се губят някъде в древността. Тълкуването на оригиналния набор от инструкции може да остане загадка, неразбрано, тъй като с течение на времето, през вековете, много сведения могат да се загубят.

OmHarmonics не само позволява да се достигнат нови нива на знанията, но и оказва положително влияние на здравето, духовното развитие, хармоничното взаимоотношение между тяло и разум. Понятието OmHarmonics се използва именно в метода Силва, когато се изпълняват техниките на Хосе Силва.

За този метод можем да продължим да пишем регулярно, ако нашите читатели покажат, че това ги интересува и не от просто любопитство, а поради това, че искат да се научат да медитират ежедневно. Вашите отзиви ще ни подскажат.

Омммм!