Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 5

Сподели

Част 5
Лечение на най-разпространените заболявания

Днес съществуват много лекарства, произведени в раз¬лични страни по света. Те се рекламират широко и по правило цените им са високи. Стават странни неща. Внушават ни, че няма безплатна медицина, че днес и здраве може да се купи… И бабите носят в аптеката мизерните си пенсии, за да си набавят чудодейното лекарство. А никъде не е нужно да се ходи за чудеса. Но колкото по-прост е методът на лечение, колкото по-достъпно е лекарството, толкова по-голямо недоверие предизвиква то. Как в действителност простото камъче, което подритваме на пътеката, може да излекува болестите на века, при това без използване на съвременна технология? Ето защо в главата, посветена на лечението на болестите с помощта на силициева вода, ще се постарая подробно да разкажа как възникват заболяванията и какъв е механизмът на излекуването им със силициеви съединения. Не случайно на силиция са посветени цели глави в трактатите по медицина, за него се споменава дори в Библията.
Убедете се сами, че такова лечение е просто, ефективно и евтино, и направете правилен избор.

Атеросклероза

История на откриването
За първи път през 1912 година става известно, че силициевите съединения допринасят за предотвратяване на атеросклерозата. Това свойство на силиция е установено от немския лекар Кюн. Той забелязал, че при атеросклероза в кръвоносните съдове на болните има много по-малко силиций в сравнение със здрави хора.

През 1957 година френските учени М. Лепгер и Ж. Леягер потвърдили това. Те се заинтересували от темата и започнали да провеждат многобройни експерименти. Изяснило се, че въвеждането в организма на силициеви съединения спира развитието на атеросклерозата и помага да се възстанови нормалната чистота и функциите на съдовите стени. По съветско време от свойствата на силиция се увлекли учените М. Г. Воронков и И. Г. Кузнецов. На тях принадлежат и удивителните изводи по въпроса как и защо се променят стените на съдовете при поразяването им от атеросклероза.

Причини за заболяването
Силицият осигурява еластичността на стените на съдовете и „отговаря“ за способността на организма да изпълнява командите от мозъка за разширяване или свиване на съдовете. Ако силицият е недостатъчно, той се заменя с калций. В резултат на тази замяна съдовите стени се втвърдяват и „оглушават“ – престават да чуват разпорежданията на мозъка. Мозъкът дава команди, като изпраща електрически импулси, а да ги улавя и преобразува в „достъпен език“ може само силицият. По-нататък болестта се развива по отработена схема. Калцият се внедрява в стените на съдовете, ограпавява ги. На твърдите израстъци на калциевите включения започва да се прикрепя холестерол и да образува плаки. Холестероловите плаки са липиди на калциева основа. Просветът на съдовете се стеснява.

Ако преди холестеролът се е усвоявал от организма, то сега заради недостига на силиций той губи своята важна функция – да създава основата за новите клетки. (Днес мнозина са загрижени да приемат по-малко холестерол с храната, вместо да внесат недостигащия силиций. Народът казва за такива случаи, че се запряга каруцата пред коня. ) Постепенно нараства съдържанието на мастни киселини в кръвта. Съдовите стени заради липсата на силиций стават съвършено неуправляеми. За тях вече не съществуват командите на мозъка.

Възрастова болест
По правило състоянието на кръвоносните съдове съответства на възрастта на човека. Навярно сте чували израза: „От него пясъкът се сипе“. През XVII – XIX век мъжете не са носили съвременните дълги панталони, а панталони до коленете, чорапи и гетри. На старите господа прасците с възрастта ставали отпуснати и за да им придадат по-добър вид, те привързвали подплънки, пълни с пясък. Понякога тези торбички се късали и пясъкът се посипвал… Но изразът има и друг – биохимичен смисъл: организмът губи силиций. Биохимиците са пресметнали, че силицият участва в различни междинни реакции в качеството на катализатор. По този начин той дава енергия, необходима за поддържане на живота. След осемкратно използване силицият се извежда от организма. Сега си представете какво става, ако съдържанието му не се попълва от храната и водата. А и ние се храним неправилно, стараем се да приемаме повече млечни продукти, за да доставяме калций на организма си… И така излиза, че атеросклерозата и нейните последици – инсултът и инфарктът, са закономерен резултат от недостига на силиций, нали в крайна сметка, ако нищо не се прави, се поразяват големите и средните по размер артерии, което всъщност води до хронични заболявания.

