Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 4

Сподели

Част 5
Как да попълним запасите от силиций?

Няма да ви мъча, уважаеми читатели, с изброяване на дълги химични формули. Нас ни интересува практическата полза, ето защо ще говорим конкретно.
Как да попълним запасите от силиций на организма си? Без да ядем камъни и да разглобяваме запалките? Източ¬ниците на силиций са навсякъде. Дори не е нужно да се оглеждате настрани, достатъчно е просто да погледнете в краката си.

Бяла глина

Лечебните свойства на бялата глина

Когато казвам, че силицият е елемент на живота, казвам го напълно сериозно. Господ Бог, както ни е известно от Библията, създал Адам от глина, а силицият не просто влиза в състава й, но и определя полезните й свойства. Мит ли е това, или не е мит, нека всеки решава сам, но си струва да се замислим защо за акта на Сътворението е избран тъкмо този материал. Вероятно не само заради пластичните му свойства.

Човекът се оказал верен син на своя Отец. От незапомнени времена той използвал глината. В глинено гърне варели на огъня каша от зърна, по-късно се научили да правят порцелан, а кафето и чаят в порцеланова чашка били особено вкусни. Колкото и красиви да са пластмасовите саксии и днес цветарите предпочитат глинените.

Разбира се, не винаги човекът е бил благодарен на този природен съюзник. Северозападните краища на Русия се смятат за рискова за земеделие зона. Градинарите и земеделците, докато подготвят почвата на своите участъци, завиждат на тези, които живеят на юг, където се простира черноземът. Но напразно. Глината е незаменима. В почвата тя се разполага на пластове и всеки пласт отделя солените води от сладките. Благодарение на това под краката ни има огромни глинени резервоари, истински подземни складове, в които чакат своя час нефт и други полезни изкопаеми. А колкото и да е странно, на глината всичко расте. Колко гъби само ще намерите в северните гори! А и самите гори, с които толкова се гордеем и им се любуваме, растат на глинена почва. Така че нека наричаме тази земя белозем, скрит под тревния покров.

Глината се състои от много малки частици – плоски кристалчета, така наречените листови силикати. А силикатите, както е ясно и от названието, са съединения, съдържащи силиций. Спомнете си как изглежда слюдата. Можете да я раздробявате безкрайно, но тя все ще се разпада на отделни листчета или пластинки. А ако между тези листчета има слой вода, пред нас е глина.

Глината бива различна, но в нейната формула задължително се съдържа силиций, вода и оксид на един от следните елементи – желязо, алуминий, магнезий, титан и др. Най-качествената глина е каолиновата. Нея още я наричат „алуминиева“.

Глината е лечебна. Откриването на необичайните й лечебни свойства не е станало вчера, народът отдавна я е използвал за лечение на много болести. Разбира се, тя не е панацея, но в редица случаи не може да се мине без нейната помощ. Не вярвате? Приближете се към каолинова кариера, пълна с вода с удивителен тюркоазен цвят. Такъв чист, здрав цвят никъде в природата не се среща. Гребнете от тази вода

И ще се убедите, че много чудеса в приказките действително имат реално обяснение.

Обикновената вода придобива чудодейни свойства благодарение на йонизацията със силиций. Силициевата вода не само е абсолютно чиста – тя притежава лечебни свойства. Откъде се вземат такива чудодейни свойства у силиция или оксидите му?

Съществува хипотеза, че тази сила се дължи на микро¬организмите, населявали моретата в дълбока древност, чиито останки са включени в силициевите скали. За да се защитават, тези микроорганизми строели броните си от силиций, който се намира в морската вода. След смъртта си те се спускали на дъното и така век след век, хилядолетие след хилядолетие на морското дъно се трупали техните останки и образували дебел пласт. Напълно вероятно е, че останките на древните обитатели на моретата са запазили способността си да играят ролята на биокатализатори, които десетки хиляди пъти ускоряват окислително-възстановителните реакции. Тази хипотеза има многобройни фактологични потвърждения и човек не може да не се възхити как мъдро е устроен нашият свят.

Хипотезата си е хипотеза, а на практика отдавна е дока¬зано, че е достатъчно да се поставят в мътната вода няколко камъчета кремък, за да се пречисти напълно след няколко дни. Така може да се пречистват цели водоеми. И това не са чудеса от народните приказки.

