Антитуморната терапия с масло от хашиш

Сподели

Рецепта, инструкции и дозировка на преборилия рака Рик Симпсън

През последните няколко години все по-упорито се говори за лечебните свойства на канабиса в борбата с рака в много негови проявления, а в интернет пространството циркулира информация за случаи на хора, дори деца, които успешно са надвили болестта не чрез химио или лъчетерапия, а именно чрез употребата на марихуана или по-точно на масло от хашиш по определена схема. Налице са и няколко изследвания, които доказват противотуморните свойства на канабиноидите – групата вещества, които се съдържат в канабиса и активират канабиноидните рецептори в човешкия организъм. Историите на няколко души обаче, в това число 9-годишно момиче, излекувано от рак чрез системен, дозиран прием на масло от кабанис, са отговорни за популяризирането на този метод, който, както може да се предположи, не е признат от медицината и не е одобрен в нито една държава. В действителност единствено гореспоменатите методи – химиотерапия и лъчетерапия – са одобрени официално и се назначават от онколозите като терапевтично средство, съпътстващо лечението на дадено онкологично заболяване.

Причината да публикуваме тази статия и рецептата за масло от хашиш, която гравитира в публичното пространство, е в убеждението ни, че всеки човек трябва да има достъп до информация, която би могла да му бъде полезна, и свободата да избира как да живее и как да се лекува, стига да не държи други отговорни за личните избори, които прави. Особено когато са в противоречие с онова, което са го посъветвали специалистите. За немалко хора, страдащи от тежки и неизлечими болести, или за такива, които знаят, че могат да изгубят най-близките си същества, настъпва момент, в който са готови да експериментират с всичко, в което чувстват, че могат да вярват. А убеждението, че дадено лечение би могло да се окаже ефикасно и да повлияе положително, е изключително мощен имуностимулатор, както и обратното – ако човек се чувства обречен и не вярва, че има нещо, което може да му помогне, той предварително се предава и влиза в битката като губещ.

Рецептата и дозировката, които ще откриете в следващите редове, са на Рик Симпсън – активист, прокламиращ ползите от употребата на медицинска марихуана в лечението на различни заболявания, който разпространява информация, свързана с потенциалните ползи от терапията с масло от хашиш, от доста време насам. Искрата, запалила го по тази кауза, е собствената му битка с болестта, след като през 2003 година той е диагностициран с метастазирал рак на кожата. Фактът, че днес той е жив, е красноречив за силата на аргументите, които Симпсън би могъл да преведе в спор относно ползите и рисковете, свързани с приема на химично синтезирано масло от хашиш.

Рецептата за масло от хашиш на Рик Симпсън

За изпълнението на тази рецепта ще ви трябват 28.35 грама (1 унция) изсушена марихуана (Рик Симпсън използва Сатива, Индика или хибридния вид кабанис с най-високо качество). Това количество обикновено е достатъчно за получаването на 3-4 грама масло, а от един фунт (453.6 грама) марихуана може да бъде извлечено около 57-60 грама (2 унции) висококачествено масло.

Важно: Тези инструкции са взети от сайта Collective-Evolution, който пък се позовава на информацията в сайта на Рик Симпсън, без никъде да се споменава до каква степен стриктното спазване на стъпките гарантира стигането на крайния резултат (предвид многообразието от сортове, начина и степента на изсушаването им, различните видове разтворители на различни производители, използваното оборудване и други) като в много от тях не са посочени абсолютни стойности.

Използвайте тази статия като информативна, не като предписание, и непременно направете допълнително проучване, преди да предприемете изпълнението на рецептата. Много е важно да изберете помещение с добра вентилация и да бъдете крайно внимателни в процеса на „готвене“, тъй като изпаренията са силно запалими. Избягвате да пушите наоколо, както и близостта до бързо нагорещяващи се повърхности и елементи, възпроизвеждането на искри и други. Инсталирайте вентилатор до котлона, така че въздушната струя да издухва парите от съда, в който приготвяте маслото.

