Метаморфозите на Октавио Окампо

Сподели

Октавио Окампо е роден на 28 февруари 1943 г. в Селая, Гуанахуато, Мексико.

Той е израснал в семейство на дизайнери и учи изкуство от ранно детство. В училище изкуство, Окампо построил папие-маше цифри за плувки, олтари и орнаменти, които са били използвани по време на карнавалните шествия и други фестивали. В гимназията, Окампо рисува стенописи за подготвително училище и кметството на Селая. Рут Ривера, дъщеря на художника и muralist Диего Ривера, и „Мария Луиза Мендоса го насърчава да посещават училище за живопис и скулптура на Националния институт за изобразително изкуство .

Талантите на Октавио Окампо не са ограничени до живопис и скулптура, но също се удължава с актьорско майсторство и танци. В Института по изкуство в Сан Франциско , той изучава всички тези дисциплини и води както в кино и театър кариера. През 1976 г. той започва да се посвети единствено за боядисване и sculpture.He сега работи главно в метаморфните стил – като се използва техника на наслагване и съпоставянето на реалистични и фигуративни детайли в образите, които той създава.

„Аз съм очарован от силите на Доброто и Злото, и Слънцето (мъже) и на Луната (женски) Аз живея в Tepoztlan, което е югозапад планински район на Мексико Сити, и се счита за един от най-магическите места на земята. Подобно на Бермудския триъгълник, странни и необясними, но изключително мощен, пресечка на магнитни сили, изглежда, се концентрират в Tepozteco планина. „

Източник: Уикипедия, свободната енциклопедия

Приложен видео файл