Мастер Елисавета Александрова-Зангелми приобщи и Враца към позитивното и доброто

Сподели

Радостта да съществуваш, да живееш в хармония със себе си и хората, да си добър човек, който търси пътя към себе си и се стреми към съвършенството във всеки миг от живота си, не са непостижими мечти и действия, без смисъл и резултат.

Това са частици познание, към което всеки от нас, стига да поиска, може да се приобщава, докато… чете, или следва древните и съвременните практики за себе-усъвършенстване и себе-изграждане. А, докато върви по пътя към „висшия Аз”, той може да лекува тялото и душата си.

Така в няколко реда могат да се обяснят двете книги на Елисавета Александрова Зангелми. Първата – пълно ръководство по древно египетската система за хармонизиране на тялото и душата – Изис Сейким, дошла на бял свят през 2006 година, и втората – „Сейким – енергия на живата светлина”, излязла под печат тази година. Авторката се срещна на 11 септември, привечер, в Дома на техниката във Враца с първите си почитатели от областния град. Марияна Охова, мениджър в „Цептер”, рейки мастер, която постоянно организира курсове и е отворена към не традиционните практики за лечение и „споделяне на доброто”, като Смехотерапия, Кристали, Рейки, въведе присъстващите в повода за проявата и даде възможност на Елисавета да разкаже за себе си и за своите книги.

Мастер Елисавета Александрова-Зангелми е родена в Шумен. Живее и работи в България и Бразилия. Завършила е химия и физика – педагогически профил в университета в родния си град. До 1992 година преподава химия и физика. А след това, както самата тя споделя, тръгва по пътя на квалификация и изследвания в областта на алхимията и метафизиката. Завършва различни курсове и получава мастерска степен по Изис Сейким, Сейким (Секхем)/СКХМ, ALL LOVE, Рейки, Каруна, Teame, Magnfied Healing R, Ama Deus, сертификат на специалист по холистична терапия, по мениджмънт в Рекреация и по Рекреология. Член е на Синдиката на бразилските терапевти. Елисавета Александрова-Зангелми работи като холистичен терапевт, организира и провежда курсове и семинари с групи в Бразилия и България. По нейна идея през 2005 година в България е основан Центърът за интер-дисциплинарно обучение, а през 2009 година към него е създадена Академията на мистериите „Мадара”. Както отбелязва Елисавета, академици могат да бъдат всички, които се интересуват от преоткриването на човешката същност и от мистичните превъплъщения на духа.

Докато първата й книга „Изис Сейким – пълно ръководство” дава първоначална представа за древно египетската енергийна система за хармонизиране и лечение – Сейким, част от която е „Изис Сейким”, втората – „Сейким – енергия на живата светлина” – допълва и до обогатява познанията за системата като цяло и за приложението на символите и мистериите, които тя обединява. Двете четива тръгват към читателите под печата и с оформлението на издателска къща „Кибеа”.

Пътят към познанието и мъдростта читателите могат да извървят заедно с авторката, като се запознаят с основните й напътствия за работа с енергията Сейким. После – вникнат и осмислят основните и допълнителните символи, обяснени кратко, ясно и разбираемо, с илюстрации, цифри и богат нагледен материал. Проследят специалните техники за работа със светлината и възможностите да се развиват телепатията, ясновидството и интуицията у всеки един от тях. И преди да вдишат дълбоко от Светлината и да се отпуснат в поне една от разнообразните и многостранни медитации и визуализации, те ще могат да прочетат мненията и споделеното от опитността на малка част от учениците и последователите на Елисавета. „Всичко, в което вярваме, е възможно” – с тази мисъл започва кратка, но много полезна част от втората книга на Мастер Зангелми за позитивното мислене и творческата визуализация, самовнушението и автохипнозата, където всеки може да се научи да диша правилно, да се отпусне и да предизвика съня, да хармонизира енергиите, да се успокои и да релаксира, да се изчисти от стреса и отрицателните ежедневни блокажи, да се развесели с пеенето на мантри (звук, зареден със специална вибрация, който въздейства положително на енергийната ни система.).

Интересни са поредицата духовни пътувания в Египет, които предприема Елисавета с групите, които завършват курсовете по Изис Сейким. Те са описани и чрез нейните разкази, и чрез откровенията на съпровождащите я съмишленици и ученици. Освен това разкриват любопитни факти за знаменателни места на древни мистерии – центрове на силни енергийни вибрации. Такъв е Звездният храм в Саккара – пирамидата на Джосер. Или пък храмът на Изис (Изида) – Господарката на заклинанията и всички магии – на остров Филе и храмът на Озирис; Двойният храм на Сет и Херу (Хорус), на Хат-хор, или величествените храмове-комплекси в Луксор и Карнак.

След тази кратка, но въздействаща разходка читателите могат да се помолят за помощ чрез текстове – призиви, мантри, ритуали, стихове, чийто ефект е много силен, независимо дали са се настроили на „вълната” на системата Сейким, или Изис Сейким.

А след това да се запознаят и с Духовната академия на мистериите „Мадара”, чието кръщение става на едно от най-силните енергийни места в Мадарското плато – Капището, или Камъка на колобъра (думата означава първосвещеник при прабългарите.). Нуждата да се приложат знанията на практика и да се усъвършенстваме, като правим живота си по-добър и пълноценен, не е самоцел за „академиците” – те споделят заедно пътя към Създателя и с Любов помагат, даряват, сътрудничат, съчувстват, решават своите проблеми и проблемите на човечеството с толерантност и съпричастие.

Най-важното, което не просто се научава от втората книга на Елисавета Александрова-Зангелми, а става смисъл на практиките при работа с енергията Сейким и на всичко онова, на което тя се е посветила, е във финалните редове на книгата. То е едно от десетките послания, които отправя авторката към своите читатели. „ Любовта е в основата на живота и на всички духовни практики. Любовта е големият златен ключ към извисяването на човека. Бъдете в постоянна концентрация върху Любовта!”, съветва Елисавета. А тези, които я познават от години, или пък онези, които я слушаха, докоснаха се до нея, медитираха под спокойните й напътствия по време на представянето на втората й книга във Враца, се убедиха сами, че това не са кухи фрази. А частици от нейната светла същност, която преобръща, променя, въздейства, трансформира всеки човек, пресякъл неслучайно пътя й. И го прави по-добър. По-съвършен.

Всъщност Елисавета посещава Враца за първи път. На следващия ден, след големия интерес към нея и успешното представя на книгите й, тя посети местните забележителности и енергийни места. Мастер Зангелми отпътува на следващия ден с убедеността, че отново ще гостува тук и друг път.

Автор: Цвета СТЕФАНОВА

Снимки: Марияна ОХОВА