Езотериката и духовноста – животот во нова димензија

Сподели

Прва Алтернативна Научна Конференција со меѓународно учество

Прва Алтернативна Научна Конференција со меѓународно учество

на тема

ЕЗОТЕРИКАТА И ДУХОВНОСТА – ЖИВОТОТ ВО НОВА ДИМЕНЗИЈА,

која ќе се одржи на

6–7 октомври 2012г.

во Регионалната библиотека „Стојан Чилингиров“ во гр.Шумен

и Државниот историско-археолошки резерват „Мадара“

Теми на презентациите:

  • Здравјето – наш избор и одговорност – Алтернативни (холистички) и енерговибрационни терапии, рекреација и обновување.
  • Непозната Бугарија и Кодот кон иднината – Богатото духовно наследство на античките култури во нашите земји, потеклото на Бугарите и нивната улога во историјата на човековата цивилизација.
  • Нови парадигми во човечките односи – техники и пракси за успех.
  • „На патот кон Вишиот Јас”. Езотерични патувања и духовни правци во Бугарија и во светот.
  • Енергетско- вибрациски слики со позитивен ефект.

Организатор-Академија на Мистериите „Мадара”

Во соработка со Регионалниот историски музеј – Шумен
и Регионалната библиотека „Стојан Чилингиров“ во гр. Шумен

conference2012@ezoterikabg.com