Уъркшоп – Замесване на хляб от лимец с квас

Сподели

Кога? На 08.10.2012 от 18.30 и на 09.10.2012 от 19.30

Къде? ЦИО-Варна на ул. „Христина Морфова“ № 8 (до Очна Клиника)

С кого? Валери Добрев

Център за Интердисциплинарно Обучение

направление Варна на ул. „Христина Морфова“ № 8

представя

Валери Добрев

на 8 и 9 Октомври 2012

с

Уъркшоп – Замесване на хляб от лимец с квас

и

Медитативна практика с картини на тема „Златните делфини”

Уъркшоп – Замесване на хляб от лимец с квас

На 08.10.2012 – понеделник от 18:30 до 20:30 в ЦИО-Варна на ул. „Христина Морфова“ № 8 (до Очна Клиника) гостува Валери Добрев с информация за древното жито ЛИМЕЦ. Той ще ни покаже как се меси хляб с брашно от лимец и квас. Ще опитаме хляб от лимец. Ще можете да се сдобиете със семена и брашно от лимец!

Еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.) е най-древния вид от групата на покритите или несъщински пшеници. Никой не знае откъде е дошла и колко е стара тази дива пшеница. Сякаш е спусната от Небесата. Според езотеричните школи то не е продукт на нашата планета, а слънчев плод, тръгнал от Сириус, за да стигне до Земята.

Квасът е първоначалната форма на маята, открита от древните египтяни. Може да се добие от пълнозърнесто лимецово, пшенично, ръжено ,нахутено или друго брашно. Представлява симбиоза между бактерията лактобациликус (Lactobacillus sanfranciscensis) и гъбичната мая (Candida milleri). Те и бактериите, които правят кисело мляко, принадлежат към едно и също семейство. Добрината, която членовете му правят, е да преработват сложни за човешкия организъм вещества и да ги правят по-леки и полезни. Вложен в приготвянето на пълнозърнест пшеничен хляб, квасът опростява сложните въглехидрати на пшеницата и прави възможно по-качественото и пълноценно усвояването на полезни вещества.

Заповядайте и бъдете съпричастни с:

• Приготвяне и подхранване на домашен квас.

• Замесване на хляб от лимец с квас.

• Дегустация на хляб от лимец.

Входната такса –няма,приемат се дарения за залата

Медитативна практика с картини на тема „Златните делфини”

На 09.10.2012 – вторник от 19:30 до 21:00 в ЦИО-Варна на ул. „Христина Морфова“ № 8 (до Очна Клиника) Валери Добрев ще ни представи неговите картини на тема „Златните делфини”. Ще можем да се насладим на прекрасните багри и рисунки на Златните делфини и божествените изрази, както и на неизвестната писменост върху тях, носещи силни вибрационни енергийни кодове. Ще чуем историята за създаването на картините, същността на енергията на Златния делфин и въздействието на йероглифния космически код. Ще бъде проведена медитация с картините, която цели да достигнем до едно по-дълбоко осъзнаване на нашата Висша същност, водещо до позитивни трансформации и изцеление.

Вход:-приемат се дарения за залата

Валери Добрев по настояще се занимава с изследване, изучаване и въздействие на човешкото светлинно тяло, съзнание и проявление на Висшата същност. Работа с космическия вибрационен фон. Медитативни практики и техники за себеусъвършенстване. Работа с Планетарното кристално ядро и Планетарната кристална решетка. Работа с електромагнитно-светлинни тороидни полета – сърдечно, планетарно, соларно, галактическо, вселенско, омнивселенско и космическо. Закотвяне, интегриране и реализиране на новите космически кодове на Златната епоха на Новата Земя. Снемане на индивидуалните ключове. Интегриране на древно познание в удобни за изучаване и работа носители в трета плътност.

Валери е и артист и се изявява в техники като -рисуване с графит, маслени бои, акрилни бои, сух пастел. Графика, ландшафт, абстракция, сюрреализъм. Енергийни картини и мандали. Пише поезия.