Лесна Медитация от Бабаджи

Сподели

Най-накрая светът е готов. През годините Бабаджи и другите Учители предлагат техники за ускоряване на развитието на осъзнаването. Техниката е проста и ефективна. Този нов подарък от Бабаджи показва прогреса, който човечеството е постигнало.

Сега е възможно всеки да се настрои към своята вътрешна вибрация с една лесна медитация и лесни инструкции. Най-накрая светът е готов.

Предисловие от Роджер Ланфер

Моят интерес към възможностите на нашата вътрешна същност започнаха от ранна възраст. През 1946 – когато бях 10 годишен прочетох книгата на Baird T. Spalding “Живот и Учение на Уителите от Далечния Изток” (Lives and Teachings of the Masters of the Far East). Тези три тома оставиха дълбок отпечатък в мен. Аз знаех, че имаше много, което не бях преживявал и аз бях объркан как да достигна това.

Както често се случва в живота, странно обръщане на събитията през 1974 постави едно ново начало. Аз се озовах без практика по право и вместо това с въпроси за моето истинско Аз. При това пътуване аз изучих Трансцеденталната Медитация (ТМ) от Махариши и станах учител по ТМ и Сидха с Йога Сутра техники. Изучих първа и втора степен на Рейки, Махикари и Прераждането. По времето на курса “Изучаване на Вътрешния Христос” в Сан Диего, станах близък с Бабаджи и други Учители. А се научих да общувам с тях лесно и често. Един ден в Санта Фе, Ню Мексико бях инструктиран от Бобаджи да отида в Скалните Планини за да получа книгата “Курс за Истината и Практическо Ръководство от Бабаджи” (Unified: A Course on Truth and Practical Guidance from Babaji). Всеки ден аз отивах в каньона, центрирах се и записвах глава от книгата. Предварително нямах никаква представа какво ще пиша. Както и да е, книгата вървеше перфектно с прост ключ за отключване на човешките възможности. Всички материали от този уеб сайт (http://www.simplemeditation.com) дойдоха до мен по същия начин. Години аз размишлявах за моите отговорности относно това знание, чакайки перфектното време и перфектното средство. Е, времето е сега. Средството е тази уеб страница.

Аз съм адвокат завършил Университета в Калифорния. Разбира се аз съм само посредник на това безценно знание, но ако желаете да знаете за този сайт проверете http://www.lanphear.com/. Моята роля е малка. Хиляди хора са призвани да бъдат истинските посредници. Вземете това, разпространете го и помогнете на всеки човек да открие естествените си качества.

Въведение към Лесната Медитация от Роджер Ланфер (Roger Lanphear)

Лесната Медитация от Бабаджи е последната техника предложена на човечеството от Учителите. Едва напоследък съзнателността се издигна до точка, при която такава проста и лесна медитация може да бъде преподавана да настройва хората за тяхната вечна вибрация. Най накрая Светът е готов.

Няма нужда да повтарям предимствата, които ще получите когато медитирате редовно. Хиляди научни изследвания навсякъде по света и от най-престижните университети са потвърдили резултатите. Хиляди страници възхваляващи нейната ефикасност изпълват рафтовете на библиотеки, книжарници и магазини. Те разказват и преразказват за натрупания услех след успех.

След двадесет и четири години, медитация по два пъти дневно, по двадесет минути всяка, аз мога неквалифицирано да кажа, че това е единственото най-важно нещо, което съм направил в моя живот. Това не намалява удоволствието, което постигам от практикуването на право, от включването в политиката, от две прекрасни и дълги приятелства и от преподаването на медитация. Получава се така, че медитацията дава такова голямо форсиране на всичко друго, което правя. Не мога да си представя живота без нея. Медитацията ме трансформира от нервен, силно напрегнат господин до умиротворен човек. Тя даде на моя живот фокус и цел, загубвайки разпръснатата си натура. Станах по-ефективен, довеждайки до край повече неща за по-кратко време без чувство за отчаяние. Моето мислене стана по-ясно, така че бих могъл да разрешавам проблемите по-лесно. Въпреки, че съм над 60-те, моето здраве е перфектно и се чувствам млад и енергичен. Мога да продължа още и още, но позволете ми да ви кажа: да живеете живота си без всекидневна медитация е като да продавате диаманти на цената на спанак.

Редовната медитация възпитава твоята нервна система да пулсира по дълбокия вроден начин, който е често заровен. Медитацията те отваря за твоето истинско Аз със всички негови невероятни таланти, сили и качества.

