Синьо-зелените водорасли АФА

Сподели

Синьо-зелените водорасли АФА се добиват от езерото Кламат, което се намира в един от окръзите в щата Орегон, САЩ.

Това е земя с изключително разнообразна природа. Тя е земя на праисторически езера, многолика, прекрасни гори. Земя на могъщи вулканични планини, земя, където влажният полъх на Тихия океан от Запад се смесва с огненото дихание на пустинята Невада от Юго-Изток. Индианците от племето Кламат дали името си на тази земя. Те трудно биха могли да си представят, че ще се прочуят благодарение на малки, зелени растения – водорасли от езерото Кламат. Описани са като най-съвършената природна храна. Водораслите стават популярни в Европа, когато Британските хомеопати Дейвид Хауел и Робърт Дейвидсън основават фирмата АкваСорс. Господин Хауел е с изключително голям опит като хомеопат и в началото е имал увереност, че благодарение на хомеопатията и неговите познания ще се постигне значително подобрение в здравословното състояние на пациентите. Бил неприятно изненадан, обаче, когато в началото на 90-те години не е постигнал особени резултати в лечението. При направени изследвания и нализи той обяснява този факт с това, че живеем в замърсена околна среда, ядем преработена храна, в общи линии се отдалечаваме от здравословния начин на живот. Така се задръстваме отвътре и поради недостиг на енергия организмът ни трудно се възстановява. Затова заедно с господин Робърт Дейвидсън започват да търсят начин да променят ситуацията. Проучвали са сред витамини, минерали, основни хранителни вещества, но за беда в наше време повечето от тях се получават по изкуствен път.

В резултат на продължителни и задълбочени проучвания и търсения се натъкват на водораслите от езерото Кламат.

Двама пациенти започват да приемат синьо-зелените водорасли АФА и веднага здравето им съществено се е подобрило.

Когато започваме да ядем водорасли все едно зареждаме колата с качествено гориво.

Тялото се зарежда с енергия, освобождаваме се от отпадъците, които са се натрупали в организма, и здравето и доброто ни настроение се възвръщат.

През Юни 1994 г. двамата с господин Робърт Дейвидсън основават фирмата АкваСорс. Тяхната цел е била да доставят водорасли от езерото Кламат на колкото може повече хора във Великобритания и Европа.

За да бъдат водораслите от езерото Кламат още по-съвършена храна за хората, експертите от АкваСорс добавят пробиотици, храносмилателни ензими и спирулина – друг вид водорасли.

Във Великобритания днес хиляди хора редовно купуват и употребяват водорасли, много бързо се разраства дейността и продукцията на компанията и в Европа.

Хора от различни сфери на дейност усещат върху себе си ползата от приемане на водорасли. От спортисти и банкери, агенти на недвижими имоти и компютърни специалисти до политици. Те обикновено казват, че се чувстват по-енергични и изчистени, леки, отслабнали.

Водният басейн на езерото Кламат е едно уникално място в западната част на САЩ. Намира се в т.нар. безводна страна на Каскадните планини. Средногодишното количество валежи там не надвишава 300 мм. Това е много суха и пустинна местност. Водното изобилие се получава от множеството ручеи, които извират от подземен източник и независимо от това суха ли е или е дъждовна годината, огромното количество вода преминава през системата.

Високо в планините на Север от езерото Горен Кламат се намира впечатляващо доказателство за вулканичния произход на местността – Кратерното езеро – най-дълбокото и най-чистото езеро в САЩ. Приборите, които следят за чистотата на водата могат да отчитат на дълбочина 70 м, а не на 10 м, както е обикновено в други езера. Преди 7000 г тук, в тази местност е изригнал вулкан в следствие на това вулканичната пепел и лава са покрили огромна територия. Образувал се е кратер с дълбочина 600 м. Сняг и дъжд постепенно са го запълнили с вода. Водата от Кратерното езеро се просмуква през слоевете на почвата в Каскадните планини, разтваря намиращите се в тях минерали и ги вкарва във водораслите в езерото Кламат. Всичко това прави местността уникална и способства за изобилието на биомаса. Това е един от най-богатите източници на био-маса в света. Тук има такова изобилие на живот на м2, каквото едва ли може да се срещне другаде. Даже индианците от племето Кламат да са яли водорасли, данните за техните хранителни свойства безвъзвратно са загубени. Едва в наше време те отново са открити от братята Виктор и Дарел Колман. Вниманието им бива привлечено от Кламатсноките водорасли. Те бързо се убеждават, че този вид водорасли са несравнимо по-добра храна, отколкото всеки друг изкуствено отгледан вид.

