Силициева вода срещу атеросклероза и жлъчнокаменна болест – Част 11

Сподели

Част 11
Похвално слово за обикновения камък

Ние сме се отдръпнали от атеистичната представа за света. Той е непредсказуем и пълен с открития, които невинаги може да бъдат обяснени, ако се ръководим от принципа „битието определя съзнанието“. Светът на физическата реалност съдържа различни царства: минерално, растително, животинско, човешко. Това са знаели древните лекари, магове, жреци, знахари, шамани. Те са умеели да използват своята жизнена сила и да общуват с всякакви други форми на живот: с животни, с дървета, дори със скалите и морените. В много отношения „дивите“ хора са били по-умни от нас. На тях във всеки случай не им се е налагало да обясняват очевидни истини: което е естествено, създадено от природата, то не може да е зло, ако ти сам не го пожелаеш. Намери начин да извлечеш добро и полза от всяка прашинка. Може би това е звезден прах?

Писателите фантасти обичат да населяват с живи същества планетите, където вместо вода има водороден флуорид и амоняк, а основата на живота не е въглеродът, а силицият. Но защо силициев живот не съществува на нашата планета, където този елемент е в изобилие? Не е ли така, защото силицият просто е неподходящ за живот? Впрочем науката не отрича възможността да съществува силициев органичен живот! Въглеродът, въз основа на който са построени молекулите на нашите тела, и силицият са много сходни по свойствата си. Само температурата, при която такъв живот е възможен, е хиляди градуси. Такива условия има дълбоко под земята в разтопената магма и в кратерите на действащите вулкани, където се плиска нажежената лава. Ще кажете, че е невъзможно? До неотдавна се смяташе, че животът е невъзможен без светлина. А наскоро в подземните пещери, където не прониква слънчев лъч, са открити неизвестни досега живи организми! Кратерите на действащите вулкани също са пълни с обитатели, приспособили се към екстремните условия.

Всяка частица от битието е свързана с всички останали. Всичко съществуващо е взаимосвързано във великата енергийна мрежа на Космоса. Древният лечител не разполагал със съвременните познания, нямал е съвременното ниво на образованост, но е разбирал, че за успешното лечение трябва да разчита не на собствената си мъдрост, а на помощниците и учителите, надарени със силата да осъществяват промените. Тези помощници са природните стихии, всичко онова, което съставлява същността на околния свят. Смятало се е, че ако в човека е проникнал „духът на болестта“, значи той го е поканил в тялото си – с начина си на живот, с поведението си, с отрицателните емоции и редица други причини с деструктивен характер, тоест тук действа принципът „подобното привлича подобното“. За да се спре този дух, трябва той да бъде приведен в статично състояние – в камък или кристал. Шаманите плъзгали камъка по болното място, а след това го хвърляли във вода. Така че камъните са лекували хората дори само с това, че са съществували. Така се е зародила школата и практиката на лечение, която днес напомня съвременната литотерапия.

Хората отдавна са се лекували със синя и бяла глина, с кристали кварц, със силициева вода. Камъните, скалите, планините, съгласно поверията на древните народи, са скелетът, основата и костите на земята. Ако искаш да си здрав тялом и духом, трябва да си толкова як. Като наблюдавали обкръжаващия ги свят, хората забелязали какви симптоми възникват или изчезват при прилагането на един или друг природен елемент. И в най-обикновените камъни има скрита, но много силна енергия, всеки камък е вълшебен по свой начин. Ние често не ги забелязваме, но ако се научим да управляваме тяхната енергия, тя ще поддържа и укрепва нашите сили.

Минали са векове и въз основа на дългогодишни наблюдения са възниквали научни и не съвсем научни теории, такива като астроминералогията. Много неща в тази наука днес не предизвикват усмивка, макар до неотдавна тя да се смяташе за шарлатанство. Смята се, че камъните имат охраняваща функция. Те не трябва да имат вдлъбнатини и пукнатини, за да не се губи енергията им. Към обикновените камъни се отнасят алабастърът, диабазът, базалтът, мраморът, гранитът,варовикът, кремъкът, пясъчникът, чакълът, баластрата, туфът (втвърдената вулканична лава), пемзата и др. Размерите нямат значение.

Всеки камък е свързан с определена стихия. Кремъкът е свързан със стихията Огън, което не е удивително, тъй като именно с помощта на този камък се пали огън. Червеният кремък е свързан с Овена, жълтият – с Лъва, сивият – със Стрелеца. Кремъкът дава на човека енергия и творчески заряд, поддържа тонуса.

