Кратка история на кристалите

Сподели

Още от древността кристалите, полускъпоценните и скъпоценни камъни са били използвани от всички цивилизации за най-различни цели. Най-старата история за използване на кристалите, за която имаме исторически записи е от времето на изчезналата Атлантида.

Тази информация е достигнала до нас, чрез древни египетски ръкописи от интуитивно-телепатичен канал чрез извличане на енергийни записи регистрирани в кристали принадлежащи на тази цивилизация. Ацтеките и инките от Южна Америка и народа на Тибет, получили от атлантите същата информация. С помощта на тези познания те построили пирамиди с цел канализиране на космическа енергия с високи честоти,използвайки теорията за кристалната структура.

 

Днес кристалите са използвани в най-модерни технологии. Кристалите на рубина , както натуралните, така и синтетичните се използват в лазерната технология за извършване на микроскопични операции. Планинският кристал, при направата на часовници, компютри, радиопредаватели и всякакви електронни уреди.

Едно от големите открития в наши дни е силициевата слънчева клетка. Естественият кристал на силиция е подложен на смилане, трансформиран е в прах и след това разтворен. От този материал се правят най-чисти кристали за произвеждането на слънчеви батерии. Когато кристалната клетка е изложена на слънце през нея протича електричен ток – става трансформиране на светлинната енергия в електрическа чрез вибрациите на кристала. Кристалите са енергийни агенти, които реагират като уравновесители на енергийните полета в които се намират.

По тази логика, може да се балансира и уголеми което и да е ментално поле. Това им свойство е широко използвано в алтернативната кристалотерапия. Използват се не само за диагностика и лечение, но и като катализатори и усилватели в процеса на трансформиране на човешкото съзнание и медитиране в най-широк аспект. Могат да бъдат сложени под възглавницата за да могат по време на сън да предизвикат сънища и трансформиране на енергиите ни. Могат да се използват и по време на раждане, за да хармонизират и дадат сила на родилката. Освен това могат да бъдат приложени при лечение и при стимулиране на растежа на животни и растения.

Използването на кристалите е широко и без съмнение в последните години намират все го-голямо приложени във всички области на нашият свят. Новите енергии на епохата на Водолея събудиха съзнанието на хората за старото и забравено терапевтично приложение на кристалите. Тяхното използване обаче, трябва да става само от онези, които се чувстват интуитивно привлечени от тях. Чрез техните енергийни измерения ние правим връзка с тях и с божественото. Не се препоръчва използването на кристали по тялото от хипертоници, сърдечно болни, при левкемия, туморни и ракови заболявания, ментални разстройства, при бременни и при хора които се занимават с много напреднали медитативни техники (ефект на кундалини).

Кристалите, полускъпоценните и скъпоценни камъни без съмнение са час от планетарната трансформация, на която сме свидетели и преки участници, и трябва да се използват като инструменти на любовта, съзнанието и истината.

 

 

Курс по кристалотерапия се провежда от Мастер – Учител Елисавета Александрова – Зангелми.

 

При проявен интерес от ваша страна може да изпратите заявка на имейл duhovna.akademia.madara@gmail.com , като посочите вашето име, телефон за обратна връзка, от кой град сте и име на курса/семинара/. В момента, в който се събере група, ще ви информираме за ден, час и място на провеждане.