Два народа – една вода! Два народа – една борба!

Сподели

26.01.2012 г. от 12.00 до 13.00 ч, София, Румънско посолство, бул. „Михай Еминеску“ Nо 4 и бул. „Ситняково“

ЗЕМЯТА Е ЕДНА, ДЕЛИМ Я НИЕ!!! БЕЗЦЕННОТО НИ ПОДЗЕМНО ЕЗЕРО ПОД ДОБРУДЖА ПРОДЪЛЖАВА И ОТВЪД Р. ДУНАВ! ПРИ АВАРИЯ НА РУМЪНСКА ТЕРИТОРИЯ, ЕКОЛОГИЧНАТА КАТАСТРОФА ЩЕ ЗАСТИГНЕ И НАС!!! ЗА ДА НЕ БЪДЕ ПОБЕДАТА НИ НАПРАЗНА! ДА ПОДКРЕПИМ БРАТЯТА РУМЪНЦИ! БЪЛГАРИЯ Е С ВАС, НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!

ЗАЩО Е ВАЖНО!
Румъния е дала лиценз на американската компания „Шеврон“ да прави проучвания за залежи на шистов газ в Добруджа, в непосредствена близост до общата ни граница.
Това съобщава румънският в. „Адевърул“, като изтъква, че експлоатацията на ресурсите се очаква да започне още през февруари 2012 г.
Изданието прилага и карта с разположението на трите терена, върху които американците дупчат за газ. Те са в окръг Констанца, но единият буквално граничи с българската община Генерал Тошево.
България не е уведомена за тези проучванията, съобщиха за „Телеграф“ от Министерството на екологията и водите. По правилата на международната договореност държавите не са длъжни да информират съседите си за рискови изследвания в недрата й, ако те не попадат в гранична зона.
Справка в Правилника за прилагане на Закона за МВР показа, че под понятието гранична зона се приема територия на разстояние 15 км от линията на държавната граница. От еко-министерството смятат, че за да не ни уведомят румънците за газовите проби, значи терените не са в гранична зона. От публикуваната обаче карта е повече от ясно, че единият терен със сигурност е лепнат за границата ни.

Доц. Георги Георгиев: Ако Румъния започне проучвания за шистов газ, може да бъдат замърсени български подпочвени води – цялата статия:
http://radioshumen.bnr.bg/News/Shumen/Pages/Doc-Georgi-Georgiev-Ako-Rumuniq-zapochne-prouchvaniq-za-shistov-gaz-moje-da-budat-zamurseni-bulgarski-podpochveni-vodi.aspx

ПРОТЕСТ ПРЕД РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО ЩЕ НАКАРА РУМЪНСКИТЕ МЕДИИ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА ПРОБЛЕМА И ВЕРОЯТНО ИМАМЕ ШАНС ДА ВЪВЛЕЧЕМ И РУМЪНЦИТЕ В АКЦИЯТА ПРОТИВ УБИВАНЕТО НА ПЛАНЕТАТА НИ… А ЗАЩО НЕ И ЦЯЛА ЕВРОПА!

Българските протести против ШИСТОВИЯ ГАЗ бяха най-големите – накарахме българите да се заинтересуват и да се загрижат – защо да не накараме и другите да обърнат внимание!

Румънско посолство – бул. „Михай Еминеску“ Nо 4
Карта: http://tinyurl.com/7a9stlc