Каквито и да са твоите основи, какъвто и да е твоят път и както и да си медитирал досега, опитай тази Проста Медитация от Бабаджи. Това е велик принос за разпростирането на пълните човешки възможности.

Roger G. Lanphear

Думи за Бабаджи

Бабаджи е една от неизброимите Души, които живеят своята пълна човешка възможност. Той не е нито по-добър, нито по-развит. Все пак той се явява да бъде и двете, защото той олицетворява най-доброто, което всички сме.

Бидейки напълно самоосъзнат, Бабаджи може да прави неща, които изглеждат свръхестествени – той служи като пример, че всичко това е естествено. Имайки пълен контрол над своето физическо тяло, той може да го променя на светлина и да отива навсякъде в света със скоростта на мисълта. (Но така можем ние всички!!) Той може да се появи по-стар или по-млад. (Но така можем ние всички!!) Като всички, Бабаджи е бил виждан във физическо тяло. Картината е последно подобие, което той нарича “каменно свездно тяло”.

Повечето хора никога не преживяват Бабаджи в плът, но по-скоро в техните мисли, сърце, чувства и представи. За тях е безсмислено да говорят за адрес, или рожден ден, или за възраст, или за физическо описание. Ние знаем малко за такива незначителности. Вместо това ние знаем за това, което той учи. Неговото единствено желание е да даде на всеки инструментът да събуди пълните човешки възможности. След като опознаете себе си чрез тези упражнения, Вие ще познавате Бабаджи.

Лесна Медитация

Тази медитация е толкова лесна, че няма почти нищо за правене. Не трябва да се насилваш с мисли или звуци. Не трябва да визуализираш нищо конкретно. Не трябва да напяваш или да повтаряш мантра. Просто стоиш съзнаващ своята Вътрешна Вибрация. Може да са необходими няколко настройки за изясняване разпознаването на тази вибрация, но разпознавайки я, ти ще успееш. След това просто седи удобно и позволи на вибрацията да бъде там. Може да имаш мисли успоредно с вибрацията, но ако установиш, че си напълно обхванат от мислите, тихо се върни към осъзнаването на твоята Вътрешната Вибрация. Това е всичко, което правиш за 20 мин. два пъти на ден.

Вътрешната вибрация може да се прояви по много начини. Някои хора чувстват пулсация в тялото, която не е от биенето на сърцето. Други чувстват движение на тялото, като люшкане на  главата или люшкане на горната част на тялото или нежно движение на раменете или на краката. Част от хората биха визуализирали макет от светлина или цветове. Общият фактор от ритъм е винаги там и ритъма ще бъде прост и лесно ще държи твоето внимание, дори заедно с твоите мисли.

Докато се почувстваш удобно с твоята Вътрешна Вибрация, ето какво да направиш.

СТЪПКА ПЪРВА: След като вземеш мерки да не бъдеш безпокоен, седни удобно със затворени очи за минута или повече.

СТЪПКА ВТОРА: За около десет минути съедини дишането си така че да няма интервал между вдишването и издишването.

СТЪПКА ТРЕТА: За около десет минути се съсредоточи върху областта на сърцето и забележи вибрация във форма на пулсация някъде в твоето тяло, която не е от биенето на сърцето, движение на тялото, видение, чувство или нещо, което чуваш. Това е твоята Вътрешна Вибрация

СТЪПКА ЧЕТВЪРТА: Изчакай още няколко минути преди да отвориш очи след осъзнаването на твоята Вътрешна Вибрация. Ако излезеш от състоянието твърде бързо, може да се почувстваш развълнуван или раздразнен.

СТЪПКА ПЕТА; Повтаряй тази медитация всяка сутри и вечер с интервал поне от осем часа между двете.

Когато станеш близък с Вътрешната Вибрация, може да преустановиш свързаното дишане. Ти ще установиш, че след като се успокоиш твоята Вътрешна Вибрация автоматично се появява. Тогава просто стой съзнавайки я, заедно с всичко останало, което може да последва.

Не съди медитацията. Някои медитации може да са ясни. Други ще са изпълнени с мисли. Някои може да изкарат дълбоки емоции. Просто не обръщай внимание какво се случва. Прави процеса и му позволи да се разгърне по свой собствен начин. Периодично, във времето, даровете ще се промъкват във всяка страна на твоите дейности.

Това е всичко приятели. Това е вашият прост ключ към по-благополучен, щастлив, творчески и изпълнен със значение живот.

