Нова теория за разгадаване на тайната за Бермудския триъгълник

Сподели

Интервю на акад. проф. д.т.н. Живко Жеков пред Езотеричен вестник „Хармония и светлина“

Нова хипотеза на български учен обяснява процесите в района на Бермудския триъгълник, следствие на които необяснимо изчезват кораби и самолети, преминаващи от там. Хипотезата е предложена от акад. проф. д.т.н Живко Жеков, учен-физик в областта на оптиката и практически изобретател и конструктор на космическо оборудване в продължение на 35 години.  

Хипотезата е следната:
Особеното разположение на островите в Бермудския триъгълник създава огромно природно, неравномерно вдлъбнато огледало. По законите на физиката, който не ги знае или не ги помни, това огледало трябва да има свой фокус. Това е тази точка, в която при движението на слънцето през деня, се съсредоточава слънчевата светлина с огромна концентрация, т.е. с наличие на огромна енергия. В тази точка-фокус, по мислите на акад. проф. д.т.н Жеков, се образува плазма с висока температура и всяко тяло попаднало в това място впоследствие сублимира (разтваря се, изгаря, изчезва).
При ниското слънцестоене, т.е. при възход, фокуса на това природно огледало се намира близко до повърхността на водата и тогава корабите, попаднали там сублимират, изчезват без остатък. При високо слънцестоене, вертикално, фокусът се премества високо над водната повърхност, на височината на летене на самолетите и попаднали в тази зона с тях се случва същото което и с корабите. 
Добре звучи хипотезата, но всичко предстои да бъде доказано. Като опитни обекти, например, могат да служат всички свободно летящи във високите слоеве на атмосферата и част от безатмосферното пространство космически боклуци създадени от човека. 

{youtube}gLnA4uZ08OU{/youtube}