Мексико, полуостров Юкатан, 3-17 декември 2016

Сподели

Експедиция-семинар с потапяне в магически шамански практики и церемонии на маите… 

Посещение на енерийни центрове – пирамиди и пещери с водачи и практики в тях. Посещение при мексикански лечители.

Приятели! Каним ви на едно невероятно и нестандартно пътешествие през декември 2016 година. Пътешествие в Мексико, на полуостров Юкатан. Това пътешествие не е туристическо. То е пътешествие из закрито до неотдавна пространство на магическия свят на духовното наследство на маите, запознанство с енергиите на земята на маите, с нейните древни традиции и с нейните все още не до край разгадана история. Среща и тясна работа със шаманите и лечители, потапяне в магически шамански ритуали и церемонии. Смисъла на това потапяне е възможността да опознаеш себе си и своето предназначение, да преживееш вътрешна трансформация,  да получиш отговори на много въпроси, в това число и на тези за нас самите,  които години наред стоят вътре в нас и не намират отговор.

Ще бъдем посрещнати, съпроводени и настанени през цялото време в ретрийт-център „7 Стрели”. Центърът се намира в мястото на силата, върху земя, на която е бил разположен древен церемониален комплекс на маите, Коба. Мястото на силата – това е участък от земята, излъчващ енергия, която влияе по благотворен начин на хората, намиращи се на нея. Местата на силата от незапомнени времена са се смятали за свещени от тези, които са знаели за тях,  поради тяхното мощно влияние. Тук е по-лесно да качиш съзнанието си на по-високо ниво, да проясниш мислите си, да усетиш прилива на енергия и вдъхновение.

В центъра ще намерим органична храна, приготвена от от мексикански готвач, който ще се съобрази със всеки вкус и ще допълни трапезата с невероятни разнообразни изобилни тропически плодове, просторни стаи за по двама души със всички съвременни удобства и с джунглата с нейни звуци зад прозореца. В центъра ще можем по всяко време да се подложим на лечение на уреда за цвето-кристало-терапия без допълнително заплащане.  На територията на центъра са изградени помещения и площадки за церемонии, в които ще взимаме участие по времето на престоя ни там, и които ще се водят от шаманите на маите. Церемонии, които са способни да преобърнат представите ни и да разчупят границите, насадени ни от обществото – това е един различен свят, различна цивилизация,  различно разбиране на познати явленията. Да медитираме в пирамида,  да общуваме с духовете на Огъня, древните духове на тази магическа земя. Да посещаваме сеноте (подземно езеро с кристално чиста вода, която има пречистващи свойства) в селището на маите, където се намира Центъра.

Дон Бартоломе, посветен, жрец на маите, е казал, че за това Място винаги се е знаело, тук са черпели Силата си и Енергията си шаманите от целия Юкатан. В процеса на строителството в тази земя се намират предмети, които са принадлежали на древните майа. Тук живеят Духове. И точно те, а не хората, избират посетителите на това място. Както пише Кастанеда, тук ни довежда „намерението на шаманите на древно Мексико“.

Ще имаме уникален шанс да се срещнем, да се запознаем и да работим отблизо с шаманите, да вземем участие във водена от тях трансформационна церемония с растенията на силата. Да се пречистим в свещения шамански огън, в церемонията Темаскал и в магическите води на много от подземните езера. Ще имаме уникален шанс да получим индивидуална консултация по чувствителни жизнени въпроси при патриарха на маите и да посетим пси-хирург и лечител, при когото се стичат за помощ хората от всички краища на Мексико. Да пътуваме до пирамидите, които се считат за по-висши чакри на нашата майка Земя, не с гидове, които просто сричат туристическа информация, а с хора, които знаят сакралния смисъл на тези древни съоръжения. И, разбира се, ще се потопим в изумрудените води на коралови плажове – колкото и да е наситена програмата, не бихме могли да подминем тази възможност да поплуваме под галещите лъчи на тропическо слънце през декември, нали Smile

Пътешествие – духовно и бутиково, пътешествие най-вече към себе си, пътешествие не развлекателно, но на опознаване на себе си и на света такъв, какъвто е бил замислен от Бога още преди цивилизацията да разкъса нашата връзка с духовете на природата, земята и космоса. Пътуване по пътя на сърцето, в края на който вие ще виждате света не само с очите, но и със сърцето си и със други, непознати дотогава сетива. Пътуване по Camino Rojo – Червения път – път на воина, който търси абсолютното божествено знание и разпръсква светлината на това знание около себе си.

Когато се формира група за такова пътуване, груповото намерение формира окончателната програма, която може да бъде от супер интензивна до почти лежерна, да включва повече или по-малко пътешествия, повече или по-малко обучение или лечителски сесии, повече или по-малко церемонии, медитации и духовна работа.

Това не е туристическо пътуване и не е комерсиален проект, целта ни е да съберем група единомишленици за съвместно пътуване, максимум 15 (в момента са останали няколко свободни места), за да можем да бъдем полезни един на друг в това пътуване и да открием заедно места и пространство, където българи още не са стъпвали. В центъра се говори на английски, испански и руски. Осигуряваме превод на български през цялото време.

Програма.

Ден 1. Пристигане в Канкун късно вечерта. Посрещане, трансфер и настаняване в ретрийт-център „Седем Стрели“.