Потвърждения за този факт при използването на силициеви съединения в бита има повече от достатъчно. През 1936 година е публикувана книгата на геолозите А. Кривцов и В. Ершов, посветена на изследванията на полезните изкопаеми в Челябински регион. Авторите разказват и за Потанинското находище на диатомит. Диатомитът е мине¬рал, създаден от диатомеи, а диатомеите са същите тези микроорганизми, които лежат в основата на кремъка. По тези места също не са рядкост ямите и кариерите с тюркоазена вода. За местните жители използването на диатомита за практически цели не е нещо ново. Той е годен не само за изработването на тухли и гърнета. Диатомитът много добре поглъща киселините, в добавка той е отличен филтър, copбент и катализатор.

Приложение

За да се използва глината за лечение, съвсем не е нужно да се тича в гората с лопата и кофи. Промишлено се произвежда и продава готов продукт – каолин.

За по-добър ефект вътрешният прием на бяла глина трябва да се придружава с прочистваща терапия и разделно хранене. Само в такъв случай усилията ще доведат до осезаем резултат. Организмът ще се насити със силиций за 7 – 8 дни, като съдържанието му може да достигне до 4 или 4, 5%.

И така, най-напред трябва да изгоним от организма неканените паразити. Отнесете се спокойно към този факт. Нека се сбогуваме с тях веднъж завинаги. Запомнете няколко важни факта.

В резултат на прочистването на черния дроб при тотална дехелминтизация протича разтваряне на твърдите образувания в жлъчните пътища. Те са се образували не само заради недостиг на силиций. Сериозна помощ за адсорбция на отделящата се застояла жлъчка в процеса на дехелминтизация оказва глината. Благодарение на нея намалява рискът от интоксикация. Още на следващия ден след прочистването съдържанието на силиций нараства до 4, 5 – 4, 6%. В това няма нищо чудно, нали кръвта става 8-10 пъти по-чиста. Съдържанието на билирубин намалява, а загубите на силиций при адсорбцията на шлаките се снижават.

Минерална вода

На въпроса, да пие или не, човечеството отдавна е дало положителен отговор. Важното е какво и как. И водата впрочем е различна. Народната мъдрост препоръчва да се пие и да се използва за миене дъждовна вода, но кой днес би рискувал да го прави при наличието на киселинни дъждове. И изворите, казват, преди са били на всяка крачка, а днес е цяло чудо да намериш. Туристи тръгват на поход за „жива вода”. Но не всяка вода може да се нарече така. На изворите, естествените източници на питейна вода, можем да се доверим, още повече на минералните. Това е истинска вода. Вярно, с привкус на соли и други съединения, но какво да се прави, щом речната вече напомня на помия. Минералната вода доставя много елементи, без които нашият организъм не може да съществува. Всъщност той съществува, старае се да изкара по-дълго, пък и ние постоянно го усъвършенстваме: изкуствени зъби, протезирани крайници, а и сърцето… При този ритъм и начин на живот, който си позволяваме, дори е чудно как в организма ни изобщо остава нещичко природно, естествено. Така че призивът е: „Назад към природата!“

В Далечния изток има няколко лечебни извора. Най-известен е Калдурският, където е построен и курортният комплекс „Калдур“. Тук лечението се провежда с гореща минерална вода, която съдържа силициева киселина. След охлаждането й до 35-38 °С водата се използва при лечение на радикулити, полиартрити, кожни, гинекологични заболявания и др. По химичния си състав тя се отнася към азотно-силициевите слабоминерализирани хидрокарбонатно-хлоридно-натриеви алкални води с високо съдържание на флуор.

В подножието на Алтай, където избликват на повърхността лечебни радонови и минерални води, също има курорт, при това от национално значение. Слънчевите дни тук са колкото в курортите на Кавказ и в Крим, а климатът е мек, съвършено непривичен за Сибир. Дивните планински пейзажи допълват картината. Курортът се слави с минерална азотно-силициева вода, обогатена с уникални соли, температурата й е от 27 до 42 °С. Тази вода е незаменима при лечението на много заболявания.

Богатство, дарено от природата, са минералните води Железноводск, съдържащи повече от 50 микроелемента. Пийте редовно тази лечебна вода и вашият имунитет ще укрепне. Наличието в нея на силициева киселина заздравява костите и мускулната тъкан.