Какво може да направи силицият
Може да се приемат силициеви препарати с профилактична цел. Съдържанието на холестерол в кръвта няма да намалее в резултат на това, поради което ще се възстанови способността на организма да регенерира скелетите на клетките от холестерол.

Ако болестният процес се е развивал продължително време и втвърдяването на съдовете и образуването на плаки е започнало, приемът на силициеви препарати ще съдейства за рязко снижаване на количеството мастни киселини в кръвта. По такъв начин може да се спре развитието на атеросклерозата. Силицият, който се съдържа в тъканите на съдовите стени, пречи за проникването на холестерола в кръвната плазма и на отлагането на липиди по стените на съдовете.

Заболявания на храносмилателната система

Дисбактериоза
Дисбактериозата днес с право може да се смята за болест на века, която поразява и малки деца, и дълголетни старци. Тя е причина за много болести, например хормонални нарушения, запек. Здравата микрофлора на червата гарантира допълнителни 10 години живот. От пълноценната работа на червата зависят здравината на имунитета, обмяната на веществата и нормалният работен режим на всички системи. Лечението на всяка хронична болест е невъзможно без правилно функциониране на червата.

При лечението на дисбактериозата с лекарства се нарушава необходимото и взаимоизгодно равновесие (симбиоза) на човека и микроорганизмите в стомашно-чревния канал, а вследствие на това възникват болести. Заплаха за създаването на нормална микрофлора може да бъде отделянето на бебето от майката в родилния дом, в стерилна детска стая, късното закърмване, а още повече изкуствено¬то хранене с млека на основата на кравето, козето, кобилешкото мляко. Всички тези продукти често съдържат бацили, предизвикващи гнойна инфекция, в добавка съдържанието на радионуклиди, хербициди и пестициди, подобрители и биостимулатори е голямо, тъй като животните ги получават заедно с храната.

Типичните обитатели на червата са чревната пръчица и млечнокиселата пръчица, те не се слепват с колоидните системи на силиция и си остават в червата. Това е много важно за нормалното функциониране на храносмилателния канал. Поради това за лечение и профилактика на дисбакте-риозата е необходимо редовно да се пие силициева вода.

Заболявания на стомашно-чревния канал

Съществува проверен начин за възстановяване на функциите на стомашно-чревния канал и той е санаториално-курортното лечение. Минералните води с успех се прилагат при лечението на цял списък заболявания, сред които са язвената болест на стомаха и дванадесетопръстника, хроничните ентерити и колити, функционалните нарушения при повишена и понижена киселинност на стомашния сок, дисфункции на стомашно-чревния канал. Обикновено след провеждането на курса около 80% от болните се избавят от заболяванията си. Пробвайте да пиете редовно водата „Сребърен извор“. Освен микродозите сребро тя съдържа и до 26 мг/л силициева киселина, което позволява да бъде отнесена към групата на условно силициевите води. Водата оказва противовъзпалително и диуретично действие. Освен това влиянието на „Сребърен извор“ върху пациентите със стомашно-чревни заболявания се изразява и в ускорено зарастване на язвите на стомаха и дванадесетопръстника (епителизиращ ефект), в нормализиране на киселинността.

При понижена киселинност на стомашния сок и застой на жлъчка в жлъчния мехур е полезна минералната вода със съдържание на хлорни йони, например „Есентуки-4″. Ако във водата има и силициева киселина, тя оказва болкоуспокояващ, антитоксичен и противовъзпалителен ефект.

Ако нямате възможност да отидете на курорт, устройте си водолечебница у дома, като си приготвите силициева вода с помощта на кремък.

Холецистит
Холециститът е възпаление на жлъчния мехур. Много често заболяването се придружава с образуването на камъни в жлъчния мехур. Причината може да бъде нарушение на обмяната на веществата.

