Гледайки напред – един поглед към 2014 година

Сподели

Отворено писмо от Инелия Бенц до читателите на вестника от 24.01.2014

Откакто настъпи 2014 година се чувствам много спокойна в мислите си. Все пак гласът от човешката общност  стана наистина силен. Сякаш всеки сега е способен да предава мислите, емоциите и творенията си по един много по-силен начин.Тази сила е базисната „чи” и способността да действаш.

Аз говоря много за силата. Много говоря и за това как да си върнем силата. Виждате, всички ние сме силни, но някои от нас използват силата си сами, а други я отдават на някой или нещо, които я употребяват. Но въпреки това сме невероятно силни.

Наблюдавайки нашия свят, аз съм в покой със себе си, знаейки, че всичко, което се случва, е било одобрено от нас като вид, както и от планетата. Зная също, че ние се трансформираме. Движим се към една по-голяма осъзнатост, едно по-обвързано пространство, което споделяме с нашите братя и нашата околна среда.

Сякаш сме преминали през един пълен цикъл, от това да бъдем изцяло свързани към това да сме изцяло разделени, за да се свържем отново.

Не си спомням последния път, когато се чувствах сама или самотна. Причината за това не е, че се намирам в отчасти затворени връзки. По-скоро е състояние на съществуване. Докато бях съвсем млада не желаех да изпитвам това чувство на „самота”, в което не знаем какво се случва в околната среда, или в чувствата и мисленето на другите. Но за мен това опит в осъзнатостта е отдавна минало, сега винаги съм придружена.

Вчера забелязах нещо много интересно, очарователно и хипнотизиращо като факт. Забелязах, че енергията, която постоянно чувствам от човешката общност, „шумът” или „компанията”, която всеки от планетата генерира чрез простото си съществуване, е, приблизително, ако не изцяло идентична с енергията на Слънцето, докосваща кожата ни. Бях толкова учудена! Чувствах ги като едно и също нещо.

Слънцето е източникът откъдето идва нашият живот и енергия. Ако това е същото нещо като нашата общност, то това е много интересна концепция.

Поглеждайки към изминалата 2013 година, на физическо ниво тя не бе чак толкова сурова. Но на енергийно ниво, както мнозина от нас сами се увериха, бе като безкраен маратон. Идващата 2014 година ще бъде същата, само че още по-интензивна. Някои чувстват тази енергия като остра и рязка. Едни ще бъдат в нирвана, други в ада.

През 2013 година се случиха две открояващи се  неща за нас като вид, едното от тях бе много ясният избор, който всеки трябваше да направи за онова, което се случва в живота му, С други думи, как ние, във всеки момент, имаме правото да избираме да проявим в реалността, онова, което е ценно за нас. Второто бе „единството”. Единството, целостта  следва най-висшия личен резонанс във всички времена, бидейки истинна към нас, независимо от цялото социално и културно програмиране, контакти, обещания, привързаности.

За да хвърлим светлина върху онова, което действително се случва, е достатъчно да споменем например колко бързо основните търговски компании се обърнаха на 180 градуса, от първоначалната си подкрепа за традиционните продукти на Монсанто, към  широко рекламиране на техни продукти, не съдържащи ГМО. Когато всеки индивид от планетата започне за избира онова, мисли, чувства и желае, и по този начин прояви своята реалност, това започва да дава резултати в изграждането на  колективно съгласие, което става мощно.

На индивидуално ниво ние сме в процес на дълбоко вглеждане в онова, което желаем да проявим. Да, има милиони спящи човешки същества, чиято сила е манипулирана от страх, инстинкт за мигновено удовлетворение и драматична обърканост. Но изборът и действието на една пробудена личност могат да преодолеят пасивността на сто заспали.

Приближаваме към момент на колективна осъзнатост. Колективна комуникация, и споделяне на всичко, което сме, мислим, желаем и чувстваме с другите. Със всеки.

Информацията, която се разпръсква чрез Интернет в момента, притежава удивително сходство с египетското око, и пинеалната жлеза. Пинеалната (епифизата) жлеза, свързана със свръхсензорните способности, включвайки телепатията и емпатията. Може би един колективен рутер? В същото време всевиждащото око се използва за изобразяване на илюминатите, създавайки една определена репутация на този символ,чрез алтернативните медии и практикуващи. Това вероятно се прави с определена цел, също като репутацията да бъдеш богат, като по този начин ни спира от това да бъдем ефективни, влияейки върху нашата планета посредством настоящата ни финансова структура.

Помислете какво би станало ако всеки върху планетата имаше изцяло функционираща пинеална (епифиза) жлеза. Със сигурност нямаше да съществуват никакви тайни, нито липса на единство. В момента  доста лично и медийно внимание е насочено  върху това доколко лични са нашите взаимоотношения в живота, в Интернет, по телефона, дори в уединението ни в домовете ни. Да, в човешкото обществено ниво няма никакво изцяло лично пространство. Помислете за това за момент. Ако знаехте, че всичко, което правите, чувствате и желаете, е видяно и изживяно от хиляди други хора, ще продължите ли да го правите, или ще промените нещата?

Инелия Бенц