Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 7

Сподели

Част 7
Начини за обработка на водопроводната вода със силиций

Най-новата история на човечеството, свързана с научно-техническия прогрес, демонстрира, че пренебрегването на природните закони не остава безнаказано. Природата не ни отмъщава – тя просто се защитава. Само за последните години на отминалия век хората са успели дотолкова да влошат екологичната обстановка, че днес е изключително актуален въпросът за принципната възможност за оцеляване на човечеството на Земята. Вече става дума за комплексната защита на живите същества от вредните въздействия на околната среда. А те са предостатъчно: радиационни замърсявания, електромагнитни полета, вредни вещества във въздуха, канцерогенни и токсични вещества във водата.

Ние пием основно вода от водопровода. По данни на Световната здравна организация 80% от заболяванията са следствие от екологично замърсената вода. В Русия съществуват 25 показателя за качествата на водата, а в САЩ те са 83. Така или иначе фосфатите в нашата вода са над 4 пъти повече, отколкото в други страни, медта е 5 пъти повече, а стронцият 7 пъти. Освен това водата изминава дълъг път от водоема до дома ни. Поради това най-разпространеният способ за обеззаразяване на водата е хлорирането й (на Запад за същата цел често използват сребро). Ако във водата от крана се поставят няколко парчета кремък, тя става бактерицидна – от нея се „страхува“ дори вирусът на грипа.

В добавка силициевата вода, по твърденията на лекарите, подобрява работата на черния дроб и бъбреците.

Във водата кремъкът започва да отделя силициева киселина в хомеопатични дози, но количеството й е достатъчно, за да може при попадането си в организма да разтваря шла¬ките и отложените соли в различни органи. Силициевата вода съдейства за разтварянето и извеждането на камъни и пясък от пикочния и от жлъчния мехур, бъбреците и чер¬ния дроб, почиства гънките на дебелото черво, укрепва имунната система. Особено полезно е да я пият тези, които живеят в райони с радиоактивни замърсявания. Учените са установили, че активираната със силиций вода става бактерицидна и убива вируса на грипа, успокоява зъбобола, помага при ангина, хрема, стомашни разстройства, съдейства за понижаване нивото на захарта в кръвта, подобрява функционирането на бъбреците, нормализира обмяната на веществата. Силициевата вода може да се използва и външно като средство против бръчки, за бързо заздравяване на рани, за укрепване на косата. Поставянето на кремък във водата от чешмата е прекрасен способ за нейното пречистване. Срокът на годност на този „филтър“ е неограничен.

Всеки знае, че водопроводната питейна вода изисква предварително пречистване и по правило, комплексна обработка. Но филтрите са различни. Обърнете внимание на следващите научни разработки, свързани с използването на кремък, които с успех се прилагат в бита.

„БИО източник“
В някои съвременни филтри за пречистване на водата (като „БИО източник“) се използват аналози на природната система за филтрация и минерализация. Такива филтри ще ви осигурят кристално чиста, жива питейна вода. Нерядко за целта се използват многослойни филтри – керамични, картридж, минерални. Порестата структура на керамичния филтър пречиства водата от неразтворимите компоненти с размери над 0,3 микрона (например песъчинки, ръжда и др.). При редовно промиване филтърът служи не по-малко от 2 години. Многослойният картридж съдържа активен въглен, обработен със сребро. Той пречиства водата от бактерии, хлор, нитрати и редица органични съединения. Производителите твърдят, че филтрира и пестицидите. Йонообменните смоли извличат от водата тежките метали (олово, живак, кадмий и др.), желязо, правят водата по-мека. Силициевият пясък премахва киселините от водата, подобрява вкуса й. Пясъкът от минерали и корали обогатява водата с минерални соли и кислород, нормализира нивото на киселинност (рН). Картриджът с минерали съдържа порести минерали с високо съдържание на сребро. Те поглъщат с повърхността си токсичните елементи, ефективно се борят с бактериите, същевременно освобождават във водата повече от 200 вида минерални вещества (в продължение на година). Накрая, в някои филтри се използват и магнити – като протича през тях, водата придобива правилна шестоъгълна молекулярна структура. Магнитът прави водата „жива“, повишава нейната биологична активност и терапевтичното й въздействие върху човека. Срокът на годност на магнита е неограничен.

