Големият обрат в моя живот

Сподели

Помощ и изцеление по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг

Прочетох кратко съобщение в един вестник, че на 13 март 2011 г. в Бизнес хотела във Варна ще се проведе информационен доклад на тема „Помощ и изцеление по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг”. Заглавието ме заинтригува и реших да отида.

В залата имаше много аудио-визуална техника, снимки, подредена маса с печатни материали и портретът на един мъж, чиито очи сякаш проникваха дълбоко в душата.

Не бях чувала нищо нито за Бруно Грьонинг, нито за учението му. Но лекторите ни обясниха, че той е станал известен през 1949-59 г., когато на неговите беседи са се стичали хиляди хора, лишени от най-важното – здравето си. Идвали са с патерици, с инвалидни колички, с бастуни, някои слепи, други лишени от слух, ранени от войната, или просто обявени за неизлечими от официалната медицина и обречени на мизерно съществуване до края на живота си. Тръгвали си оттам изправени и бутащи своите инвалидни колички, захвърлили патериците, прогледнали, възвърнали слуха си, изцелени от „нелечимите” си страдания. Идвали все нови и нови, чакали понякога с дни да пристигне Грьонинг, идвали и чакали с надежда – тази надежда, която отдавна им била отказана и която сега разцъфтяла отново. Какво се случвало,какво им казвал този дребен човек с необикновени сини очи, та те възвръщали здравето си?

Той ги призовавал: ”Приемете вярата, че Бог е най-великият лекар и се доверете и вярвайте, че Божествената сила помага и лекува”. „Бог е този, който изпраща  лечебната  сила. Той я изпраща винаги и навсякъде. Човекът е този, който я приема”.

Той е говорел, че болестта не идва от Бог и тя не е присъща на човека. И ако човек повярва, че ще оздравее с Божията сила, тази добра сила ще прогони от тялото му злото и тогава той ще е свободен и здрав.

След това ни показаха кадри от документални филми, запечатали беседите на Бруно Грьонинг и множеството хора, повярвали в целебната сила и изцелени.

Сред лекторите имаше и лекари както от България, така и от Германия. Те ни разказаха за свои изцеления, както и учудващи случаи на изцеления, за които ни говори немският д-р Блетнер. 

Показаха ни и как се приема божествената сила, която Грьонинг е наричал хайлщром. Трябва да не кръстосваме краката и ръцете, да поставим ръцете с отворени длани нагоре на бедрата, да помолим за силата и да наблюдаваме какво усещаме в тялото. Аз веднага усетих в дланите си как се завъртяха две кълбенца енергия, а десният ми крак, наскоро освободен от гипса след счупване на глезена, започна да подскача. Всичко това протичаше на фона на необикновено красива и спокойна музика.

Стана ясно, че съществува световна организация, наречена Приятелски кръг  Бруно Грьонинг, – едно обединение на приятели, които изучават живота и учението на Бруно Грьонинг и го предават на търсещите помощ хора. По примера на Бруно Грьонинг всички дейности в кръга са безплатни, доброволни и се финансират от доброволни дарения. А дейността е огромна – издават се книги, правят се филми, пише се и се изпълнява музика. Всеки член на  приятелския кръг получава безплатни материали, дискове с музика, учебни записки. Всеки е свободен да се присъедини към приятелския кръг или да го напусне без финансови и правни обвързаности.

Не може всичко да се опише в една кратка статия, ще кажа само, че когато човек последва учението на Бруно Грьонинг, той прави ГОЛЕМИЯ ОБРАТ в живота си – напуска пътя на злото, страданията, мъките и грижите и тръгва по пътя на Доброто, пътя на здравето, благополучието и радостта. Вече над 85 000 човека от всички континенти, раси и религии са тръгнали по този път, по който намират много божествена помощ, надежда и любов.

Защото където има Любов, там е Бог, там сърцата се отварят и душите разцъфтяват. И хората добруват.

В България също има клон на този Приятелски кръг. Нарича се Приятелски кръг за естествена помощ и има общности в много градове, като все повече хора приемат целебната сила и получават изцеления и помощи  във всички области на своя живот.

За контакти:  Екатерина Пейчева, 0885 306085