Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 2

Сподели

Част 2
Силициевата вода

Настойка от кремък

Силициевата вода е настойка от кремък, която се прилага зъншно и вътрешно. Какви ли не настойки ни предлагат в аптеките. Но да киснат камъни, все още не правят. Какво се получава, след като камъкът престои във водата? Водата променя своята структура, по състав тя става по-близка до кръвната плазма и междуклетъчната течност. Хората от народа, без да имат кой знае колко задълбочени познания по химия, са познавали отдавна свойствата на тази вода. И ло днес в много села се е запазила традицията да настилат с кремък дъната на кладенците.

Лекарството е под краката ни, или къде да намерим кремък

На сбогуване с ласкавото море мнозина си вземат за спомен камъчета, изгладени от вълните. Но малцина знаят, че те могат не само да напомнят за отпуската, но и да оказват оздравяващо действие. В баластрата от морския бряг се съдържа необходимият на всички нас силиций. Едни и същи камъчета могат да бъдат използвани в продължение на десетилетия – толкова висок е енергийният им потенциал.

Много добра поддръжка за всеки от нас е силициевата вода, получена като обикновена настойка. Това е мързелив метод. Нищо не се налага да правим, трябва само да почакаме известно време.

Възползвайте се от отпуската си. Ако сте решили да почивате на море, взели сте най-доброто решение. Ще съчетаете приятното с полезното. Най-важното е да не сбъркате с плажа. На „черните“ плажове (такъв е естественият цвят на кремъка) водата е наситена с неговите естествени съединения. Ще попълните своите запаси от силиций, като вдишвате влажния въздух и се къпете.

На „белите“ плажове преобладават калциевите породи. Силицият тук е дори по-малко, отколкото в човешкия организъм. Болестите, предизвикани от недостиг на силиций, след почивка на „бели“ плажове обикновено се обострят, а след почивка на„черни“самочувствието се подобрява, симптомите не са толкова изразени.

Сега можете да избирате място за почивка с отчитане не само на цените, но и на цвета на плажа. За някои е полезно да се повъргалят на „черен“ плаж, като този в Сочи например, а за други са по-подходящи „белите“ плажове в Таупс, Кабардинка, Новомихайловка и др.

И така, избрали сте „черен“ плаж. Можете да си съберете черен кремък, той е в изобилие на морския бряг. Придържайте се към напълно разбираемото правило: колкото по-малки са камъните, толкова по-голяма е повърхността за съприкосновение с водата, следователно толкова по-добър ще е резултатът.

Старателно измийте камъчетата и ги залейте с вода. Колкото по-голям е съдът, толкова по-добре. Оставете да престои, за да можете да я употребявате и вътрешно. А„неузрялата“вода можете да използвате за клизми, ако сте решили да се върнете у дома наистина здрави. Долният слой вода не бива да се използва – там се събират разни примеси, които невинаги са полезни за организма. В отпускарски условия обикновено камъчетата се киснат 2-3 дни.

Когато отпуската ви свърши, не забравяйте да си вземете тези невзрачни черни камъчета, те още ще ви послужат. Черният кремък е практически неизтощим природен материал. Този „вечен двигател“ ще работи без да е необходимо да го сменяте и за вас, и за децата ви. В дома кремъкът е най-добре да се постави високо над пода – върху шкаф, рафт, ниша и др.

Домашен източник на жива вода

Ако не желаете да чакате милостта на природата, можете да си направите източник на жива вода и у дома. За целта са достатъчни няколко камъчета. Сложете ги във вода и след 2 -3 дни лековитата течност е на ваше разположение.

Методиката за приготвяне на силициева вода е много проста.
В 3-литров съд поставете 4-7 малки кремъчета, налейте вода от чешмата, но е по-добре да я филтрирате предварително, поставете съда на защитено от преки слънчеви лъчи място. Ако съдът е по-голям, добавете още камъчета.

Водата може да стои на стайна температура, най-добре е съдът да е емайлиран или стъклен.
За приготвяне на храна и за клизми водата трябва да е престояла 2 дни.