Ако пиете минерална вода със съдържание на силиций, в урината ви ще намалеят левкоцитите, нейният цвят ще се нормализира, ще изчезнат субективните болезнени явления в областта на черния дроб и бъбреците. Това се наблюдава и при калкулозни холецистити.

Ламблиоза и други поражения на черния дроб
Броят на паразитите, намиращи се в тялото, може да бъде толкова голям, че самото съществуване на човека да стане невъзможно. Когато казват за някого: „Червеите жив го изяждат“, това за съжаление не е метафора. Едно от най-любимите места на паразитите е черният дроб и това е разбираемо. Тук се филтрира кръвта. Ламблиите и котешката двуустка, кривоглавката и клонорхисата, а също и други паразити се впиват в тъканта на черния дроб. Те се размножават много активно и запушват чернодробните канали. Както вече казахме, силицият им е необходим, за да предадат генетичната си информация на потомството. Нефилтрираният от черния дроб билирубин рязко променя свойствата на кръвта, което също води до заболявания.

Лечение
Тъй като ламблиите се заселват в жлъчните пътища, жлъчката трябва да се прочисти от паразитите. Съществуват няколко метода за прочистване на черния дроб.

Може редовно да се извежда жлъчката (3-4 пъти годиш¬но). Но в резултат след 3-4 месеца съдържанието на силиций ще намалее, а билирубинът ще се увеличи. Вече знаем до какво води недостигът на силиций в организма.

Ето защо е необходимо да се вземат вещества, които убиват паразитите. За целта можете да се възползвате от тиквени семки. След един курс на лечение способността на черния дроб да филтрира кръвта нараства 8-10 пъти. При това много бързо започва да се увеличава съдържанието на силиций в организма. Понякога съдържанието на силиций се възстановява до нормата на 7-8-ия ден от лечението.

Заболявания на опорно-двигателния апарат

Полиартрит
Когато се възпалят ставите, човек чувства остра болка. Често подвижността се нарушава. Възпалението на ставите, нарушенията в протичащите в тях обменни процеси обикновено се наричат разговорно отлагане на соли. Всичко това е следствие не само от нарушенията в обменните процеси, но и от недостиг на силиций. Задължително е необходимо строго да се спазва безсолна диета. Пийте повече вода, включително и силициева.

За лечение и облекчаване на болките непременно пийте запарки и отвари от полски хвощ. Силицият, който се съдържа в това растение, ще възстанови нарушените връзки в организма, ще разтвори солите и шлаките и ще помогне те да бъдат изведени от организма.

Шип на петата
Това заболяване се характеризира с прекомерно нарастване на костта на петата в резултат на преместването на съединителна тъкан, която се присъединява към костта. Поради това в петата се усещат силни болки, понякога по цялото стъпало. При ходене болките се усилват. Един от непосредствените виновници за заболяването е недостигът на силиций в организма.
Лечебно въздействие оказват най-обикновените кремъчни камъни, които съдържат много полезни вещества и притежават мощна енергия. Обтрийте стъпалото с разреден ябълков оцет и стъпете върху нагорещен камък, покрит с влажна кърпа. Няколко такива процедури ще ви донесат не само облекчение, но вероятно и пълно избавление от шипа на петата.

Радикулит
В напреднала възраст се нарушава трофиката на тъканите, а също и структурата на гръбначните прешлени. Увреденият прешлен притиска нервните коренчета, което предизвиква болка. Тя обикновено се усилва при движение, кашлица, кихане или напрежение (при дефекация например). Болката се концентрира в участъка, където са притиснати нервните коренчета. Ако това е станало в областта на кръста, болката може да се усеща не само там, но и да се разпространява по хода на седалищния нерв към седалището,бедрото, прасеца или стъпалото. При силно притискане болката може да се разпространи по ръката или да тръгне нагоре към тила.

Нагрети на слънце камъни помагат при радикулит и ставен ревматизъм. Притискайте ги съм болните места, можете да увиете предварително камъка в кърпа, напоена с орехова отвара.
Ставен ревматизъм
Най-често това заболяване се дължи на стрептококова инфекция. Силициевата вода притежава бактерицидно действие и се справя с инфекцията. Силициевите съедине¬ния помагат в борбата с отлагането на соли.

