Аскорбинска киселина ( Витамин Ц)

Аскорбинска киселина ( Витамин Ц)


Во 1972 Година Д-р Ирвин Стоун ја објавува книгата„ ФАКТОР НА ЛЕКУВАЊЕ – ВИТАМИНОТ Ц ПРОТИВ БОЛЕСТИТЕ“. (The Healing Factor: Vitamin C against Disease)

http://vitamincfoundation.org/stone/

Ирвин Стоун ( 1907 – 1984 ) бил американски биохемичар, хемиски инженер и автор. Тој прв ја употреби Аскорбинската киселина во прехранбената индустрија како конзерванс. ОД него потекнува и тезата дека на луѓето им се потребни многу поголеми количини на Витамин Ц за да го задржат своето здравје во оптимална состојба , отколку што е потребно да се спречи акутен скорбут. Д-р Стоун ја формулирал и својата теза дека скорбутот не е нарушување во исхраната туку  голема генетска мутација . Помеѓу 1965 и 1967 год  издава документи каде  ги опишува потребните дози од Аскорбинска киселина

 

(още…)

0 Коментара

Научно објаснување на Реики

Научно објаснување на Реики

Истражувањата покажуваат дека за време на Реики сесија мозочните бранови на лечителот и клиентот се синхронизирани во алфа ниво, а пулсот е синхронизиран со магнетното поле на земјата.

 

(още…)

0 Коментара

Што е Реики ?

ШТО Е РЕИКИ ?

 

 

Реики е јапонска техника за канализирање на Универзалната животна енергија. Тоа е природен метод за лечење на основно (физичко) ниво, кој ја користи животната енергија на Универзумот, имајќи за посредник лечител, кој е врската помеѓу Небото и Земјата (дуален принцип на Светот).

(още…)

0 Коментара

Поврзаноста помеѓу емоциите и внатрешните органи

Поврзаноста помеѓу емоциите и внатрешните органи, според традиционалната кинеска медицина

 

Традиционалната кинеска медицина познава неколку главни емоции како: вознемиреност, тага, страв, вознемиреност, радост. Секоја од овие емоции, доколку трае подолг временски период, или едноставно се „всади“ во главата, ги повредува внатрешните органи и врши опструкција на текот на чито на специфичен начин.

(още…)

0 Коментара

ЕНЕРГЕТСКАТА МЕДИЦИНА ЛЕЖИ ВО СЕКОЈ ОД НАС

ЕНЕРГЕТСКАТА МЕДИЦИНА ЛЕЖИ ВО СЕКОЈ ОД НАС


Науката го прифаќа човековото енергетско поле како факт, иако фармацевтската медицина повеќе би сакала да се држи до економски повеќе одржлив модел, кој тие го експлоатираат во моментот. Имаме истражен ум и дух, и сме го научиле од древни системи на верување . Но, можеби сè уште е малку збунувачки за вас. Можеби некои повеќе би сакале да се обидеме да ставиме повеќе од западната интонација на јазикот на енергетската медицина. Но ве молам, прочитајте го овој текст со малку поголема концентрација. Ќе видите дека сè е многу лесно сфатливо и вие дури сте го знаеле тоа можеби од порано, но модерниот живот ве натерал да го игнорирате и да го заборавите, да го потиснете во потсвеста и никогаш повеќе да не го користите.

(още…)

0 Коментара