Какво ни очаква през 2013 – годината на Водната Змия?

Сподели

Източният календар е подчинен на 12 годишен цикъл.

Всяка година е свързана с образа на определено животно и носи неговите характерни черти: плъх, вол, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче, прасе.Змията е 6-тото поред животно от Източния зодиак, смята се че годината която управлява ще мине под знака на мъдростта и равновесието. През 2013 г. светът ще бъде едно добро и спокойно място.

Според Източния календар 2013 година ще настъпи на 10 февруари и ще бъде под покровителството на Черната водна змия. Космическият елемент на тази година е вода, цвета – черен и син. Стихията на годината е водата, на която е присъща подвижност, динамика и изменчивост. Талисманът на 2013 г. е изображение или фигура на змия. 
През новата година е много важно от рано да планираме и оценяваме своите действия и постъпки. Тази година е великолепен момент да изменим целия свой живот – “да свалим старата кожа” и да започнем всичко отначало. След годината на Дракона (2012), който е бил строг повелител и господар и е разчистил всичко старо, ненужно и гнило и е бил символ на небесното начало, настъпва времето на мъдрата змия. От нея се очаква да подреди нещата и процесите през новата година.
Затова 2013 ще донесе много промени в живота. Не забравяйте винаги да разчитате на няколко възможни варианта за развитие на събитията. Годината обещава подаръци и изненади. Според Източния календар 2013 ще бъде годината на справедливостта, мъдростта и обмислените решения.     През годината на Змията събитията ще се случват бавно, но ще има моменти на неочаквани обрати. Змията, господар на тази година е много изобретателна и не обича чуждото мнение, особено когато и го налагат. Затова много хора ще се почувстват разочаровани от своите импулсивни действия. Емоционалните личности, склонни да изпадат в депресия ще са по-податливи към грешки. Това ще им се върне в бъдещето.

Социално-икономическа обстановка през 2013 г.
С началото на 2013 година отминава времето на празните разговори, вторачването в миналото и настъпва време за търпелива работа. Практическо приложение на придобитите знания, умения и опит. В годината на Змията ще бъдат поощрени всички форми на образование, които позволяват да разгърнем перспективите на професионалното си бъдеще.
Обществената и политическата обстановка през 2013г. ще бъде неспокойна, но без социални и политически кризи. В редица страни на политическата арена ще излязат  нови лидери. Икономическата ситуация в света ще продължи да е напрегната, заради разногласията между големите държави по най-важните енергийни въпроси. Въпреки това през годината на Змията светът ще се радва на финансова стабилност, а пазарите ще се раздвижат. Успех ще имат балансираните инвестиции. Рискованите действия в бизнеса няма да успеят. Успех ще имат съюзите и съвместните начинания.

Семейни отношения през 2013 г.
В годината на Змията не бива да изразходвате прекалено много средства за развлечения, както и за покупки на скъпи предмети. Смята се, че мъдрата Змия не обича хора, които пилеят пари на вятъра. Благотворителността през тази година ще бъде на особена почит. Хората с добри сърца, оказващи безкористна помощ на нуждаещите се ще преуспеят.
Браковете, които ще бъдат сключени през 2013 година ще бъдат дълги и щастливи. В същото време отношенията във влюбените двойки ще се развиват не балансирано  и ще преминат през сериозни изпитания. За съжаление много от хора няма да преминат през тях. Мъдрата Змия няма да пропусне да накаже тези, които са прекалено лекомислени в отношенията и играят с чувствата на другите и накрая ще ги остави в самота. Съпрузите ще живеят хармонично, ако се насочат към духовността и чувствата и се научат да се вслушват в чуждото мнение. Щастливи през тази година ще бъдат семейните двойки, умеещи да правят компромиси.

Как да посрещнем 2013г. ?
Преди всичко не забравяйте, че Змията не понася шума и излишните движения. Затова източния зодиак съветва да посрещнете новата година в тесния кръг на своето семейство или в компанията на най-близките си приятели. Опитайте се да се отпуснете и да отхвърлите мрачните мисли и проблеми. В облеклото са за предпочитане черните и тъмносините тонове. За жените са подходящи дрехи, които да подчертаят женските форми. Като украшения към тоалета в новогодишната нощ са подходящи изделия от брилянти, аквамарин, черен опал и нефрит.

Родените в годината на Змията
Хората  родени в годината на змията имат сложен характер. Често са егоисти и ексцентрици, но те по рождение са надарени с мъдрост. Бизнесът, с който се занимават върви прекрасно. Тези хора са способни да се притекат на помощ на този, който има нужда. Те вярват само на себе си и рядко се доверяват на друг. Те притежават решителни и целеустремени характери и болезнено преживяват своите неуспехи. Често външно изглеждат спокойни, но всъщност са страстни натури.