“Биолит-1″
В научния медицински център „Биолит“ са направени доста разработки за подобряване качествата на водата по програмата „Екология и здраве“. В центъра са проведени и изследвания за оценка на физико-химичните свойства на водата и нейното влияние върху организма след обработката й със силиций. Установено е, че тази вода е лечебна и се препоръчва при различни заболявания. По мнението на специалистите причини за лечебния ефект на силициевата вода са: прякото въздействие на силиция върху патогенните микроорганизми, намиращи се във водата; опосредстваното действие чрез генериране на активни форми на кислорода. „Биолит“ създава вода, образувана въз основа на прилагането на средства с природно балансирана органична и минерална формула. Оптималното съотношение на влизащите в нея компоненти, осигуряващи преобразуването на водата, са подбрани прецизно и се съгласуват с правилото за златната пропорция.

В състава на средството влизат: черен и тъмнокафяв кремък, шунгит, специални видове глина и органичен калций.

Водата„Биолит-1 „се препоръчва както на възрастни, така и на деца за отстраняване на различни патологии и заболявания. Противопоказания няма.

Коралова вода
За получаване на коралова вода се използва „Коралов калций Санго“, добиван в района на остров Токуношимо (Япония). Той се обработва с уникална технология, която позволява да се съхранят основните качества на природния корал. Съдържанието на основните компоненти в 1 г е: 973 мг коралов калций, 22 мг магнезий, 5 мг аскорбинова киселина. В състава му влизат и допълнителни компоненти: натрий, калий, фосфор, желязо, хлор, сяра, силиций, хром, манган, мед, цинк, алуминий. При добавянето към обичайния коралов калций на малка доза сребро се получава „Златен коралов калций“. При въздействието си върху водата препаратът я алкализира, тоест повишава водородния показател рН до 9,2-10. Употребата на такава вода алкализира организма и осигурява по-добро усвояване на постъпващите вещества, а което е особено важно – усвояването на кислорода в алкална среда се увеличава многократно.

Бипирамида
Бипирамидата (сдвоената пирамида) е конструкция, състояща се от две правилни пирамиди. Тя притежава способност за комплексно въздействие върху околната среда и човека и проявява следните, потвърдени експериментално свойства и ефекти:

  • подобрява енергийния баланс на човека;
  • възстановява и усилва биополето и повишава защитните функции на организма;
  • подобрява качествата на водата и много други.

В експериментите при оценка на измененията в структурата на водата след въздействие с бипирамида се изяснява, че тя създава енергийно поле и чрез него влияе на структурното състояние на водата. В резултат на проведени изпитания се установява, че обработването с кремък подобрява показателите на водата, а при едновременната обработка с кремък и бипирамида е фиксирано усилване на положителната динамика.

В резултат на многобройни опити е установено следното:

  • съдържанието на хлор във водопроводната вода е 0,4 мг/л при норма 0,3-0,6 мг/л;
  • степента на въздействие (ефективността) на кораловия калций върху водопроводната вода зависи от количеството й;
  • при нехерметично съхранение на обработената с коралов калций вода поради взаимодействието с въздуха нейните показатели се влошават,
  • оптималната продължителност на обработване на водата в активната зона на бипирамидата е от 1 до 3 денонощия;
  • преварената вода, обработена с бипирамида, не понижава стойността на показателите си;

преваряването на кораловата вода увеличава стойността на показателите, но се предполага, че ефектът се дължи на свързването на минералните соли; обработката на водата с филтри, освен че я пречиства, подобрява и показателите й.