Енергийни атаки и защити

Сподели

Живеем във време на големи промени и противоречия. Технологично Човека е достигнал много повече от това което може да си приставят хората преди 50 или 100 години, но възходът на мистицизма и неща които не са подкрепени научно, също надминава очакванията на всички.

А Т А К И

В Ъ З Д Е Й С Т В ИЕ

И З Т О Ч Н И Ц И

1.

Прилепвания

Черпят енергия

Живи хора

– безплътни същества

-изкуствени земни духове

-мисловни форми

2.

Обсебвания

Черпят енергия и налагат модел на поведение

Живи хора

-безплътни същества

-мисловни форми


3.

Безплътни

същества

+

Ангели

Помагат, защитава и носят Послание

Дух. учители и водачи

Прикрепени към душата и менталното тяло

Привидения

Или Призрак

Астрални създания

Изразява физ.реалност но не на материално ниво

Етерни същности

Населяващи етерното тяло

Безплътните

Душа която скоро е преминала в отвъдното

Обвързани със Земята

Нещо ги задържа на Земята

Призраци

Прикачва се на виждан дух на починал човек

Духове от природата

Елементалии; свързани с конкретен аспект от природата/фей, алфи/

Полтъргайст

„Пакостив дух”

Караконджули

Същество всяващо страх или мъки

4.

Магия

Насочена отрицателна Енергия + мисъл форма

– от специалист

– чрез Емоция и Проклятие

 

Всеки ден ставаме свидетели на нови пробиви в медицината, науката, но в същото време все повече хора се насочват към холестичните алтернативи. Границите се променят. Светът на медицината, психологията, науката възможността за лечение с билки и алтернативи, а квантовата физика преглъща много от насмешките си спрямо други измерения и реалности. За много от онова, което се считаше за научна фантастика или метафизични дрънканици, сега се признава, че съдържа голяма доза истина. Хората започнаха да обръщат поглед към миналото, защото настоящето се променя много бързо. Хората търсят начини да обединят психиката и психологията, древното лечение и модерната медицина, мистиката и науката, миналото и настоящето.

Всеки път, когато навлизаме в нова сфера на изследване и изучаване на материя като психиката – правенето на разлика и прозорливост стават необходимост. Когато става въпрос за сфера на изследване, чиито граници и влияния са чужди, нови, неясни и не поддаващи се на точна научна проверка, способността да различаваш пясъка от златото става още по важна.

Затова е необходимо хората да се запознаят или да са на ясно с изкуството и техниките на психична защита. Вече знаем, че човек представлява сложна електромагнитна енергийна система със способност да влияе и да се повлиява от много неща, отколкото някога сме си представяли.

Всеки ден върху нашето тяло, ум и дух действат неуловими влияния, за много от които дори не подозираме. Например:

 • рекламите комбинират звук и образи, за да ни развълнуват емоционално, убеждавайки ни да закупуваме техните продукти.
 • в магазините се използват аромати да манипулират умовете и емоциите ни като ни внушават че в пазаруването няма нищо лошо;
 • политиците си служат с реторика и внимателно замислена образност, за да повлияят на гласовете;
 • всички сме подложени на натиск в дома, училище и работата;
 • ежедневно ни бомбардират звуци, светлини и честоти които са в дисонанс с тялото и ума, пораждат стрес, които в крайна сметка се проявяват в болести или дисбаланс;

Позитивни предпазни мерки:

За да се избегнат нежелани въздействия и влияния, могат да се развият определени качества и се предприемат определени благоразумни действия и практики:

 1. Грижете се за физическото си тяло. Поддържайте своята жизненост и енергия, чрез подходяща динамика, чист въздух и любими занимания.
 2. Опитайте се да придобиете по-голяма сила на волята и повече самоувереност във всички сфери на живота си, повече решителност.
 3. Зачитайте всички чувства, които ви карат да изпитвате неудобство. Не се страхувайте да изследвате или да се изследвате в това което чувствате и защо.
 4. Учете. Образовайте се и изследвайте.
 5. Задавайте въпроси и не приемайте нищо на сляпо доверие.
 6. Търсете отговори и обяснения.
 7. Помнете, че никои не знае за вас повече от вас самия и никой не прави нищо, които вие да

Не можете да направите по свой собствен уникален начин.