Всички знаят народната мъдрост: „Каквото имаме, не пазим, загубим ли го, плачем“. Все още има лековита вода в недрата на земята ни, а и при съседите ни също. Ако не можете да идете в курорта, купете си вода от магазина, както го прави „целият цивилизован свят“. На Запад качествената минерална вода струва скъпо, но се пие много. Французинът изпива средно около 80 л годишно, немецът – 93, а италианецът – 116 (е, горещо е при тях). Докато в Русия – не повече от 20 л, при това данните са неточни, защото с цел икономия руският потребител купува вода не от фирмените магазини, а по-евтина – вода с неустановен произход от неизвестни продавачи. А качеството на минералните води е много високо. За да не изпаднете в заблуждение, купувайте само проверена вода от проверени доставчици.

Минералната вода е създадена от самата природа. За да съхраним тази първична природна чистота, трябва да я налеем в стъклени бутилки, тъй като само след 3-7 дни водата, добита от извора, губи лечебните си свойства. Полезните вещества се утаяват, течността се окислява и поема странични миризми. А в стъклената бутилка тя може да се запази от 90 денонощия до година.

Ето един далеч непълен списък на лечебните минерални води, съдържащи силициеви съединения и достъпни за нашия потребител. Не пренебрегвайте този прост начин за поддържане на здравето като употребата на минерална вода, особено в началото от развитието на болестта. Понякога човек още не се и досеща, че е болен, а природният лекар върши незабележимо търпеливата си работа. При¬държайте се към простото правило: пийте редовно, а не от време на време. Лечението се провежда на курсове.

Минерална вода, лечебна и трапезна„Есентуки №4″ извор 71, средноминерализирана

Отнася се към въглекиселите води, а по химичен състав е хлоридно-хидрокарбонатно-натриево-борна. Съдържа следните микроелементи: литий, амоний, стронций, барий, желязо, цинк, мед, йод, бром, борна и силициева киселина.

Показания

♦ Хронични гастрити с повишена и нормална секреторна функция на стомаха.
♦ Неусложнена язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, болести при опериран стомах по повод язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника.
♦ Хронични колити и ентероколити.
♦ Хронични заболявания на черния дроб и жлъчните пътища: хепатити, холецистити, ангиохолити с различна етиология без склонност към чести обостряния, калкулозен холецистигс изключение на форми, усложнени с инфекции и чести обостряния, а също налагащи оперативна намеса.
♦ Постхелецистектомичен синдром. Хроничен панкреатит.
♦ Болести на обмяната на веществата: захарен диабет, затлъстяване, уратнокисела диатеза, оксалурия, фосфатурия.
♦ Хронични заболявания на пикочните пътища.

Хидрокарбонатно-натриевосилициеви води

Показания

♦ Бъбречнокаменна болест (с наличие на конкременти, не по-големи от 0, 6-0, 8 см), без нарушения в извеждането на урината.
♦ Хроничен цистит в ремисия.
♦ Първична нефролитиаза (уратна, оксалатна, фосфатна или смесена).
♦ Подагра (обусловена от нарушение на бъбречната функция).
♦ Хроничен антрален гастрит с нормална и повишена секреторна функция във фаза на ремисия.
♦ Хроничен фундален гастрит, вторичен, с нормална секреторна функция във фаза на ремисия.
♦ Хроничен гастрит с рефлукс, с повишена секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, хронична форма, рядко рецидивиращо протичане във фаза на ремисия или със затихващо обостряне.

Хлоридно-хидрокарбонатно-натриево силициеви води

Показания

♦ Функционални заболявания на стомаха, първични и вторични, с нарушения на моторната функция и тонуса на стомаха,
хипотонични дискинезии с нарушена секреция на стомашен сок.
♦ Функционални разстройства на дебелото черво с хипомоторни нарушения и понижена секреция на слуз, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен антрален гастрит с намалена, повишена или нормална секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен фундален гастрит, вторичен, атрофичен със секреторна недостатъчност или запазена секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Протеина дисбактериоза на червата с компенсирано и субкомпенсирано протичане.
♦ Хроничен холецистит, без образуване на камъни, с различен тип дискинезии и характер на протичане, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен вторичен панкреатит, първичен склерозиращ холангит, независимо от тежестта на протичане.
♦ Хроничен двустранен пиелонефрит във фаза на ремисия.
♦ Вегетативносъдова дистония от хипотензивен, хипертензивен и смесен тип.
♦ Алиментарно-конституционно затлъстяване от I и II степен, прогресиращ стадий.