Заболявания на пикочно-половата система

Бъбречнокаменна болест
В бъбреците 80% от всички камъни се формират от малките кристали на различни соли (например калциев оксалат). Обикновено зрънцата на кристалите се извеждат от организма, но понякога те се втвърдяват в бъбреците до консистенцията на карамел и засядат в бъбречните легенчета или, в някои случаи, започват да се придвижват по пикочопроводите до пикочния мехур. Камъните от пикочна киселина (урати) се формират в организма, ако в урината се поддържа постоянно високо ниво на пикочна киселина или ако отделянето й надвишава нормалното равнище.

Защо започват да се образуват камъни? Най-вече това е следствие от нарушена обмяна на веществата, в резултат на което се получават неразтворими соли, от които впоследствие се формират камъни. В съответствие с химичния си строеж те могат да бъдат урати, фосфати, оксалати и др. През лятото в организма се повишава концентрацията на някои соли, което може да доведе до образуването на камъни. Недостигът на ултравиолетови лъчи също може да съдейства за формиране на камъни. Твърдата вода с високо съдържание на калциеви соли допринася за поява на бъбречнокаменна болест. В домовете, които се снабдяват с вода от артезиански кладенци, тече именно такава вода – синкава на цвят, вкусна, но при кипване дава утайка – това са солите. Лютата и киселата храна повишават киселинността на урината и това на свой ред увеличава вероятността да се образуват камъни. Постоянният недостиг на витамини в храната също може да провокира болестта. За профилактика и лечение се използва много прост метод – всекидневна употреба на вода от топен лед, силициева, активирана, дегазирана, дестилирана, в големи количества. Водата разрежда урината, намалява концентрацията на веществата, които формират кристалите на бъбречните камъни. Тя промива бъбреците и увлича кристалите извън организма. Хората, които имат подобен проблем, трябва да изпиват поне по 10 чаши вода дневно. Ако времето е горещо, трябва да се пие повече вода, тъй като обезводняването на организма пови¬шава риска от образуване на камъни в бъбреците.

Според научните изследвания и потвърдените експериментални данни ефективността на лечението с използване на силициева вода или минерална вода, съдържаща силициеви съединения, на патологии на жлъчните и пикочните пътища съставлява 84, 3%. При пациентите, приемащи минерална вода по 600-800 мл дневно, диурезата се увеличава с 61, 2%, при 26, 4% се променя цветът на урината, в 78, 2% от случаите при болните се засилва изхвърлянето на пясък и нараства отделянето на киселинни и алкални соли. Минералната вода, включително и „Сребърен извор“, благотворно влияе на екскрецията на електролитите, пикочната киселина, неорганичния фосфор и бъбречната функция на болните от уролитиаза. Използването й след литотрипсия в обем до 800-1000 мл дневно позволява да се намали броят на усложненията на 50%. При пациентите се наблюдава увеличаване на диурезата със 70%, намаляват сроковете за самостоятелното изхвърляне на камъните (изхвърлянето на камъни е налице при 85, 7% от изследваните лица).

Пиелонефрит
За лечение на хроничен и остър пиелонефрит, уролитиаза и други заболявания на пикочно-половата система се препоръчва санаториално-курортно лечение със задължи¬телен курс със силициева вода. Но може да се пие минерална вода, съдържаща силиций, без да се предприема скъпо струващото пътуване. Прекрасно въздействие има водата „Сребърен извор“. Въз основа на многобройни наблюдения и анализи на лабораторните данни на пациентите, употребявали „Сребърен извор“, се отбелязва значително увеличение на екскрецията на соли в урината за едно денонощие, както при болните от уролитиаза, така и при болните от пиелонефрит. Нормализира се СУЕ (скорост на утаяване на еритроцитите), стабилизира се количеството левкоцити в кръвта, намаляват и отзвучават възпалителните процеси в пикочно-половата система.

Минералната вода може да се замени с активирана силициева вода.