Нека да споменем някои думи, които пораждат определени асоциации, предизвикващи страх, страхови реакции и точно това поражда и проблемите:

Една среща с духове или същества от паралелни измерения, независимо колко е странна, не винаги е проява на негативни сили. Обикновено духът се опитва да привлече нашето внимание деликатно. Ако не чувате чукането на вратите може да стане по-силно, затова е важно да не правим прибързани заключения или догадки. Съществуват много доказателства в подкрепа на възможен живот след смъртта; някои са феноменални други са смешни.

Има основни две причини поради, които тези неща остават без обяснение:

1. Често липсват доказателства и разбиране.

2. Доказателствата се унищожават вследствие на силни емоции – главно страх. Всяко общество има свой начин за класификация и наименование на тези явления. Някои се разбират други са доста объркани и сложни метафизични фрази и философски обяснения.

Ето някои най-често срещани термини, които обхващат явленията на които може да се натъкнем и да се предизвика масовата психика.

 • Дух: всяко същество или създание, което живее, работи и оперира на не физическо ниво. Терминът може да се използва за описание на всички явления от нематериалния свят/лов на духове, екзорсизъм, астрални същности и обсебващи духове/
 • Ангели и духовни водачи: населяват повечето основни религии, но се появяват във всички религии. Съществото което често наричаме ангел, понякога може да е тип духовен водач. Думата Ангел означава – Послание, затова всяко духовно същество което носи послание, на практика е Ангел. Но Духовен водач е всяко същество с облик на дух, което служи като наш водач и пазител.
 • Привидения: всеки предмет, същество или място със свръхестествен произход. Или всичко за което нямаме научно обяснение може да е Привидение. Етимологията на думата – навежда на мисълта за завръщане на някое същество в познатата му об-ка. Често думата “привидение” замества термина “призрак” – затова да се знае и какво е призрак.
 • Aстрални създания: измерението, което отразява физическата реалност, но не на материално ниво. Или същество – живо или мъртво, което няма или се е отделило от своята физическа форма. Човешкият вид може да е жив или мъртъв /според определенията на физическия Живот/. Живи са хората, които все още се намират във физ. измерение, но в момента са напуснали телата си.- Обикновено нощем при сън. Може да се натъкнем и на мисловни форми, които се държат сякаш са същества, но всъщност не са. Най-голямо объркване поражда онова което познаваме като нисши астрални създания.те обитават места където се отдават на долни и вулгарни навици и поведения. от рода на наркотици, алкохол, пушене, сексуални оргии, сектите и други. Проблем с такива същности може да имат хората с лошо здраве, чиято аура е лишена от жизненост заради по горе ги описахме. При по-силен и вибриращ от енергия човек, никое прилепване или обсебване не може да издържи повече от няколко часове или дни. Винаги се намират хора които хвърлят вината за личния си дисбаланс и проблеми на нисшите астрални създания, в/у дявола или някаква друга сила задължително извън тях самите

Пояснение: знаем, че някои традиции говорят за различни нива отвъд физическото като: етер, ментално ниво, средна земя, долна земя и други.

