Каруна Рейки (Karuna Reiki)

Сподели

Системата Каруна Рейки е разработена от Уилиам Ранд. Тя дава добри резултати на емоционално, ментално и психологическо ниво. Системата включва настройки, медитация и техники за лечение.

Тя е за тези, които искат да работят на кармично ниво. Каруна Рейки включва общо 8 символа в първа и втора степен. Те могат да се изучават и паралелно. Съществува и трета степен за учители, която включва учителски символи. За участие в курс Каруна Рейки, първо и второ нива, е необходимо да имате изкаран курс по Рейки второ ниво. За тези които имат и пред-Мастерска степен в Рейки двете нива на Каруна могат да бъдат взети в един ден. Каруна Рейки е развита като система от Усуи и Тибетската Рейки с желанието и стремежа към онова, което естествено следва, че “има и нещо по-голямо”, чакащо да бъде открито.

 

Какво значи КАРУНА? – Термина Каруна има санскритски произход и означава “Състрадание ” или “Съчувствие”. Според Буда , когато помагаме на другите в процеса на тяхното изцеление, усъвършенстване и израстване, облагодетелстваме самите себе си и всички останали. Това е един процес, който макар и изречен с други думи, можем да открием навсякъде. Каруна-(състрадание, съчувствие) е качеството, което движи всички просветени същества и което предразполага към работа в директен контакт с всички Мастери (Учители) , въплътени или не .

Нашето разбиране за ефирните измерения и възможността ни за тяхното възприемане се увеличава във времето все повече с работата ни в духовната сфера. При всеки един от нас това ще се проявява по различен начин. Способността да се извършва лечение с помощта на Каруна рейки може да се придобива единствено и само от учител на ученик

С провеждането на сеансите се :

  • стимулира детоксикацията на тялото
  • подпомага благоприятния ефект от лекарствата
  • колкото повече се използва толкова по-силен става енергийния поток
  • няма нежелани странични ефекти
  • помага за естествените процеси на оздравяване
  • помага преди и след хирургични намеси
  • помага за постигане на вътрешен баланс и спокойствие

Каруна рейки: съчетава се добре с Йога ,медитации , подсилващи практики и лечебни енергии , с всяка религия.

Изключително полезна е за хора, които се занимават с терапии.

Символите на Каруна рейки се съчетават добре със символите на Усуи и се използват успешно в комбинация с тях.

В основата си символите на Каруна рейки са ключове, които активизират определена честота на лечебните енергии различна от честотата на символите на Усуи.

Те са универсални и са считани за свещени. Подобно на всички свещени неща те се предават по традиция от учител на ученик. Без инициация символите не могат да бъдат използвани,тъй като не се активизират и не могат да разгърнат целебната си сила..