Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 3

Сподели

Част 3
Какво да се прави, когато в организма не достига силиций?

Причини за недостиг на силиций
Причините за недостиг на силиций в организма са много. Една от тях е наличието на чревни паразити и гъбички, които са най-страшните унищожители на силиция в човешкия организъм. Многобройните червеи паразити се размножават с огромна скорост, като лавина. Тези неканени гости могат да се заселят практически във всички органи и тъкани на човека. Нещо повече, личинките на различните хелминти, например аскаридите, а също трихомоните, хламидиите, бактериите и гъбичките свободно се придвижват по нашите съдове в търсене на местожителство. Течната среда – кръв, плазма, лимфа – е идеално място за размножаването им, нашето тяло се превръща в строителна площадка и среда за обитаване. Когато паразитите започнат да се размножават интензивно, първото, което изяждат в човешкия организъм, е силицият. Силицият преобразува енергията и им е необходим, за да предадат генетичната си информация на потомството си. А калцият, строителят на костите, не се усвоява при недостиг на силиций. Ето защо остеохондрозата, радикулитът, полиартритът (болести на силициев дефицит) също имат паразитна основа.

Благодарение на любовта на паразитите към рожбите им съдържанието на силиций в човешкия организъм рязко намалява. То води до това, че мозъкът престава ефективно да контролира процесите, които протичат в тялото.

Поради това най-правилно е да се започне борбата за премахване на дефицита на силиций с прочистване на организма от чревни паразити и гъбички.

Признаци на силициевия глад
Нарушаването на силициевата обмяна води до анемия, косопад, кожни възпаления, заболявания на лимфната система и др. Калцият не се усвоява, ако в организма на човека не достига силиций.

Силицият създава заредени с електричество системи, които привличат вирусите. Голяма е ролята на силиция и в синтеза на полизахаридите при образуването на хрущяли в съединителната тъкан. Особено богати на силиций са ноктите, косите, кожата, венозните клапи, стените на съдовете, сухожилията, надкостницата, хрущялната тъкан, синовиалната течност в ставите.

Съществуват признаци, които предупреждават за настъпването на силициев глад.

Ако организмът ви усеща недостиг на силиций, най-напред ще ви сигнализира за това с неразположения. Тревожните сигнали могат да бъдат хроничната умора, повишената нервност, влошаването на зрението. Чупливите нокти, сухите коси, отпуснатата кожа, появата на синини от най-лек удар също са признаци за недостиг на силиций. И големи рани, и малки драскотини зарастват трудно и болезнено.

А последиците са следните: спада нивото на левкоцитите в кръвта, човек губи апетит и става уязвим за всякакви болести, а по-късно незабелязано се развиват такива страшни заболявания, като хипертония, язва на стомаха, артрит, атеросклероза, туберкулоза, остеопороза, аритмия, стенокардия, инфаркт на миокарда, инсулт, кардиосклероза, психични нарушения, които водят до загуба на трудоспособност. За ликвидиране на дефицита на силиций е достатъчно редовно да се пие активирана вода или да се изяжда по една чаена лъжичка дневно каолинова глина (каолинът е вещество с високо съдържание на силиций), да се пие глинена вода.

Колко силиций трябва да има в организма на човека, който, както е известно, се състои от 70% вода? При недостиг на силиций се нарушава обмяната на веществата, тъй като повече от 70 други елемента просто не могат да се усвоят.

По данни от спектрален анализ в продуктите, които всекидневно употребяваме, съдържанието на силиций състав¬лява 4, 7%. Ако отчетем, че в организма силицият участва в процесите по обезпечаване на жизнената дейност в осемкратно по-голямо количество, следователно той съставлява 4, 7 х 8 = 38%.