Сулфатни води със сложен катионен състав, силициеви

Показания

♦ Вегетативносъдова дистония от хипотензивен, хипертензивен и смесен тип.
♦ Невроциркулаторна дистония от хипотензивен, хипертензивен и смесен тип
♦ Функционални заболявания на стомаха (първични и втрични) с нарушения на моторната функция и тонуса на стомаха (хипотонична дискинезия) с нарушена секреция на стомашен сок
♦ Хроничен антрален гастрит с нормална секреторна функция, във фаза на ремисия
♦ Хроничен фундален гастрит, вторичен, атрофичен със секреторна недостатъчност, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен холецистит, без камъни, във фаза на затихващо обостряне и във фаза на ремисия
♦ Постхолецистектомичен синдром
♦ Алкохолна болест на черния дроб, мастна дистрофия на черния дроб с фиброза и без.
♦ Хронични хепатити с клинико-морфологични форми, неактивна фаза или с незначителна степен на активност.
♦ Болест на Жилбер, постхепатитен вариант.
♦ Синдром на Дубел-Джонсьн, клиничен, безсимптомен.
♦ Синдром на дразнимото черво с нарушения на моториката (хипермоторни и хипомоторни), с нарушения на транспортирането.
♦ Хроничен колит във фаза на ремисия Аналгетична вторична нефролитиаза.
♦ Първична нефролитиаза (уратна, оксалатна, фосфатна или смесена).
♦ Алиментарно-конституционно затлъстяване от 1 и II степен, прогресиращ стадий.

Хлоридно-натриево-силициеви води

♦ Вегетативно съдова дистония отхипотензивен, хипертензивен и смесен тип
♦ Невроциркулаторна дистония от хипотензивен, хипертензивен и смесен тип.
♦ Хроничен антрален гастрит с нормална секреторна функция, във фаза на обостряне
♦ Хроничен фундален гастрит, вторичен, атрофичен със секреторна недостатъчност, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен гастрит с рефлукс с повишена секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Функционални заболявания на стомаха (първични и вторични) с нарушена моторна функция и тонус на стомаха (хипогонична дискинезия), с нарушена секреция на стомашен сок
♦ Хроничен вторичен панкреатит, първичен склерозиращ холангит, независимо от тежестта на протичане.
♦ Хронични хепатити с клинико-морфологични форми, неактивна фаза.
♦ Хроничен холецистит без камъни с различен тип дискинезия и характер на протичане, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен колит с нарушения в моториката, транспортирането и секрецията, във фаза на ремисия
♦ Дискинезия на дебелото черво с недостатъчно изпразване и понижена секреция на слуз.
♦ Алиментарно-конституционно затлъстяване от I и II степен, прогресиращ стадий.
♦ Подагра, вторична, обусловена от нарушения на бъбречната функция.
♦ Инсулинозависим диабет със средна степен на тежест, в състояние на компенсация.
♦ Инсулинонезависим диабет в лека степен, в състояние на субкомпенсация.
♦ Микроангиопатия.

Железни; желязно-силициеви води

Показания

♦ Исхемична болест на сърцето с клинични форми: стенокардия, инфаркт на миокарда, нарушения на ритъма и проводимостта, недостатъчност на кръвообращението.
♦ Хроничен антрален гастрит с нормална, секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен фундален гастрит, вторичен, с нормална секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен гастрит с рефлукс с нормална секреторна функция, във фаза на ремисия.
♦ Болест на Жилбер.
♦ Синдром на Дубел-Джонсън, клиничен, безсимптомен; алкохолна болест на черния дроб, мастна дистрофия на черния дроб с фиброза и без.
♦ Хронични хепатити с клинико-морфологични форми, неактивни или незначителна степен на активност.
♦ Хроничен колит с нарушения на моториката, транспортирането и секрецията, във фаза на ремисия.
♦ Хроничен ентерит с нарушения на моторната функция, леко протичащ, независимо от фазата на болестта и усложненията.
♦ Общ вариращ имунодефицит, желязодефицитна анемия, кахексия, ламблиоза.
♦ Желязодефицитна анемия при синдром на променено чревно всмукване.
♦ Хроничен цистит във фаза на ремисия.
♦ Хроничен двустранен вторичен пиелонефрит в стадий на ремисия, без бъбречна недостатъчност.
♦ Хронични интоксикации, включително със соли на тежки метали, радионуклиди, с прояви на астено-невротичен синдром.

