Формулата на щастието

Сподели

Професорът д-р Тод Кашдан твърди, че е открил формулата, която може да донесе истинска радост и щастие в живота на всеки човек…

Той получава уравнение, което нарича Feel Good Formula. То е съставено от шест фактора, които използвани в правилна комбинация генерират щастие.

Въпросните фактори са: живей на момента (М), бъди любопитен (Л), прави нещата, които обичаш (О), мисли и за другите (Д), съхранявай взаимоотношенията си с другите (В), грижи се за тялото си (Т).

Уравнението на щастието е равно на (Мх16 + Лх1 + Ох2) + (Дх5 + Вх2 + Тх33).

„Не съществува тайна, която да ни разкрие как да се чувстваме добре, но когато обърнем по-специално внимание на тези 6 компонента и ги използваме в правилна доза ще сме наистина щастливи”, обяснява професорът.

Какво се крие зад всяка буква от формулата:

M – радвайте са на малките неща, на звуците, аромата, гледката. Не приемайте нищо за даденост.

Л – интересувайте се от непознати места, науки. Научавайте по-нещо ново всеки ден.

О – всеки ден трябва да се поглезите с нещо, да направите нещо, което обичате, като купуването на нова дреха или консумацията на любимо питие.

Д – добрите дела, които правим за познати или хора, които срещаме през деня ни носят спокойствие и радост. Когато провокираш някой да се усмихне, ще се усмихнеш и ти.

В – колкото и да сте заети, отделяйте време за близките, приятелите и партньора си.

Т – добрият хранителен режим и физическа активност не са важни само за доброто телосложение, те подобряват процесите в организма и хормоналния баланс, което намалява риска от депресии и тревожност.

Източник: http://www.puls.bg/health/relax/news_13814.html