Простатит
За лечението на простатит (възпаление на простатната жлеза) днес успешно се използва провереният от векове и неотдавна отново станал популярен метод, наречен литотерапия. В основата на литотерапията (лечение с камъни) и металотерапията лежат свойствата на някои минерали и метали да въздействат на енергийните потоци в организма. Днес тези свойства не подлежат на съмнение. Нещо повече,  известно е непосредственото им влияние върху клетките и тъканите. С помощта на силициевата вода може да се победи и простатитът. Водата се приготвя по следния начин: в стъклен съд с вода се поставят парчета кремък (желателно с тъмен цвят), яспис или планински кристал и се оставят да престоят 6-7 дни при температура не по-ниска от 4 °С. По-лучената по този начин вода придобива противомикробни свойства. Използването й не се нуждае от пояснения – пийте я и гответе храната си с тази вълшебна вода.

Онкологични заболявания

Злокачествени тумори
Злокачествените тумори са причина за смърт не само на възрастни, но и на съвсем млади хора. По броя летални изходи раковите заболявания заемат второто място след сърдечно-съдовите. А този съдбоносен край може да бъде избегнат, ако не провокираме собствения си организъм. „Лошите“ клетки живеят в тялото в различни органи и тъкани и до време те са неактивни и с нищо не издават съществуването си. Част от тях се развива от епителна тъкан, друга – от съединителна, а най-малката част е от кръвотворна тъкан. Нужни са външни фактори, за да започнат тези клетки да живеят собствен живот. Такъв тласък може да дадат вирусите, някои химични вещества (канцерогени), радиацията, наследствените фактори, тютюнопушенето, алкохолизмът, въздействието на токсични продукти във вредни производства, хроничните заболявания, вирусни, бактериални и гъбични заболявания, влошаване на екологичната обстановка в района.

Организмът ни не е създаден, за да си правим подобни експерименти с него. Той дълго се съпротивлява, търси вътрешни резерви, а когато ги изразходва – идва болестта.

Всичко, което е резултат от развитието на цивилизацията, в една или друга степен провокира заболявания. При това най-различни. Следователно, колкото по-близо до природата, толкова по-добре. Необходимо е да се избавим от вредните навици, например от пушенето. Не по-малко важно е да следим с какво се храним. Ако ядем каквото ни падне, натоварваме организма да се справи със замърсяванията. Твърде лютите, мазните, солените храни водят до натрупване на соли и шлаки. Ето защо е добре да се въздържаме от свинско месо, пушени храни, животински мазнини, месни деликатеси, дълготрайни продукти, за чието приготвяне се използват консерванти. Задължително си доставяйте вита¬мини и микроелементи – както в състава на храната, така и като витаминно-минерални комплекси. Прочистването на организма, противоглистните мероприятия също могат да ви помогнат.

В тежки случаи не може да се мине без химиотерапия или хирургична намеса. Но на всеки стадий не пренебрегвайте народните средства. Спомагателното лечение със силициевата вода е едно от тези незаменими народни средства. Днес и науката не възразява на приложението му.

Учените са разшифровали механизма на действие на силициевата вода върху живия организъм. Опитите са провеждани с животни. При продължителен контакт със силиция във водата се образува активен молекулярен кислород, който я прави лечебна. Учените са успели да докажат, че такава вода може да предотврати възникването на много заболявания, включително и опасните като рака. Опитите са проведени с плъхове.

В едната група са подбрани здрави животни, в другата са животни с онкологични тумори. Резултатите от опитите сочат, че силициевата вода активира антиоксидантната защита на организма, поддържа така наречените селенозащитни свойства, снижава вътрешната интоксикация. Силициевата вода извежда от организма радиацията и тежките метали. Същевременно в нея активно се натрупват йод, флуор, мед, цинк, магнезий и други необходими на организма вещества. След прием на такава вода нарастването на туморите на животните се забавило. Средната продължителност на живота им в сравнение с животните, на които давали обикновена вода, се увеличила. Получените данни дават основание да се препоръча употребата на силициева вода като общоукрепващо средство за повишаване на антиоксидантния статус на организма.