Черна шиста

Това е сертифициран природен препарат от оксиди на силиций във вид на черни листове кремък, получени при разслояване на скални породи. Произходът е органогенен. Минералогичните изследвания са установили, че съдържанието на силиций в него е много високо – около 50%. Доказано е, че при поставянето във вода на черна шиста за едно денонощие количеството на силициеви оксиди, преминали във водата, е толкова високо, че нито една известна минерална вода не може да му съперничи.

Полски хвощ

В народната медицина широко се използва полски хвощ при ставни заболявания, при полиартрит, ревматизъм, туберкулоза на белите дробове, туберкулоза на бъбреците и свързаното с тях очно възпаление, също и при рак. В състава на растението има много силициева киселина. Авторите на „Лекарствените растения и ракът“, К. И. Валицки и АЛ. Воронцова, отбелязват, че хвощът, тъй като съдържа силициева киселина, се прилага при всички видове рак. В агрономията наличието на полски хвощ сочи, че почвата е кисела.

Как се приготвя запарка

За вътрешно приложение: залейте 4 чаени лъжички нарязан на ситно полски хвощ с 2 чаши вряща вода, запарете 20-25 минути и прецедете. Приемайте по 2 супени лъжици 5 пъти дневно.

За външно приложение: 4-5 супени лъжици от билката залейте с 2 чаши вряща вода, оставете да се запари, прецедете.

Как се приготвя отвара

За отвара сложете 2 супени лъжици от билката в емайлиран съд, залейте с 1 чаша преварена вода, захлупете и варете на водна баня 30 минути.

Оставете отварата да престои 10-15 минути, прецедете и долейте преварена вода до изходния обем.

Внимание! Полски хвощ не бива да приемат хората, които страдат от нефрити и нефрози.

Хранете се правилно

„Кажи ми какво ядеш и аз ще ти кажа кой си“, гласи старата пословица. Всички живи същества се хранят с това, което им е необходимо, което е полезно за тях и осигурява функционирането на организма. С какво се храни човекът, който се нарича разумно същество? Понякога се създава впечатлението, че човечеството е решило да заложи глобален експеримент: колко ще съумее да издържи организмът, ако се храни, извинете ме, с каквото му падне?

Независимо че силицият е основен (структурен) свързващ елемент в организма на всеки човек, кърмачките и малките деца особено се нуждаят от него. Потребностите на децата от силиций са няколко пъти по-високи от тези на възрастния човек. При недостига му не може да се формира системата „мозък-тяло“. Растящият организъм се нуждае от този елемент повече, отколкото съзрелия.

Многобройни изследвания потвърждават, че силицият участва в метаболизма на калция, хлора, флуора, натрия, алуминия, цинка, сярата, молибдена, мангана, кобалта и други елементи. Нарушаването на силициевата обмяна при деца води до анемия, остеомалация (размекване на костите), опадване на косите, болести на ставите, диабет, възпаления на кожата, образуване на камъни в жлъчния мехур и бъбреците – и всичко това на фона на дисбактериоза.

За да се възстанови нарушеният баланс, трябва да се промени режимът на хранене. Във всекидневното меню трябва да влизат продукти, съдържащи силиций: целина, праз, репички, домати, ряпа, тиква, зеле, слънчогледови семки, млечнокисели продукти. Силициевите съединения, вклю¬чени в тези храни, се усвояват лесно от организма. Желателно е зеленчуците да се ядат в суров вид, тъй като по време на варенето 1/3 от силиция преминава във водата, а нея обикновено изливаме. Много полезни са зърнените храни. Силиций се съдържа в просото, елдата, овеса и ечемика. Най-много силиций се съдържа в зърната, кореноплодите, полския хвощ, медуницата. Освен тях редовно включвайте в менюто си ягоди, касис, банани, вишни, сливи, хипофая (ракитник). Особено много силиций се съдържа в кората на плодовете. Но шампион по съдържание на силиций си остава полският хвощ.

