Изложба „Buen Camino“ фотографски дневник на Владина Цекова

Сподели

Откриване: 8 юни 2012 г

Къде? гр. Варна, галерия „ГРАФИТ“

 

Buen Camino!

Срещите на Владина Цекова по пътя Ел Камино де Сантяго в 100 фотографии

Изложбата „Buen Camino!” е фотографски дневник на Владина Цекова от пътуването й по един от най-древните поклонически маршрути в Европа и се открива на 8 ЮНИ 2012  в гр. Варна галерия „ГРАФИТ“

През 2011 г. авторката предприема вълнуващо пътуване по Ел Камино де Сантяго, за да осъществи своя мечта и да преживее страстите и чудесата на поклонничеството. Ел Камино, Пътят до Сантяго де Компостела в Северна Испания, привлича вече 11 века милиони поклонници, наричани пилигрими, които изминават дългия около 800 км. път пеша, с велосипед, на кон или магаре. Изложбата представя част от нейните спомени за онзи момент и някои свидетелства за интересните й срещи по Пътя.

Владина Цекова, известен фотомодел от 80-те години, преминава през различни професии и творчески поприща от учител, рекламен директор на телевизионно шоу, до основател на собствена продуцентска къща, a в момента работи в сферата на връзките с обществеността. Изложбата сега поставя акцент върху портретите, които Владина прави по време на близо едномесечното пътешествие на пилигрими от всички краища на света – от 56-годишният японец Чиба до поляка Анджей, който изминава пътя за осми път, през чилиеца Хорхе до белгиецът Жан Пиер, посветил пътуването си на свой загинал в планината приятел и най-известния пилигрим на Камино – Марселиньо. Изложбата „Buen Camino” е своеобразен разказ за техните съдби и за това, което ги обединява в една задружна и необичайна общност.

 

Изложбата ще продължи до 18 ЮНИ  включително.