Ден 2. Запознаване. Ежедневна практика и медитация в пирамидата. Вечерта – церемония на формиране на Намерението и церемония Темаскал (Temazcal)

Ден 3. Карибско море, красив плаж. Посещение на древната крепост Тулум. Медитация и работа в мястото на силата.

Ден 4. Среща със забележителен шаман майа дон Астерио.  По желание – традиционен „масаж“ майа  – „сухуйот”, който владее дон Астерио. Вечерта – пречистваща церемония на Свещения Огън. Възможност за инициация в шаманските енергии майа, обучение на енергиен масаж „сухуйот”, обучение на пречистване с огън и получаване на лично име майа.

Ден 5. Сутрин – ритуал Темаскал. Вечер – ритуал Връщане на загубени части от душата. Ежедневна практика и медитация в пирамидата. Ще работим с нашите страхове и стари спомени по време на целия ретрийт. Това е само началото на работа, която ще продължи и вкъщи. Запознанство със шамана дон Хуан, разговор за предстояща церемония с Растенията на Силата и за нейно намерение.

Ден 6. Този ден е деня на подготовка за церемонията с Растенията на Силата. Ретрийт на мълчание.Сутринта – посещение на сеноте и пещера. Медитацията в пещерата. Около 10 часа вечерта започва церемонията с Растенията на Силата, провеждано от шаманите Хуан и Лаура. Тази церемония не е задължителна част от програмата, всеки решава дали да вземе участие.

Ден 7. Церемонията завършва сутринта. Темаскал. Почивка. Ежедневна практика и медитация в пирамидата.

Ден 8. Закуска и отпътуване към Местат на Силата и пирамиди-чакри: Ушмал (Uxmal) – чакра Муладхара, коренната чакра. Енергията на Земята, нашата женска същност. Медитация. Каба (Kabah) – чакра Манипура. Воля. Пирамидата на Воина. Лабна – Свадхистхана чакра. Сексуалната енергия. Медитация. Работа с травми. Настаняване за нощувка в хотела.

Ден 9. Изключителен церемониален комплекс Ошкинток (Oxkintok) – лабиринт, скулптури, общуване с Духове. Пещерата на Елена. Шаман майа ще проведе вътре в пещерата церемония на пречистване. Спускането в пещера е достатъчно сложно, а впечатления и усещания незабравими. Тук са най-големите пещери на Юкатан и едни от най-големите по площ и най-малко изследвани пещери на Мексико. Водача ни е индианец, гид трето поколение, който вече близо 31 години завежда тук  немногочислени посетители по достъпни пътечки. Церемония с шамана Майа в пещерата се провежда в пълна тъмнина. Това е много силен и незабравим опит. Нощувка в хотела.

Ден 10. Посещение на пещера Balankanche, която по вярвания на маите, променя съдбата и сеноте Ик киль. Прекарваме нощта в хотела в населено място, където на следващия ден ще се състоят „пси-операции“.

Ден 11. Ставаме в 4 часа сутринта. Операция. 11.00 – отпътуваме за Центъра. Вечеря в центъра

Ден 12. На този ден ще се срещнем с Посветен, жрецът майа, дон Бартоломе. Тръгваме рано сутринта. Ще се изкъпем в свещеното подземно езеро – сеноте. Според легендата, това сеноте е с „мъртва вода“. Тя отмива остатъците от енергийни  щети върху аура, болести, проблеми и лоши мисли. Къпене в следващо сеноте – с „жива“ вода. От тук ще тръгнем подмладени и пълни с енергия. Посещение на церемониалния комплекс Ек Балам, пирамидата на Черния Ягуар. Това е церемониален център, където наскоро бяха направени фантастични открития, преобръщащи съкровените представи за културата на маите.  Дон Бартоломе ще ни посрещне в своята градина, ще проведе церемонията на Благословение, ще отговори на въпросите на групата. Някои от вас ще имат възможност да говорят с него индивидуално, ако въпросите са важни. Ежедневна практика и медитация в пирамидата.

Ден 13. Море. Кариби. Плаж. Пазар. Ежедневна практика и медитация в пирамидата. Прощална вечер.

Ден 14. Последни практики и кристалоцвето-терапия по чакри. Обсъждане на резултати. Канкун. Вечерта заминаване.

Ориентировъчна стойност на програмата: 2 200 щатски долара.

14-дневната програма включва:

– настаняване в центъра „7 Arrows“, на човек в двойна стая

– храна: закуска, обяд, вечеря и междинни похапвания, чай, кафе, вода по време на престоя в Центъра (11 дни)

– трансфер от и до летището

– превоз до всички места, предвидени в програмата за пътуване

– настаняване в хотели по времето на пътуване

– такса входове в сеноте и пирамиди и съпровождане от водачи

– общи церемонии, ритуали, медитации, ползване на легло за кристалоцвето-терапия по чакри по всяко време според нуждите на всеки

– съпровождане в ежедневни енергийни практики от опитни водачи, основателите на центъра, хора с дългогодишен опит в енергийни, психологически и духовни практики, шамани

– превод на български

В цената не влизат:

– самолетни билети (в момента цената на полет София-Канкун-София е около 1 000 евро през Франкфурт

– индивидуални сесии със шамани и лечители

– церемония с Растенията на силата

– храна по времето на пътуване до пирамидите (3 дни).

За въпроси, информация и записване:

  • Ирина Цончева: 0898 78 52 72
  • Цвета Вацкова: 0887 21 00 51