Можете да обогатявате водата си със силиций с негова помощ. За целта поставете 50-60 г. от билката в марлена торбичка и я сложете в кофа вода. Кипнете водата и оставете хвоща да кисне в нея 3-4 часа. Използвайте тази вода за готвене.

Ако имате възможност, пийте от чаши от планински кристал или черен кремък. Полезно е да съхранявате в такъв съд водата за пиене.

Предимствата на водата

И така, силиций се съдържа не само във водата. Защо в такъв случай, когато говорим за лечебните свойства на силиция, ние на първо място споменаваме тъкмо водата? Съществуването на живите системи на Земята е възможно единствено при наличието на вода. Човешкият организъм се състои основно от вода. В процеса на растежа и развитието си ние губим част от нея. Съществуват данни за това, доколко сме „мокри“: новороденото има 77% вода; човекът на възраст 25 години – 50-60%, над 60 години – 40%. Любопитно е, че мъжете имат повече вода в организма (60-62%) от жените (50%).

Иначе каза но, „леенето на вода“ си е мъжка работа.

Водата е вещество, чиито основни физични свойства са известни отдавна. Нейните свойства рязко се различават от свойствата на другите течности. Поради това водолечение¬то е процес, свързан не само с химичния състав на водата. Не по-малко важно е тя да се разглежда от гледна точна на биоенергията. Дори обичайното измиване с вода е не просто всекидневна хигиенна процедура, а ритуал, възприет от много народи от незапомнени времена. Когато се мием, ние отстраняваме от кожата на лицето всичко, натрупало се през нощта. Ако си спомним фолклора, можем да забележим, че измиването с роса призори или привечер, или с изворна вода в полунощ не е някаква прищявка. В зависимост от времето на денонощието се променя информационното енергийно поле на водата, тоест нейната структура. Лечителите в миналото не знаели тези тънкости, но те си служели с тях: поставяли във водата горящи въглени, разтопен метал, восък, полускъпоценни и скъпоценни камъни, злато, сребро. Тези добавки променяли структурата на водата, поради което в действията на шаманите нямало измама. Дори подбраните думи (баенето) не били само красиво допълнение към процедурата за излекуване. Днес учените са доказали, че механичните колебания на честотите на звуковия диапазон много ефективно влияят на развитието на организмите. Думата „вода“ е съзвучна с думата„водя“. На нея й е „известно“ как да приведе организма в хармонично състояние. Обърнете внимание как столетия наред спокойно и величествено текат реките, поседете на брега на река и ще усетите как нервното ви напрежение спада. А изворната и кладенчовата вода притежават истински живителна сила, защото солта и водата са свързани с планетите.

Какви болести могат да се лекуват със силициеви съединения

Силициевата вода стимулира процесите на възстановяване на организма при лечение на ангина, хрема (с промивки), алергии, циреи, дерматит, болести на венците, косопад енцефалит, гуша, кожни възпаления, силикозно малокръвие, заболявания на съединителната тъкан и кристално тяло на очите. Помага при стомашни разстройства, намалява съдържанието на захар в кръвта при диабетици, възстановява функционирането на бъбреците, черния дроб. При вътрешно приложение такава вода възстановява имунната система, укрепва съдовете, понижава нивото на холестерола в кръвта, помага при импотентност и безплодие.

Ако използвате водата външно, ще подмладите кожата си, ще предотвратите появата на бръчки, ще помогнете за растежа на косата, ще заздравите венците си. Много полезно е да се миете с такава вода, да изплаквате устата си след хранене, да си миете косата.

И така, запомнете:

♦  силициева вода може да се пие без ограничения (нормали – 1, 5-2 л дневно);
♦  ако нямате възможност, пийте поне 3-5 пъти дневно пполовин чаша, непременно на малки глътки и желателно добре изстудена;
♦  за лечение трябва да се изпиват сутрин на гладно по 150- 200 мл вода.

А сега, ако страдате от някакво заболяване, прочетете как и защо това просто лечение ще ви помогне да се избавите от него… СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ.