Неизвестни на науката скулптури на конници

Сподели

Няма по известна скална скулптура в България, а и в Европа от „Мадарския конник”.

Логото на Мадарския конник е изобразен в паричните знаци на еврото, показващ участието на България в лоното на Европейския Съюз. Втори Мадарски конник има скулптиран в Афганистан, но е изработен в по-късен период време. За съжаление този конник е взривен от талибаните и от него са останали разрушени части.

За всеобща изненада на историци и археолози в България има скулптирани още конници, направени от древните, защото е било обичайно лидерите, водачите, владетелите да бъдат изобразявани по този начин. На този етап ще съобщя за наличието на три „Мадарски конници”.

Първият се намира във Врачанският балкан, в районна на село Зверино. Конникът е с размерите на конника до село Мадара като под този конник скулпторът не е изваял фигурите на кучето и лъва. Конникът е по-запазен от Мадарския и също е изработен в дълбока древност.

Вторият конник се намира на 15 км от Силистра. За разлика от другите двама конници, този е изобразен с шлем на главата. Също добре запазен.

Третият конник се намира скулптиран в пещера в районна на с. Арчар, изработен от римляните.

Друга интересна каменна скулптура също неизвестна на науката се намира на няколко километра от втория конник, на калето между селата Стрелково и Топчии, Силистренско. Близо до върха има площадка, на която в седнало положение е скулптирана 2,50 метрова фигура на котка. Огромната глава на котката е отчупена от тялото и е паднала непосредствено до него. Малко по-надолу на същата площадка се намира друга котка, в седящо положение, но много по-малка от първата. Изработката на котките е от древността.

По-късно ще публикувам, снимките на конниците и на котката в XI част на книгата си „Тайните подземия на България”, в която ще разкажа повече подробности – от кого са изработени конниците, в кой период от време, какво се крия зад релефа им и т.н.

В момента работя над предпоследна част от поредицата „Тайните подземия на България” в която разказвам за живота на Адолф Хитлер след мнимата му смърт – за бягството му до Аржентина ведно с група най-видни учени бягащи от обкръжения от войските на Съюзниците Берлин.

Интерес за читателите ще представляват новите сведения за фюрера, а именно: Хитлер подписвал ли е договор с извънземните? Нима е истина, че той е влизал в летателните машини на извънземните? Много са неразгаданите и пазени в пълна тайна посещения на Хитлер в подземни градове на атлантите в окупираните Полша и Украйна? Какви тайни разкопки са правили нацистите в България? Каква е истината за кончината на Хитлер, както и за смъртта на съпругата му Ева Браун живели заедно дълги години.

Чули ли сте за операция наречена Камбана? Къде изчезна самолета, отлитащ за Аржентина, на чиито борд се намира нацисткият професор създал нов вид летателна машина?

И до днес няма сведение къде се намира Борман. Търсят го сред емигриралите германци в Аржентина, но истината е съвсем друга… Пирамидите в Босна станаха световна сензация. Нима в България няма пирамиди като тези в Босна? Има и те не са една и две, за които давам подробни описания за местонахождението им.

Ще намерят ли археолозите при разкопките на черквата „Света Неделя” в София запазени останки от царски дворец? Томбул джамия в Шумен крие тайни знаци…

Това са само част от материалите, които ще бъдат публикувани в следващата книга.