ЛЕКОВИТЕ КАКО ОТРОВ ЗА ОРГАНИЗМОТ ?

Сподели

ЛЕКОВИТЕ КАКО ОТРОВ ЗА ОРГАНИЗМОТ ?

Денеска речиси сите земаат лекови.Дали нашиот „организам“ е создаден да ги прима и да ги обработува ? Интересно прашање.


Да земеме еден пример:
Имате висок притисок. Одите на доктор и ви препишува лекови за нормализирање на притисокот. Инаку вашиот „оргаизам“ е создаден да нема висок притисок и тој самиот си е способен да најде начин да го регулира , ако вие му помогнете со вашето внимание и правилен и одмерен начин
Внесувањето на лековите , кои се страни хемиски материи, вие го доведувате вашиот „организам“ во ситуација да мора да се бори да ја победи и хемиската супстанција, затоа што таа е нешто кое го напаѓа, а со тоа (потенцирам во наводници) вашиот „ организам“ е во неможност да се посвети на природниот начин и силата која му е дадена да го регулира притисокот кои ние од нашата небрежност и злоупотреба сме му го нанеле како штета.?
Чудно.
Да парафразирам : наместо да се бори да го регулира притисокот , нашиот „организам“ се бори да го анулира , одстрани лекот? Тоа оди до недоглед во еден маѓепсан круг.
Замислете дека ова се случува за секоја „болест“ , со лековите за желудникот , кој поради прекумерна употреба на антиреуматици е оштетен , а и од лековите за наводно смирување , за нервоза , сега модерните за подобрување на циркулацијата ………… и така до недоглед, очекувајќи дека лекот ќе ни ја заврши работата што ние самите треба да ја завршиме а ни е дадена со самото тоа дека сме дошле и постоиме на овој свет.
Прано поголем број на луѓе а денеска и тогаш духовните луќе , и луѓето кои се на повисоко ниво на духовен развој, ја знаеле , ја совладале и ја практикувале сопствената моќ за здраје, уживајќи во секој миг од своето постоење………………..

Автор на текстот : Д-р Ангел Поп-Ангелов