Сейким/ Секхем

Сподели

През 1979 година Патрик Зиглер, тогавашен представител на Американската Организация за Мир по Света, в едно свое пътуване до Египет пренощувал в голямата пирамида в Гиза.

Там той получил посвещение (иницияция) от върховни създания, принадлежащи към енергийни нива с много високи вибрации. Едно от нещата, които преживял при самото посвещение, било чувството за изпълване на тялото му със синя светлина, която по-късно се променила във всички цветове на дъгата, тъй като електромагнитните вълни с които бил облъчен се променили до всички универсални честоти. Сърдечната му чакра се уголемила и заляла с енергийното си трептене цялото му същество. В същото време протекъл процес на разширяване на всички чакри, докато той изпаднал в състояние на медитиране, видял неща, за които никога не бил допуснал, че съществуват.

След време, вече в Кайро, се срещнал и гостувал на един Учител (Brahani) на тамошната суфистка школа. Този Учител го научил как да работи с енергията наречена SEICHIM (Сейким, Сейчим), много използвана в далечното и светло минало на Египет, и по-късно разпространена и използвана при древните и високонапреднали лечения и практики в Индия, Судан, Тибет. Патрик прекарал един дълъг период с този Учител, който го обучил и предал древни знания за тази енергия, и по-късно пътувал до Судан, Египет, Тибет и Индия за да ги обогати. По това време той влязъл във връзка чрез една жена медиум, с духa на един древен мъдрец , който се представил като Марат. От него получил знания как да работи с тази енергия и как да ползва умението , което придобил.

В началото Патрик работел с 11 свещенни символа и с течение на годините, работейки и медитирайки , канализирал и други символи. В момента тази лечебна система разполага с над 20 свещенни символа, като техния брой непрекъснато се увеличава.

Патрик Зиглер е личност с широки виждания и вярва в силата на всеки индивид, затова разрешава на всички Учители , които той е посветил да работят и развиват системата вслушвайки се в интуицията си и гласът на Висшето Аз. Поради тази причина бихме могли да кажем, че SEICHIM е една отворена система и през годините много от неговите ученици и в последствие Учители са направили промени и допълнения към оргиналната система, което води до вариации в техниките и имената дадени на системата:Seichim; Sekhem-Isis Seichim-Reiki(SSR) и пр.

Много е важно да проумеем, че произхода на всички и всичко е един и същ и е неразделна част от самият Генератор на Първичната Енергия.

Патрик Зиглер е създател на системата Seichim, а сътрудничката му Дайян Шумейкър на системата SSR (Sekhem – Seichim – Reiki), която е допълнение към основната система. Дайян Шумейкър е авторка на първата издадена книга за Сейким (ALL LOVE 1999). През 1992/93 Съмърфилд (една от първите ученички на Патрик) започва да преподава Сейким в Австралия и системата се разпространява по целия свят. Рут Майс и Мери Шау създават най-известната и разпространена система Isis Seichim.

Енергиите Рейки, Сейким и Секхем са различни части на пълния спектър на Универсалният Енергиен Източник (Тангра, All Love, Аллах, …). Всяка от тези енергии въздейства върху различни части на нашето същество. Така например Рейки хармонизира и лекува предимно на физическо и етерно нива. Сейким въздейства както на тези тела, така и на останалите леки тела. Премахва бариерите към по-фините енергийни тела, създава връзка с Ангелските нива и нашите Водачи, както и с Универсалния Енергиен Източник.

Секхем балансира движещите се в спирали небесни и земни енергии и ги обединява в сърдечната чакра. Хармонизира физическото и енергийните тела, и уеднаквява всички полярности, включително мъжката и женската (ин и ян) енергии. Секхем работи с емоционални преживявания, медитации, движения на тялото, звуци, интонации, дишане и пр. И може да се класифицира като една специфична работа, която довежда директно до ускореният процес на духовно издигане на индивида.