Доказано е, че силициевата вода предотвратява натрупването на стронций и същевременно ускорява извеждането му от организма. Тя притежава изразен радиозащитен ефект, пряко зависещ от времето на употребата й. Облагородената вода става свръхчиста, в нея няма микроорганизми. Така силициевата вода, която днес е достъпна за всеки, е средство не само за активиране на антиоксидантната защита на организма, но и за намаляване нивото на радионуклидите, за химиопрофилактика на рака. Употребата й е полезна както за здрави хора, така и за болни от онкологични заболявания с цел повишаване съпротивителните сили на организма.

Лечебното действие е обусловено от факта, че силицият адсорбира нитратите, токсичните вещества, солите на тежките метали, радионуклидите, освен това силициевата вода притежава електромагнитно поле, което въздейства благотворно на организма. Тя съдейства за образуването на ензими, аминокиселини, хормони. Силицият влиза в ролята на природен катализатор и организмът започва да се бори с болестта.

Опитайте следния способ. За 1 л вода са ви нужни 20 г кремък. Водата предварително се кипва. Съдът се покрива с марля или с металическа цедка, за да не получи мирис на застояло. След изпиването на всяка порция съдът и камъните се измиват. Водата трябва да престои 7 дни. Пие се по 1/4 чаша 3-4 пъти дневно след хранене. Но задължително обсъдете този метод с лекуващия ви лекар онколог.

Едновременно с това направете прочистване. Прочистването на организма е необходима процедура както за общото оздравяване, така и за лечение на редица болести, иключително и ракови. За прочистване опитайте следния способ: смесете 1 чаша мляко със сока на 1/2 лимон и изпийте на гладно, след това в продължение на 2 часа не яжте и не пийте нищо. Прави се не по-малко от 2 пъти дневно в продължение на 3 седмици.

За лечение на онкологични заболявания се използват запарки и отвари от полски хвощ, тъй като той съдържа големи количества силиций.

Левкоза
Ако човек чувства постоянно слабост, болки в ставите,  започне да отслабва, бързо се уморява, често без никаква причина вдига температура, която след известно време може да се понижи, появят се блуждаещи болки, за които не може да се установи от кой орган са предизвикани (могат да възникнат болезнени усещания и в подребрието, и в корема, и в черния дроб), съществува вероятност да е болен от левкоза. В занемарени случаи силно се увеличават лимфните възли, болните губят съзнание от слабост.

Възникването на левкоза е свързано с патологични изменения в костния мозък. Подобни поражения на костния  мозък могат да бъдат предизвикани от разнообразни причини. Възможно е да се предават по наследство, да бъдат следствие на облъчване или прекарани вирусни или паразитни заболявания. Необходима е точна диагноза.

Основният принцип на лечение на левкозата, или както се нарича разговорно белокръвие, е химио- и радиотерапията. Тя се лекува най-вече с химиотерапия. Лечението се справя със задачата си, но по-нататъшното възстановяване на здравето зависи от силите на организма и от имунитета. В рехабилитационния период главното е да се укрепят защитните сили на организма, иначе всички страдания ще бъдат напразни. А това може да се постигне и с народни средства.

В случая силициевата вода е просто незаменима. В зависимост от тежестта на заболяването изпивайте от 1 до 3 чаши силициева вода дневно.

Богат на силиций е и полският хвощ. Увийте в парче марля 3-4 супени лъжици сушен полски хвощ и го поставете в 10-12-литрова кофа или тенджера с вода. Доведете до кипене, дръпнете от огъня и оставете да престои 3-4 часа. Пийте получената запарка по 1-2 чаши дневно.

Препаратите от хвощ са противопоказани при заболявания на бъбреците (нефрит и нефроза).

Миома на матката
Ако заболяването не е в стадий, когато се изисква оперативно лечение, можете да пробвате народни средства. През миналите векове лекарите не случайно са съветвали дамите да се лекуват в курорти с минерални води. Лечебните свойства на минералните води е трудно да се оценят по достойнство. Те оказват общоукрепващо въздействие, а същевременно лекуват напълно конкретни заболявания. Главното е да се избере такова лечение, което е подходящо тъкмо за вас. А това значи да се подбере онзи курорт, пребиваването в който ще ви изправи на крака. Водолечението е проверено от времето средство. Не го пренебрегвайте.

