Лектори

Сподели

на XI алтернативна научна конференция „Езотерика и Духовност – Живот в новото измерение“, която ще се проведе на 8-9 октомври 2022 в Шумен.  

 • Аида МарковскаКато холистичен терапевт и учител търся и насочвам в духовните практики себе си и своите довереници. Практикувам и преподавам холистични методи за развитие на личността от десет години и за мен това е основно житейско призвание. Вярвам в баланса и възможностите за единение, вродени във всеки човек. Аз съм убеден оптимист, затова търся и откривам най-добрата и светла страна, която притежават хората, извеждам я на преден план и я осветяваме заедно за постигането на мъдрост, здраве, успех и творчески импулс за живот. Занимавам се с промяна на родова съдба, трансгенерационна терапия и изчистване на родови програми от 2010 г. и за мен това се превърна в основно житейско призвание.
 • Ангел Манев – Атомен физик с принос в космическите изследвания. Занимава се с дистанционни методи за изследване на Земята и конструиране и пресмятане на оптични системи.
 • Антония КаменоваРекреативен специалист и алтернативен терапевт. Повече от 20 години се занимава с духовни практики, звуко лечение, арт терапии, йога и ци гун, аеро йога. Пътешественик и събирач на древни, лечебни знания и методи за лечение.
 • Валентина Димитрова – Писател и пътешественик.
 • Веселин Банчев – Родом е от най-древната земя на нашата страна! Краевед, етимолог и независим историк-изследовател, преоткриващ скритите истини за нашето минало. Живее и работи в Кърджали – град магнетичен, съвременен, а също древен и енигматичен! Това място е планината – утроба, дала живот и уютно убежище на цивилизации, племена и народи, някои велики, други – не, но всички те в единството си съставят пълноценния образ на тази божествена планина, неземно красива и оставяща те без дъх, оставяща те да мислиш затворил очи, потънал там, дълбоко в дълбините й… Да, става въпрос за Родопа планина… Магнетичната планина. Не само защото Родопа е родината на музите и митичния Орфей, а защото там всичко е жива песен – и дъждът, шепотът на листата, ромонът на поточетата, чуруликането на птиците, и звънът на чановете. Живата вода, която блика навсякъде – това е кръвта на земята. Това е Космическото безмълвие – хармония на божествените светове.
 • Виолета Гурнакова-Михайлова – За себе си казва: „Не влизам в рамки. Държа на Свободата! Музиката е висша сила, но да не забравяме Словото! Приемам всяко Учение, чрез което мога да направя стъпка напред и благодаря на всеки земен и неземен водач, който може да ме насочи. Знам стойността си и цената на Живота – обичам оценките му! Патриот – като част от Космоса. С руска и българска кръв, по родина и мисия – българка. Не се плаша от трудности, стига да са за голямата Цел! Не отричам страданието – то е основен Път. Важното е да се използва за стъпало нагоре. Христос е всичко! Благодарим на посланиците Му! Важно е да четеш, но по-важно е да изживееш! Тогава имаш право да говориш. Хубаво е да имаш титли, важното е да са подплатени с духовно съдържание! Човекът не е своята биография, а много, много повече…“.
 • Галина Ангелова – хореограф, режисьор, педагог на български танцов фолклор, член на Асоциацията на хореографите в България. Родом от  Добрич. Завършва Езикова гимназия с френски език. Дългогодишен учител в хореографски паралелки 1-12 клас. Работила като преподавател във Висш музикален институт в Тунис. Сега хореограф на свободна практика. Ръководител на танцов състав за родители с деца „Шарено хоро“ гр. Съединение и клуб за народни танци „Тропанка“ гр. Пловдив. Лектор на фондация „Виделей“ и Фестивалите „Здравей Здраве“. Член на Единение ДЕН.
 • Димо Димов Председател на Сдружение “Алтернативи”
 • Динко Господинов – Психолог с широк спектър на интереси. Притежава висок клас на специализация в областта на информационните технологии.
 • Елисавета Александрова-ЗангелмиМагистър психолог, магистър химик, сертифициран трансперсонален психолог, специалист по Мениджмънт в Рекреацията СПА и Уелнес и Рекреология. Хоноруван преподавател в ЦПО Икономически университет, Варна и в Центъра за Корпоративно Обучение и Квалификация (SENAC), Кампинас, Бразилия. Води курсове и семинари за начинаещи и напреднали по системите Изис Сейким, Сейким/Секхем, SKHM, ALL LOVE, Усуи Рейки, Тибетско Рейки, Каруна Рейки, Reiki de Atlantida, Теате, Magnified Healing®, Ama Deus, Кристалотерапия, Нумерология, Кабаш и др. Предлага и дистанционна форма на курсовете по Интернет
 • Ина Май Джаросновател и собственик на Академия за езотерични знания „Май Джар“: Предмет на дейност: 1. Фън Шуй – три нива, сертификат; 2. Човешката мандала – сертификат; 3. ИЦзин прогностика – сертификат;  4. Тай Чи – 1-во ниво, сертификат; 5. Васту Видя; 6. Авторски техники: Вритра – българския Фън Шуй, Глаголица – рождени икони, Тракийски свещени практики – възстановка.
 • Красимира Лукова – „…Навлизането  във вътрешния ми духовен свят беше приключение, съпроводено с разтърсващи преживявания – от най-мрачните до най-възвишените. Всичко това ми помогна да намеря своя вътрешен мир, хармония и неизчерпаема любов, които сега влагам в моите творения – оргонитите, за да достигнат до хората, които са готови за това.“
 • Лазар Бонгурев – Хидроинженер, търси скрита информация в килимите и шевиците ни
 • Любен Мешиков – Завършил „Международни икономически отношения“ – ИУ-Варна.  Интересува се от история, езотерика и Астрология. Интересите му са свързани основно с „Хорарната Астрология“.  
 • Магдалена Пюскюлева – арт и трудотерапевт; магистър психолог консултант; педагог по изобразително изкуство – художник
 • Мерал Мехмед – Практикува Хоопонопоно и помага на хората да научат как да се освободят от своите кармични програми. Преводач на първия в света издаден учебник по Хоопонопоно на бълг. език (автор Михаил Микляй, Германия).
 • Надежда Писарова – писател по темите за Прехода, консултант за лично развитие, радиестезист, анализатор Хюман дизайн
 • Татяна Ярулина – Художничката Татяна Ярулина ал-Булгари с произход от Волжка България вярва в мисията на българския род
 • Теодор Николов – „Теодор Николов е съвременен будител, който е посветил живота си на желанието да помогне на повече хора да се обърнат към духовността и да осъзнаят, че животът има много по-дълбок смисъл от това, което преподават в училищата и медиите. От дълги години е много активен както онлайн, така и пътувайки из цялата страна, където изнася многобройни лекции и разпространява безплатно книги със Словото на Учителя Петър Дънов.“
 • д-р Христо Михайлов– лекар, хирург, езотерик и холестик. Освен медицина е изучавал много алтернативни практики, учения и посещавал енергийните места на планетата. Занимава се с хипноза и хипнотерапия, радиестезия, СУ-Джок, медитации и много други практики. Съучредител на Духвната Академия на Мистериите „Мадара“, редовен участник в нейните събития. Почитател на Суфизма и Дервишите и затова поставя Любовта към всички, над Всичко!