Водораслите се добиват от езерото Кламат посредством щадяща технология, която запазва техните свойства и е безопасна за дивата природа в района. Водораслите се събират денем, по време на цъфтеж, когато слънцето стимулира процеса на фотосинтеза. Това е най-добрият начин за получаване на висококачествен продукт. В продължение на десетилетия, езерото Кламат, което се пълни от студените планински вулканични ручеи играе роля на природен капан за богатата на минерали вулканична почва. На дъното на езерото се е образувал слой, който е отлична хранителна основа за водораслите.

В този единствен вид водорасли Афанизоменон Флос Акве (АФА), могат да се открият повечето от минералите, които се намират в растителната среда на света. Така ние, хората получаваме широк спектър от минерали и пигменти. Този вид водорасли съдържа от 50 до 68% протеини за единица обем. Много хора приемат чрез тях белтъчини, които лесно се усвояват и освен това съдържат всички важни, незаменими аминокиселини. За да се запази изключително богатия състав на водораслите, огромно значение има методът на сушене. Най-добрият начин е сушене чрез въздух при ниски температури. Този метод превъзхожда сушенето чрез замразяване. Ако погледнете под микроскоп клетките на водораслите, сушени чрез замразяване, ще забележите, че те са аморфни (безформени, обезформени) – не могат да се разграничат отделните елементи. Във водораслите сушени чрез въздух, обаче клетките остават цели, тяхната морфология и анатомия са такива, каквито трябва да бъдат за разлика от сушенето чрез замразяване. Доктор Гейбриъл Къзънс е известен в САЩ хомеопат и натуропат, има много известен център за лечение с природни, натурални методи. Според него водораслите от езерото Кламат са много силен източник на енергия, защото там в езерото те непрекъснато получават електрони. Когато ние ги приемаме, това мобилизира нашия организъм и забавя процесите на стареене. Той открива, че дори да не е в 100%, но в 80, 90% синьо-зелените водорасли помагат за подобряване дейността на мозъка. С две думи според него тези водорасли са енергия за мозъка. Затова се препоръчват на хора в депресия. Те активират невронните процеси в мозъка, той започва да функционира по-добре и депресията отминава.

Доктор Гейбриъл Къзънс използва синьо-зелените водорасли в следните случаи:
– За подмладяване
– При хипогликемия
– При хормонален дисбаланс
– За укрепване на здравето
– За подобряване на концентрацията

Всичко това идва от слънцето и се трансформира във водораслите, които след това предават качествата си на хората.

Продуктите на фирма АкваСорс могат да бъдат полезна и хранителна добавка при изследователски експедиции и всякакви екстремални условия. Най-ценното им свойство е съдържанието на бета-каротин, витамин който ни е необходим в много големи количества. Продуктите на АкваСорс са отличен източник на бета-каротин.

Водораслите са чудо за много хора. Защо действат така добре?
Всъщност няма нищо магично, те са само храна, и то такава, каквато трябва да бъде. Всички хора независимо дали са стари или млади трябва задължително да ги опитат.

Изследователите, впечатлени от видяното в околностите на езерото Кламат сравняват местността с изгубения свят на Конъндойл, чиято фантазия е създала изолирана планинска област, действаща като биологична машина на времето, запазила пра-историческия живот.

Синьо-зелените водорасли може би не са вълшебен лек, но действително са необикновено растение. В сравнение с тях изгубеният свят е най-новата история. Учените предполагат, че водораслите съществуват от над 3,5 милиарда години. Те са били първия вид храна, оцелели са по време на подеми и спадове на живота на нашата планета в миналото и са нашата храна и надежда за бъдещето.