Ако за вас са подходящи азотно-силициеви води, посетете Уст-Каменогорск, Цхалтубо, Белокуриха, Арасан-Копал, Исик-Ата. Калолечение можете да прилагате в Бакирово, Гай, Ейск, Кашин, Калининградската група курорти, Краинка, Красноусолск, Пятигорск, Солвичегодск, Старая Руса, Усо-лие, Уст-Кут.

Тумори с различна етиология
За лечение на тумори с успех се прилага силициева вода. Тя се приготвя така.

За 1 л вода ви трябват 20 г кремък. Водата предварително се кипва. Покрийте съда с марля или металическа цедка, за да не замирише на застояло, докато се приготвя. След употребата на всяка порция съдът и камъните се измиват. Водата с накиснатите в нея камъни трябва да престои 7 дни. Пие по 1 /4 чаша 3-4 пъти дневно след хранене.

Заболявания на дихателната система

Туберкулоза
Активната туберкулоза обикновено започва в белите дробове. Извънбелодробните форми възникват като следствие от разпространението на бактерията чрез кръвта. Най-често се поразяват бъбреците и костите. Болестта трябва да се лекува комплексно и активно, в никакъв случай не бива да се занемарява.

За лечението на това остро инфекциозно заболяване опитайте рецептата в раздела „Грип“. Силициевата вода възстановява имунитета и успешно се бори с вирусите и бактериите, включително и с туберкулозната пръчица.

Препоръчват се запарки и отвари от полски хвощ.

Заболявания на нервната система

Епилепсия
Епилепсията е много тежко заболяване. В продължение на дълго време тя дори се е смятала за болест на гениите, тъй като по време на епилептичен припадък човек може да получи удивително озарение. Силициевата вода се препоръчва на болните от епилепсия. Лечението обаче трябва да започне с противоглистна терапия.

Простудни заболявания

Ангина, гингивит и други възпалителни заболявания на гърлото и устната кухина
Симптомите на тези разпространени инфекции на носоглътката са добре известни: зачервяване на гърлото, болезнени усещания при гълтане, висока температура, при ангина се зачервяват и подуват сливиците, покриват се с гноен налеп. Инфекциозната природа на заболяването изисква прилагането на лекарства с противомикробно и противо-възпалително действие. За премахването на възпалението и болките в гърлото, а също гнойните налепи е достатъчно няколко пъти дневно да се прави гаргара със силициева вода. Лечебното действие се обезпечава от бактерицидните свойства на водата.

Простудни заболявания, хрема
Причините за появата на остър ринит (възпаление на носната лигавица) са простуда, инфекция и алергия. Ако хремата не се излекува навреме, тя може да стане хронична. Силициевата вода помага и при лечение и при профилактика на заболяването.

При болки в гърлото и хрема могат да се правят инхалации с пара, получена при обливането със студена вода на силно нагрети кремъчни камъчета.

Грип
Грипът е вирусна инфекция. Народната медицина предлага изпитани методи на профилактика и лечение като алтернатива на ваксините и таблетките. Силициевата вода притежава противовъзпалително и противовирусно действие.

За лечение на грип може да се използва следната народна рецепта: риган и мащерка – по 15 г, корен от бял оман
– 12 г, корен от дилянка – 5 г, корен от блатен аир – 4 г, мента -Юг, лист от евкалипт – Юг, обелки от лук и чесън – по 5 г, сладък корен -Юг, плодове от шипка – 30 г, полски хвощ
– 40 г, царевична коса – 50 г, ленено семе – 30 г, мед – 40 г, лимонов сок – 30 г. Всички съставки се смесват, разбъркват се добре и се прибавят 15 г смлени на прах корени от ехинацея и 20 г исоп.

Пригответе силициева вода в стъклен съд, покрит с марля, за да не попада прах. След като е престояла 5-7 дни, отлейте 400 мл, кипнете и залейте 4 супени лъжици от билковата смес и оставете 2 часа. Изпивайте по 50 мл от запарката 4-5 пъти дневно един час преди хранене. Това средство унищожава всички болестотворни микроби, бактерии, гъбички, а в добавка прочиства лигавицата на дихателните органи, хремата изчезва.