Кремъкът се съдържа в много минерали и планински скали. Още в праисторически времена на мястото на залетите с лава растителни останки са се образували кремъчни вкаменелости – сердолик, ахат, сапфир и халцедон. В някои от тези камъни и до днес се виждат тъмните отпечатъци на древни водорасли. Значи ли това, че всички тези камъни притежават силата на чистия кремък? Всеки природен обект притежава определено поле, но да зареждат водата с биоенергията на силиция, да я пречистват и правят леко¬вита, могат само тези, в които личат остатъците от древна растителност.

Както виждате кремъкът е широко разпространен, но свойствата му и до днес не са изучени докрай. От разгадаването на тайните на този „камък на живота“ човечеството само ще спечели – нали минералите са най-древните неща на земята. Представете си, невзрачният камък, който детето ви е донесло, може да съхранява памет от епохата на динозаврите, нали кристалите и минералите са своеобразни акумулатори на информация от най-разнообразен вид. Навярно неведнъж майките са се карали на децата си, че са надонесли всякакви боклуци – камъчета, листа и др. Но децата инстинктивно разбират нещо много важно – като вземат от земята камъни и ги носят в джобовете си, те събират информация, нищо не пренебрегват, защото всичко им е интересно. Според легендата короната на Александър Македонски била украсена с черни камъни от неизвестен вид. Именно това украшение, достойно за великия господар и пълководец, подарили победените властелини на една от покорените страни. Когато си сложил короната, великият пълководец побледнял, забравил защо е довел войските си в тези далечни земи. Докато не свалил коварния дар, памет¬та му изневерявала. И така и не могъл да си спомни целта на своя поход. Александър заповядал на воините си да се върнат у дома. А по обратния път умрял.

Както е известно, приказката е измислица, но има и истина в нея. Ето защо бъдете внимателни с камъните. Ако на пръстена се постави камък, съответстващ на вашия зодиакален знак, накитът ще придобие защитни свойства и ще носи полза на притежателя си. Ще стане ваш амулет.

Когато избирате скъпоценни и полускъпоценни камъни за подарък на близките си или на себе си, помислете какви точно минерали можете да използвате за амулети и кои не са подходящи в никакъв случай.

Всички камъни имат своя сила и своя история. Тук ние говорим за камъните, които са в тесни роднински връзки с кремъка. Не случайно те се използват за амулети. Разбира се, да се носи черен невзрачен къс кремък, не е особено естетично. Изберете минерал, който е подходящ за вашия зодиакален знак. Ще ви помогне ли той? Както във всичко останало, и в този случай трябва да вярвате в ефективността и правилността на действията си. Халцедонът и неговите разновидности дават на притежателя си мъжество, спокойствие, допринасят за дълголетието, развиват сетивата и носят успех. Слоестият халцедон дарява на мъжете очарование в женските очи. Ахатът помага да се прочисти имунната система, да се намали раздразнителността. Белият ахат предотвратява опасностите, а черният предпазва от неприятности, дава на притежателя си авторитет, дарява го с милосърдие и великодушие.

Подарете халцедон на родените на 23 януари, 8 февруари, 15 април, 12 юли, 3 и 6 септември, 27 ноември и 9 декември. Ахат е подходящ за тези, които празнуват рождения си ден на 5 януари, 7 април, 1 и 10 май, 22 юни, 1 и 22 юли, 1 септември, 2,7 и 29 октомври. Сердоликът е за родените на б и 27 февруари, 3 март, 3 септември.

Топазът се препоръчва на Близнаците и Скорпионите. Той неутрализира действието на психичните вампири. Ониксът и хризопразът подхождат на Козирога. Тези камъни защитават от черна магия, премахват уроки. Хризолитът се препоръчва на Водолея. Камъкът избавя от психичен дискомфорт.

Когато вземате в ръка камък или кристал, трябва да изпитате приятни усещания, той да ви се струва лек, леко топъл, приятен на ръката ви. Чуждият камък ще предизвика усещане за дискомфорт на дланта ви. Внимателно огледайте камъка: той трябва да предизвиква у вас чувство на симпатия, топлина, благожелателност. Ако е така, бързо ще се сприятелите с него…

И още няколко прости правила. Всеки донесен вкъщи камък дръжте няколко часа под студена течаща вода. Прекадете го с тамян или с хвойна, нагорещете го в печката, но не във фурна, защото огънят от газ не притежава свойствата на живия огън.

Не се отказвайте от ритуалите, изработени в продължение на хилядолетия. По същия начин не вярвахме в билколечението, смятахме го за знахарско шарлатанство. Литотерапията също до неотдавна предизвикваше спорове и недоумение. А днес това направление в лечителството се нуждае само от грамотна реклама, от популяризация в най-добрия смисъл на думата, за да се доверят хората на лекарствата, лежащи под краката им.