Помощ за Добрич

Сподели

Мили приятели,
Миналият месец пороят отне човешки животи в Аспарухово и Добрич, някои семейства останаха без къщи…

Бедствието отмина, повечето от нас вече забравиха, а пострадалите в най-добрия случай остават с покрив над главите си, но с голите стени на домовете си.

Оказва се, обаче, че и да имаш желание, ако нямаш достатъчно пари в брой, организаторски качества и свободно време, не е толкова просто да помогнеш. Има нужда от определени условия: от организация, от информация какво е нужно и какво е безполезно да се праща, от помещение за събиране на помощите, от транспорт, от ангажирани с тази дейност хора… И всичко това – безвъзмездно, разбира се. Затова обикновено помощта ни се ограничава с добрите помисли и намерения или с някой СМС.

Ето какво разбрахме, че е нужно на хората там: домакински електроуреди, мебели, спално бельо (чаршафи, пликове, калъфки), възглавници, одеяла, килими, посуда (съдове и прибори за готвене и хранене) – всичко чисто и здраво, годно за употреба.

Един млад човек от Шумен е организирал „Благотворителен търг в полза на Добрич” във Фейсбук. Има много хора, които биха могли там да направят покупка или дарение.

Може някой да се сети и за други варианти или да има възможност за по-сериозно помагане…  

Истинска кампания за оказване на помощ ние не можем да организираме, но подготвихме с моя съпруг вещи, които да дарим на пострадалите от наводнението в Добрич. Част от тях вече намерихме по кого да пратим, но има още, за които нямаме транспорт…

Ако някой от читателите има възможност да ги закара, моля, нека да се свърже с нас  чрез вестника или директно – antakaran@abv.bg

С пожелания за по-голяма отзивчивост, творчество и инициативност в правенето на добрини – М. Георгиева.