Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 9

Сподели

Част 9
Салон за красота

Състоянието на кожата е един от показателите за общото състояние на организма. Ако организмът изпитва недостиг на силиций, кожата става тънка, суха, уязвима, лющи се, на повърхността й възникват огнища на различни заболявания – екземи, псориазис… Появяват се бръчки, които влошават настроението. Известно е, че по дрехите посрещат. А и при търсене на работа младежкият вид помага. В добавка дефицитът на силиций води и до появата на брадавици. Циреите, възпалителните заболявания на кожата също се дължат на силициев глад.

Всички тези неприятности са лесно поправими, ако не изпуснете времето и започнете лечение.

Какви средства да предпочетете – народни или „фирмени“, вие решете. Аз съм убедена, че колкото по-естествено е лечението, толкова повече ще е ползата, толкова по-малки ще са шансовете да се проявят страничните ефекти във вид на алергични реакции или заболявания на вътрешни органи.
Ако изберете народни средства, използвайте силициева вода, която сами си пригответе. Схемата на лечение е много проста:

  • ако косите ви падат или се късат и цъфтят – поливайте ги;
  • за да премахнете дразненето на кожата след бръснене – изплаквайте се;
  • при юношеско акне – мийте се и пийте водата;
  • за да не остарява кожата – обтривайте лицето с кубчета лед (замразете силициевата вода).

Ако ползвате готови козметични препарати, обърнете внимание дали в състава им влизат силициеви съединения.

В козметиката силициевата вода (в която е престоял за 5-7 дни черен кремък) е незаменима: по структурата си тя е идентична с водата от разтопен лед, а по бактерицидните си свойства – със сребърната, в нея няма патогенни микроорганизми и вредни примеси.

Опитайте препаратите от серията „Златна колекция“.

Тоалетното мляко почиства добре декоративната козметика и защитава порите на кожата; успокоява чувствителната кожа, премахва напрежението; овлажнява, подхранва и омекчава сухата кожа; почиства мазната и проблемната кожа, премахва възпалението; повишава еластичността на повехналата кожа, оказва ревитализиращо действие, бори се с възрастовите изменения.

Бадемовото мляко се използва като хигиенно средство за всекидневна употреба за почистване на лицето и отстраняване на декоративната козметика, подходящо е за всякакъв тип кожа.

Възстановяващият крем прави кожата гладка и еластична, стимулира производството на колаген, премахва възпалението, отоците, тъмните сенки под очите.

Имуномодулиращият крем възстановява контура на лицето.

Кремът с алое овлажнява, повишава еластичността на кожата, притежава противомикробни свойства, възстановява защитните функции на кожата.

Ако живеете в крак с времето, използвайте електроактивирана вода.

Грижа за кожата на лицето, шията, ръцете и краката
За подобряване храненето на кожата, възстановяване на дихателната й функция и на кожната (капилярна) система на кръвообращение трябва да я почиствате от атмосферните замърсявания, кожната мазнина, остатъците от грим и мъртви клетки. Предлаганите на пазара средства или съдържат спирт, който изсушава кожата, или са много скъпи и поради това не са достъпни за всички. За същите цели можете да използвате електроактивирана вода, наситена със силиций. Благодарение на своята биологична активност тя дезинфекцира кожата, възстановява природния й баланс, премахва раздразнението, успокоява, повишава защитните реакции. За целта трябва всеки ден да се миете с анолит. След като кожата изсъхне, повторете процедурата с католит.

Пригответе си следния разтвор: 0,5 супена лъжица готварска сол, 0,5 чаена лъжичка сода бикарбонат, 5 чаени лъжички католит. На памучен тампон нанесете течен сапун (разтворен във вода обикновен сапун), потопете го в разтвора със солта и с кръгови движения нанесете на кожата на лицето и шията. След 3-5 минути изплакнете с католит. Освен, че ще се подмладите, ще получите и чиста кожа, без черни точки и пъпки. Правете процедурата веднъж седмично, сутрин.

За да направите шията по-еластична, полезно е през ден за 15-20 минути сутрин да поставяте компрес с католит.

Електроактивираната силициева вода (анолит и католит) заменя многобройните почистващи средства за кожата на лицето. Освен естетическия и оздравителния ефект използването на активирана вода ви носи и практическа полза – можете да спестите от купуването на скъпи подхранващи и овлажняващи кремове, те няма да ви трябват повече.

Ако кожата ви е мазна, след обичайното сутрешно и вечерно измиване няколко пъти, с интервал от 1-2 минути, изплакнете лицето, шията, ръцете и ушите с католит. Не се изтривайте, нека кожата изсъхне сама. Ще изчезне усещането на стягане на кожата, а при редовно правене на процедурата тя ще стане гладка и еластична.

Ако имате суха кожа, най-напред я облейте с анолит, а след 5-10 минути няколко пъти я наплискайте с католит.

Ако носът ви се зачервява от студа, ще ви помогнат топли компреси с католит, дръжте ги 15-20 минути. След това направете лек масаж от върха на носа до основата му.

Ако ви мръзнат ръцете, правете контрастни вани с католит: потопете ръцете за 5 минути първо в топла, а след това в студена вода. Направете масаж на ръцете.

Ако при студ ви сълзят очите, промивайте ги сутрин и вечер с екстракт от лайка или чай, приготвен с католит, подгрят до 70 °С. Не довеждайте до кипене. Оставете чаят да се запари 20-25 минути.

Охладете го до телесна температура и измийте очите.

Ако след бръснене кожата ви се раздразва, не слагайте одеколон или лосион. Изплакнете лицето първо с анолит, а след 2-3 минути с католит. Ако сте се порязали, притиснете към раничката тампон, напоен с топъл католит.

Грижа за косата
За миене на главата можете да използвате бебешки и яйчен (неконцентриран) шампоан. Можете да изплаквате косата с екстракт от млади брезови листа или от листа на коприва с католит, след това, след 15-20 минути я облейте с активирана вода. Курсът на лечение е най-добре да се проведе през пролетта.

За профилактика на косопада и ускоряване на растежа на косата мийте главата в продължение на 2-3 седмици със затоплен католит. След като сте се измили, увийте главата с хавлия за 15-20 минути.

Много ефективен способ за предотвратяване на пърхот е миенето на косата с активирана силициева вода (католит) с шампоан. След тази процедура косата ви ще стане по-мека. Изплакнете с анолит.

Ако не разполагате с много вода, измийте се с обикновена, подсушете косата и след това я навлажнете с анолит, а след 3 минути с католит.

Как да победим пърхота
Първи начин. Навлажнявайте 2-3 пъти седмично измитите и избърсани коси с подгрят анолит. След 8-10 минути обилно изплакнете с топъл католит и не избърсвайте, оставете косата да изсъхне.

Втори начин. В продължение на една седмица вечер втривайте в кожата на главата топъл католит (продължителността на процедурата е 1-2 минути).