1. Поставете изсушения материал в пластмасова кофа

2. Изберете разтворител – например чиста алифатна нафта (или бензин, който е предпочитан от Симпсън пред останалите алтернативи), етер, бутан, 99-процентов изопропилов алкохол или пък вода. Ще ви трябват два галона (7,5 литра) разтворител за химическия синтез на тетрахидроканабинола (THC – естествена съставка в канабиса) от един фунт (453.6 грама) марихуана, а 500 милилитра, ако използвате 28.35 грама (1 унция). Напоете изсушеното растение с малко количество от разтворителя (водата).

3. Намачкайте сухата съставка (билката), използвайки клечка от чисто, необработено дърво като например шпатула за орален преглед за еднократна употреба. Въпреки че е напоено, растението лесно ще може да бъде намачкано, тъй като е твърде сухо.

4. Продължавайте да мачкате материала с клечката, като междувременно започнете да доливате разтворител до момента, в който материалът бъде покрит напълно. Бъркайте интензивно течността със сухия материал в продължение на три минути. Извършвайки това действие, вие правите възможно извличането на тетрахидроканабинола в кабаниса от разтворителя.

5. Излейте така получената микстура от разтворителя и растението в друга кофа. Към този момент количеството тетрахидроканабинол, извлечено от материала, е от порядъка на 80%.

6. Отново добавете разтворител към материала и разбърквайте, като се стремите и да мачкате сухия материал, в продължение на три минути, за да извлечете остатъка от THC.

7. Излейте течността от втория процес по извличане в кофата, съдържаща първата микстура.

8. Отстранете растението, което два пъти е било „измито“ в разтворителя.

9. Прецедете масления разтвор през хартиен филтър за кафе в чист контейнер.

10. Сварете мисктурата. Особено подходящ за целта е електрическият уред за варене на ориз, известен у нас като оризоварка, а в САЩ като rice cooker. Вместимостта му позволява да сварите наведнъж над половин галон (около 2 литра) от микстурата. Отново ви припомняме горното указание да избягвате контакта с леснозапалими материали и пушенето в близост до уреда, тъй като изпаренията от варенето на субстанцията са твърде лесно възпламеними.

11. Напълнете контейнера на уреда до 3/4 от капацитета му и включете на максимална степен. Осигурете си добра вентилация, така че да не вдишвате от парите при изпаряването на течността. Доливайте периодично от микстурата в контейнера, щом течността намалее в резултат на изпарението, до пълното й изчерпване.

12. След като сте долели от микстурата за последен път и тя почти напълно се е изпарила, добавете около 10 капки вода (на 1 фунт сух материал). Това ще способства за освобождаването на остатъка от разтворителя и ще предпази маслото от прекомерно загряване.

13. Когато в контейнера на уреда остане около два пръста течност, сложете ръкохватки, изведете съда и започнете да го разклащате с въртеливи движения до момента, в който течността престане да ври.

14. Сега сменете степента на кукъра на ниска и отново върнете съда в него, като не допускате маслото, в която се е превърнала, да заври (140˚ C е максимално допустимата температура).

15. Отново премахнете съда от оризоварката (или котлона, ако ползвате такъв вместо електрическия уред) и внимателно излейте маслото в контейнер от неръждаема стомана.

16. Поставете го в дехидратор или просто върху подгряваща плоча, като тази на електрическите кафеварки, например, където ще престои в продължение на няколко часа до пълното изпаряване на течността от маслото и неговото сгъстяване. Когато забележите, че по повърхността на субстанцията не протичат никакви процеси (тя е напълно гладка и неподвижна), отстранете контейнера.

17. Сега всмучете маслото с пластмасова спринцовка или друг подходящ контейнер за съхранение. Спринцовката обаче е особено подходяща, тъй като позволява лесно дозиране. След като изстине напълно, маслото трябва да има консистенцията на смазка. На вид (като плътност, прозрачност, цвят и т.н.) то може да се различава чувствително според използвания разтворител, изсушено растение и методиката на приготвяне), подчертава Симпсън.