Ако водата ви е нужна за лечебни или профилактични цели, ще трябва да почакате. Покрийте съда с няколко слоя марля и го поставете на светло при температура 5°С за 5-7 дни. Тази вода може да се използва за пиене, а също за готвене на ястия, супи, компоти, чай и др.

Спазвайте следните правила:

♦Всеки път след изливането на водата измивайте съда и камъчетата под течаща вода. При изливането на водата ще видите примесите, утаили се на дъното.
♦Водата, получена от киснене на кремък, можете да кипвате, но самите камъни не бива да се кипват, тъй като в такъв случай водата се пренасища с биологично активни вещества.
♦За лечебни цели е желателно да използвате кремък с тъмнокафяв или черен цвят.
♦Използвайте само природни минерали. Свойствата на кремъка се обуславят от съдържащите се в него останки на микроорганизми, съществували през периода креда и дори още по-рано. Именно тогава се е образувал кремъкът, притежаващ такива полезни свойства.
♦Използването на „технически“ кремък, останал от запалка, филтър и др, не само не се препоръчва, но е и опасно. Не е известно на каква обработка са подлагани изделията, в които кремъкът е използван с техническа цел.
♦Водата запазва лечебните си свойства в продължение на няколко месеца. Парче кремък с размер 1 кубически сантиметър е достатъчно за приготвянето на 1 кубически метър – силициева вода.
♦Категорично се забранява водата заедно с кремъка да се държи в хладилник.

Как да подготвим кремъка за повторно използване

След еднократно или двукратно използване измийте камъка с хладка вода и за 2 часа го оставете да се проветри на чист въздух.

При появата по повърхността на камъка на наслоения или налеп, трябва да го поставите за 2 часа в 2%-ен разтвор на оцетна киселина или в подсолена вода, а след това го изплакнете 2-3 пъти с чиста вода. После пуснете камъка В разтвор на сода бикарбонат и отново го изплакнете.

След като сте използвали кремъка около година, трябва да го възстановите. За целта раздробете камъчетата, за да обновите „работната им повърхност“.

Активиране на водата с помощта на електроактиватор

Всички знаем, че непречистена вода от чешмата не бива да се пие, дори тя да мирише на хлор и да е прозрачна на вид. Загрижени за здравето си, хората купуват различни пречистватели за вода. Пътят е правилен, но не е единствен. Защо да не съвместим грижите за поддържане на здравето с възможностите да го подобрим?

Електроактиваторите от ново поколение (ЕАВ-ЗК, ЕАВ-бК, ЕАВ-9К) използват в качеството на анод материал, наречен екосил, съдържащ силициеви съединения. Отличителната му особеност е следната: обикновената вода от чешмата, минала през активатора, придобива лечебни свойства. Тя се пречиства от солите на тежките метали, а също и от други вредни съединения, включително органични. Същевременно се унищожават микроорганизмите. Водата се зарежда без помощта на екстрасенси, придобива биоенергиен потенциал за сметка на насищането със силициеви йони в най-лесно усвоимата им форма. Електроактиваторите не са скъпи, надеждни са, трайни, лесни за експлоатация и не изискват никакви подмени на материали за целия период на експлоатация.

За разлика от другите известни системи за пречистване, водата, приготвена по този начин, дава възможност за профилактика на различни заболявания, следователно поддържа здравето.
Активираната вода може да се пие, без да се преварява предварително, с нея не само може, но и трябва да се приготвят напитки (кафе, чай, екстракти, настройки), без да се кипва, при температура до 70 °С.

Активираната вода може да се използва за обеззаразяване и дезинфекция на помещения, медицински инструменти, обзавеждане, съдове, месо, зеленчуци.

В козметичните препарати тя е незаменима, съставките стават по-ефективни. Ето защо, ако си миете лицето и косата с тази вода, а също приготвяте козметични маски, ще се под¬младите без да посещавате скъпи козметични салони.

Постига се прекрасен ефект, ако използвате активирана вода за къпане на бебета.
Собствениците на земеделски стопанства ще оценят високо възможността на активираната вода да дезинфекцира растенията, а също и да стимулира растежа им. Тя е прекрасно средство за подхранване и лечение на домашни птици, животни, пчели.