Стоматологични заболявания

Зъбобол
Най-често зъбоболът се предизвиква от кариес или инфекциозно възпаление на пулпата на зъба. Много прост и ефективен способ за облекчаване на болките в домашни условия е използването на силициева вода.

Ако ви боли зъб, жабурете се с силициева вода и зъбът ще престане да ви боли след няколко минути, защото тази вода притежава противовъзпалителни свойства.

Пародонтоза
За профилактика на пародонтозата се жабурете със силициева вода след измиване на зъбите. Ако вече имате симптомите на заболяването, редовното жабурене ще ви помогне да избегнете усложненията и ще спре болестния процес.

Кожни заболявания, рани, травми

Кожни заболявания
Дерматитът е възпаление на горните слоеве на кожата, придружава се с появата на мехурчета, зачервяване, отичане, образуване на корички, лющене, в повечето случаи сърбеж, мокри ранички.
При циреи главното правило е да не пробивате самостоятелно гнойника. Когато циреят узрее, жилото му трябва да излезе само. Много често това заболяване е свързано с нарушена обмяна на веществата, включително минерална обмяна,

Превръзки с напоени със силициева вода, помагат за срастването на фистули, декубитуси, лекуват циреи, дерматити, обриви. Просто намокрете със силициева вода чиста памучна кърпа и бинтовайте болното място. Редовно сменяйте превръзката.

Микози (гъбични заболявания)
Тъй като повечето гъбични инфекции се развиват бавно, минават месеци и дори години, преди човек да се досети, че е болен. Спорите на болестотворните гъбички се намират навсякъде. Попадането им в организма на човек с отслабена имунна система може да доведе до различни инфекциозни заболявания. Тези инфекции трудно се поддават на лечение, то е продължително, възможни са рецидиви.
Микотоксикозите и микозите се предизвикват от микроскопични гъбички и са широко разпространени както при човека, така и при животните. Най-чест причинител на микозите е гъбичката кандида. При болните от кандидоза се появяват язви в устната кухина, вследствие на което се развиват ангини, стоматити, засягат се също носът, гърлото, горните дихателни пътища, стомашно-чревният канал, бъбреците, пикочните пътища и гениталиите.

Силициевата вода спасява организма от тази напаст. Гъбичките се адсорбират от колоидите на силиция. Колоидите на силиция образуват с кандидите и техните токсини комплексни съединения и по този начин ги извеждат от организма.

Мазоли и нацепени пети
Мазолите се появяват заради удебеляването на роговия слой на кожата, възникващо в резултат на системно триене. Това заболяване може да се развие на всеки кожен участък, но най-често мазоли се появяват на дланите, стъпалата, лактите и други области, които понасят постоянно натоварване. Обикновено мазол се нарича удебелен, с размер на грахово зърно участък от кожата на стъпалото. Ако мазолите причиняват болка, те трябва да се лекуват.

При мазоли и нацепени пети се препоръчва стъпалата да се загреят добре, да се поставят на нагорещен камък (кремък), да се покрият с кърпа, напоена в изстинала отвара от орехови листа. Това средство е много по-ефективно от  скъпите мехлеми.

Декубитуси
Декубитусите или рани от залежаване, често водят до опасността от инфектиране. Малките ранички зарастват трудно, а по-големите могат да станат заплаха за живота.
При лечението им за по-бързо зарастване се правят компреси със силициева вода.
Рани, драскотини, повърхностни кървения, изгаряния

Раните са поражения с различен произход. Ако не е оказана навреме първа помощ, раните могат да се инфектират. За съжаление най-често получаваме рани, когато не разполагаме с антисептик подръка. Ако, докато се разхождате в гората, се нараните, измийте раната със синкавата вода от глинена кариера. Такива ями се срещат често в гората, просто ние не им обръщаме внимание. Тази вода има бактерицидни свойства и раната няма да загнои. Освен това силициевата вода много бързо спира кървенето.

Можете да си направите мокра превръзка с водата и да я махнете след известно време, когато раната престане да кърви.

Травми (удряне, хематоми, разтежения, счупвания)
За да се избавите от хематом, притиснете към него черен кремък, който предварително сте нагрели на слънце.

Ударени места, разтежения и счупвания се препоръчва да се масажират с кремък.