„Обикновено препоръчвам на хората да започнат с три приема дневно, всеки с количество около 1/4 от една капка или колкото зрънце от просо. След четири дни на тази доза повечето хора могат да увеличат двойно дозата, след още четири дни – четворно и т.н. (двойно спрямо предходния период на всеки четири дни). В общия случай отнема около 5 седмици на човек, за да достигне до един грам масло от хашиш на ден. Това е дозата, която човек трябва да приема до излекуването си (ако лечението е започнато на време и тази цел е постижима). Бих казал на всеки, че с това лечение могат да постигнат следните две неща – или ще се излекуват, или пък, ако е твърде късно, за да бъде възможно прилагането на лечение, поне ще си отидат от този свят с достойнство“, коментира Симпсън.

Именно на хората с рак в степен и стадий, предизвикващ силна болка, той препоръчва да започнат с по-големи дози, за да може колкото се може по-скоро да намалят или дори да спрат приема на болкоуспокояващи лекарства. Симпсън твърди, че щом започнат терапията с масло от хашиш, повечето хора намаляват наполовина дозите от аналгетиците, които са им предписани.

Започвайки с препоръчаната по-горе минимална начална доза, разпределена в три приема, човек дава на организма си възможността да си изгради толеранс към канабиноидите, които са отговорни за наркотичното й въздействие (марихуаната е на границата на топ 10 на най-вредните наркотични вещества според Lancet). Тук е мястото да споменем, че човешкото тяло само продуцира определен тип невромодулаторна липидна сигнална система под формата на ендоканабиноиди, които се срещат дори в майчината кърма и имат стимулиращо действие върху бебето, увеличавайки желанието му да суче.

Хората, които приемат медикаменти за хипертония, трябва да имат предвид, че след започване на терапията с масло от хашиш кръвното им налягане ще стане по-ниско, така че не е изключено необходимостта от прием на въпросните лекарства да отпадне. Въпреки че препоръчва постепенното увеличаване на дозата и поддържането й в нива, в които страничните ефекти от канабиноидите (сънливост, разсеяност и др.) не са твърде силно изразени, Симпсън отстоява тезата, че колкото по-бързо се приема маслото от хашиш, толкова повече се увеличават шансовете на пациента да надвие болестта. След края на терапевтичния курс те биват съветвани да продължат да взимат маслото в съвсем малка, поддържаща доза – около един грам месечно.

Симпсън също така подчертава, че предозирането с масло от канабис не би могло да навреди на човека, както и че страничните ефекти, начело с желанието за сън и почивка, имат положително отношение спрямо лечението, тъй като болният се нуждае именно от това, за да подсили организма си и да го направи по-устойчив на болестта. По неговите думи в рамките на месец симптомите на замаяност и сънливост, които могат да се проявят в началото на лечението, започват да отшумяват, а в същото време пациентите се радват на здрав и пълноценен сън нощем. Симпсън също така твърди, че от случаите, с които се е сблъскал досега, онези, които са се подложили на агресивна химио или лъчетарапия, най-трудно се повлияват от терапията с масло от хашиш „заради дългосрочните поражения, които тези терапии нанасят на организма“.

Що се отнася до рака на кожата, от който той успешно се е излекувал чрез описаната по-горе терапия по предложената от него рецепта, той препоръчва лечението с масло да се извършва външно (локално върху поразеното място). В този случай маслото се прилага чрез втриване в кожата, след което мястото се превързва за период от 3-4 дни. След това се слага масло и се слага нова превръзка. Щом ракът изчезне, тези процедури трябва да продължат по същата схема най-малко още две седмици, за да е сигурно, че болестта няма да се върне.

В заключение цитираме препоръките на Симпсън за промяна в режима на хранене на хората, болни от рак, която е почти толкова важна, колкото и медикаментозното (в случая с масло от хашиш) лечение. Основните пунктове в тях са: свеждане на приема на протеини от животински произход до минимум, въвеждането на колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци, замяната на захарта с натурален мед, консумацията на семките от две ябълки дневно, чрез които ще си набавят необходимата дневна доза от витамина B17, известен като лаетрил.

Подробна информация по всички въпроси, свързани с противораковата терапия с масло от хашиш, основаваща се на рецептата и опита на Рик Симпсън, множество статии и интервюта в тази връзка и видео съдържание можете да откриете в сайта Phoenixtears.ca.