Енергиен туризъм на Академия на Мистериите „Мадара”

Сподели

Пътешествие до тракийското светилище „Софрата”, водопадите „Скока” и „Малкия скок”, и „Пещерата” на 20 и 21 юни, лятно слънцестоене.

Здравейте, приятели, академици!

Академия на Мистериите „Мадара” ще проведе традиционен енергиен туризъм по време на лятното слънцестоене. Тази година ще посетим малко познатото древно тракийско скално светилище „Софрата” в близост до село Веселиново в района на Шумен. Ще направим палатков лагер до самото светилище. Вечерта ще проведем мистични ритуали свързани с най-дългия ден от годината и с космическите сили, които в този ден достигат до Земята и влияят благотворно върху живота. Ще посетим и красивия водопад „Скока” в близост до „Софрата” както и „Пещерата”, и водопада „Малкия скок”.

Ще пътуваме с микробус от Шумен. Ще имаме и малък преход от около 4-5 километра до мястото в която ще направим лагера. Местността е живописна, красива и мистична. Легендите разказват, че между водопада, пещерата и светилището има големи подземни тунели, които са част от подземната мрежа свързваща южната част на България с Дунава. На светилището е направено археогеодезическо проучване от 1994 в рамките на едно дсетилетие от Павлина Петрова, А. Андреев, Ю. Дачев. Описани са: трон, легло, триъгълник, система от кръгове и питагоров триъгълник, система от правоъгълници, център на съоръженията представляващ конусовидна дълбока ямичка с диаметър 20-30 см. Археологическите проучвания показват, че скалните паметници най-често са свързани с култа към Великата Богиня Майка. Тракийската Кибела преди да получи човешки образ и да се установи на планинските върхове, била свещената необработваема скала, а по-късно изсечена от скала или дърво пирамида. Великата майка на боговете, като господарка на планините, горите и зверовете, направлява неизчерпаемото плодородие на растенията и животните. Траките са празнували ритуално лятното слънцестоене символизиращо оплождането на Богинята Майка от първия лъч на нейния божествен син и съпруг-Слънцето.

Дати за пътешествието: 20.06. и 21.06.2015 (събота и неделя).

Часът за тръгване: в 09:00 от паркинга на „Руски паметник” пред банка „Пиреус” град Шумен.

Превоз: с организиран превоз (микробус) или с личен превоз.

Такса за превоза в двете посоки: при наличие на 18 пътника таксата е 7,00 лв на човек. При по-малък брой пътници, таксата се увеличава съобразно броя на незаетите места – примерно при 10 пътника таксата е 13,00 лв на човек.

Такса участие в семинара: 5,00 лв на човек.

Какво да си носите: палатки, спални чували, шалтета, храна, вода, дъждобрани, топли дрехи и обувки, шапки, слънчеви очила, фенерчета. Не забравяйте и усмивките!

За кого е предназначено това пътешествие: за всички, които желаят да се присъединят към нас независимо в кой град и регион живеят.

Какво ще правим: ще се запознаем с материалите от археологическите проучвания; ще проведем медитации, визуализации, ритуални практики – наричания, творчески визуализации; лечебни ритуали

Записвания за участие: Моля, до 17 юни заявете участие, за да си запазите място в автобуса. Изпратете писмо до адрес melhisedek@abv.bg или се обадете на телефони 089 595 0230 и 088 577 7645.

За домашно: да осигурим слънчево и топло време!