Учене на лесната медитация

Най-добрият начин за усвояване на Лесната Медитация е да има някой, който да води мислите ти  по тези стъпки. Често изминават няколко сесии преди ти или човекът, който ще води да се почувства удобно с техниката. Дори, когато тя е непоклатима част от твоят живот, добре е да имаш приятел, който да те води по тези стъпки. Това ще изчисти всяко усилие или неправилна процедура, която може да се промъкне.

Когато човекът е седнал удобно, води го с тези думи:

“Затвори очи и по твой собствен начин се настрой и отпусни.”

Изчакай една минута

“Сега дишай нормално, но съедини дишането си. Няма интервал между вдишването и издишването. Дишането е като затворен кръг. Просто без усилие позволи на това свързано дишане да се носи само. Задръж вниманието си върху дишането.”

Изчакай една минута

„Лесно без усилие дишане. Ако твоето внимание е отвлечено от мисли, нежно го върни към съзнаването на дшането.“

Изчакай две минути

„Лесно без усилие дишане. Ако твоето внимание е отвлечено от мисли, нежно го върни към съзнаването на дишането.“

Изчакай една минута

„Лесно свързано дишане.“

Повтаряй всяка минута. За седем минути

„Сега дишай нормално без да се опитваш да свързваш дишането си. Позволи на твоето внимание да бъде с твоето сърце. Просто чувствай твоето сърце и забележи чувствата в тази област.“

Изчакай две минути

„Забелязваш ли пулсации в тази област, които не са от биенето на сърцето? „

Изчакай две минути

„Повдигни си пръста ако забелязваш пулсации в областта на сърцето, които не са от неговото биене.“

Ако човекът не повдигне пръст, не обръщаме внимание. Ако обаче лицето повдигне пръст, кажи:

„Много добре. Продължи да забелязваш тази пулсация.“

Изчакай пет минути

„Ако забелязваш пулсации, които не са от биенето на сърцето, това би могло да е твоята Вътрешна Вибрация. Ако не я чувстваш още, не се притеснявай. Сега ще питаме за по-физическа Вътрешна Вибрация. Седни удобно, така че твоите ръце, пръсти, крака да са свободни да се движат. Главата ти трябва да може да се върти като малко куче в прозореца на кола. Не опирай гърба си до стола, така че той да може да се люлее. Сега безшумно забележи някаква Вътрешна Вибрация. Това може да е движение или някакво чувство, или някаква представа – всичко, което забележиш и което има ритъм.“

Изчакай десет минути

„Изчакай няколко минути и постепенно отвори очи. Разпъни се, масажирай се или прави каквото е естествено. Прави го бавно. Не се втурвай бързо към пълна активност. Ако го направиш, може да се почувстваш развълнуван или раздразнителен.“

Цената

Очевидно, Лесната Медитация ти е дадена да отвори твоята съзнателност и да развие твоите възможности без пари и без условия. Тя е твоя безплатно.

Както и да е, когато откриеш, колко наистина прекрасна е Лесната Медитация, ти може да помогнеш на поне пет души да преминат през това знание.

Обратна връзка и Copyrights

Моля, кажете ни как научихте за този сайт, така че да знаем как нашата реклама работи. Също, нека да научим, какво мислите за този сайт, Вашите преживявания с Лесната Медитация и Вашите предложения.

Изпращайте e-mail до:

roger@simplemeditation.com

Може да изпращате писма до:

Roger Lanphear/Simple Meditation

19410 Hidden Valley Rd

Guerneville, CA 95446

 

Copyrights

Copyright © 1987, 1990, 1991, 1992, 1998, and 2000 by Roger G. Lanphear

All Rights Reserved.

Позволение с настоящото се дава за разпространение във всяка форма или чрез всяко електронно или механично средство на следните страници от този сайт, при условие, че всички страници се възпроизвеждат напълно без промяна или редактиране и всичко се представя заедно:

Въведение

Предговор от Роджер

Думи за Бабаджи

Простата Медитация

Учене на Медитацията

Цената

Обратна връзка и Copyrights

Никоя друга част от сайта не може да се възпроизвежда в никаква форма или чрез някакви електронни или механични средства, включително нформационните носители и системата за обратна връзка, без позволение от Roger G. Lanphear или неговите наследници. Позволение е необходимо за да се осигури знанието да се представя както е, без разрушение и да се запази в най-чиста форма. Позволение ще се дава винаги, ако това е изпълнено. За да получите позволение пишете до:

Simple Meditation

19410 Hidden Valley Rd

Guerneville, CA 95446