 • Караконджули: название за всяко същество, което всява страх или причинява мъки. Една от формите е анкоу/наблюдател от гробището/ имало обичай в някой части на Европа, когато строяли ново гробище в първия гроб да се изгаря някоя нещастна жертва жива, за да се роди призрачен пазач. Тази измъчена душа да сплашва другите – живи и мъртви – така, че покоя на мъртвите да не бъде нарушаван. Но едно подобно явление не винаги може да се преписва на Кара- конджули, често нещата носят  и друг смисъл и произход.
 • Безплътните: те са синоним на призраци, същества без физическо тяло. Терминът обикновено навежда на мисълта за човешка душа, която наскоро е преминала в отвъдното. Повечето традиции учат, че когато умрем, ние напускаме физическата си форма. За известно време при прехода  около 40 дни след смъртта, ние запазваме външния вид на своята физическа форма, но формата просто не е толкова реална.
 • Обвързани със земята души: това е душа на създание, което е починало във физическия свят, но не се е преместило в духовното пространство. Това са случай на: внезапни катастрофи, самоубийство, загинали алпинисти в планините и не осъзнават, че са умрели. Духът не осъзнава това и остава да живее сред живите, докато не разбере, че вече е ДУХ. От тук обвързан със старите модели от физическия си живот сме свидетели на различни съпътстващи явления характерни за определен близък или не близък човек.
 • Призраци: названия прикачени на често виждан дух на човек които е починал, ако имаме среща или преживяване с призраци в даден момент – обикновено любим човек, може да е разстройващо. Не трябва да се страхуваме от нето, а да го приемем като прекрасен дар, който ни помага да се убедим, че всъщност никога не се разделяме истински с онези, които обичаме. Много често роднини, които умират, остават наблизо, за да служат като водачи и пазители на останалите след тях. / близнаци, сродни души, силно обичали и т.н./ Обичайно е за духа на починал човек да остане или да се завърне за малко за да ни увери в това. Важно е да приодолеем Страховете си.
 • Духове от природата: или елементалии: същества и духове свързани с конкретен аспект от природата. Всяка традиция ги нарича по свой начин например: фей и елфи или деви; земни духове; Духовете от природата са деца на Майката Земя. Те са многолики като самата природа появяват се в различни форми, размери и степен на развитие и съзидателност. Всяко нещо има своя фея или своя елф. Традициите учат, че ако доловиш аромата на едно цвете или дърво това е поздрав от неговия дух.. един от начините да ни привлекат вниманието е местенето и придвижването на предметите-това е признак за дух от природата. Тяхната енергия често е силна и е повече етерна, а не духовна / тя е по средата м/у физическото и духовно измерение/. Важно е тази реакция да не се бърка със сигнал за нещо лошо; те просто показва силата на тяхната енергия.
 • Полтъргайст: буквално означава “пакостив дух”, срещите са разстройващи стресиращи, предизвикват необясними неща, пукане, щракане, чупене на предмети и други. Води се спор дали наистина съществуват. Има вероятност случките с полтъргайст да са свързани със сексуалната енергия на хората, била тя прекомерна, неконтролирана или неправилно насочена. Според една от теориите, когато детето навлиза в пубертета, неконтролирано се освобождава огромно количество психична енергия /съответстваща на пробуждащата се сексуална енергия/, която води до поява на феномена или тази енергия привлича пакостливи духове които още повече я стимулират. Все повече и повече се наблюдават случки с П. При жени в менопауза – време, когато отново настъпва обрат в биохимията на тялото и колебания в сексуалните енергии. Това всичко стимулира неконтролируемото освобождаване на психична енергия, която може да се прояви като Полтъргайст. Следователно като се балансират психичните енергии и се намерят творчески отдушници за новата сексуална енергия, може да се елиминират такива явления.
 • Мисловни форми: “Енергията следва мисълта”. Където я насочим натам отива и нашата енергия. Това е форма на енергия без образ, родена от нашите мисли и емоции, която често се държи като че ли е реално създание. С други думи мисловните картини могат да бъдат надарени изкуствено с душа и да се проявяват като създания в астралното или невидимото измерение. В древната еврейска Кабала се говори за един аспект на божественото – Бог създаде проявление в Ума. Качеството на мисловните форми проличават най-вече в моментите на раздяла, развод и овдовяване. Даже един да си отиде мисловната форма продължава да съществува като контакт, да е жива и да присъства. Друг вид е различните групи-популяризиращи своите цели. Или това е “Колективния ум”. Мисловните форми много често се запечатват в къщите,предметите и в аурата на хората и често се бъркат от човек като се вземат като дух, а то е мисловна форма, която не се е разсеяла, разтворила или преобразувала. Следователно трябва да се научим да контролираме и насочваме мислите си, фантазиите и въображението си в правилна насока в това което имаме нужда и станем господари на собствената си съдба.
 • Прилепвания: дух или мисловна форма който се е прикрепил към аурата или енергията на живия човек или към определено място. Паразит които черпи енергия на човека, за да се сдобие със жизненост. Това са и така наречените “Енергийни вампири” /осъзнаващи или неосъзнаващи за това/. Примери: Ако посещаваме странни, изоставени, пусти, места на масови гробове и убийства, голяма е вероятността да прихванем някое от нисшите създания което се мотае там. Или силните власти натури и характери също може да изчерпват енергията на своите деца, родители, приятели и т.н.
 • Обсебвания: разликата с прилепванията е, че вече прикачилата се структура налага своеобразен поведенчески модел на човека, които може да доведе до лудост, депресия, ревност, самоубийство, престъпления, блудства и какво ли не още.

Основен извод: когато поддържаме добро здраве, хармония и здравословни навици, но имаме и едно на ум, никога няма да имаме какъвто и да е проблем с такива неща.

Следва продължение …