Недоказаното днес не значи, че то не съществува.

Subscribe to me on YouTube

Архив Енергиен туризъм на Академия на Мистериите „Мадара”

Енергиен туризъм на Академия на Мистериите „Мадара”

Написана от 

Пътешествие до тракийското светилище „Софрата”, водопадите „Скока” и „Малкия скок”, и „Пещерата” на 20 и 21 юни, лятно слънцестоене.


Здравейте, приятели, академици!

Академия на Мистериите „Мадара” ще проведе традиционен енергиен туризъм по време на лятното слънцестоене. Тази година ще посетим малко познатото древно тракийско скално светилище „Софрата” в близост до село Веселиново в района на Шумен. Ще направим палатков лагер до самото светилище. Вечерта ще проведем мистични ритуали свързани с най-дългия ден от годината и с космическите сили, които в този ден достигат до Земята и влияят благотворно върху живота. Ще посетим и красивия водопад „Скока” в близост до „Софрата” както и „Пещерата”, и водопада „Малкия скок”.

Ще пътуваме с микробус от Шумен. Ще имаме и малък преход от около 4-5 километра до мястото в която ще направим лагера. Местността е живописна, красива и мистична. Легендите разказват, че между водопада, пещерата и светилището има големи подземни тунели, които са част от подземната мрежа свързваща южната част на България с Дунава. На светилището е направено археогеодезическо проучване от 1994 в рамките на едно дсетилетие от Павлина Петрова, А. Андреев, Ю. Дачев. Описани са: трон, легло, триъгълник, система от кръгове и питагоров триъгълник, система от правоъгълници, център на съоръженията представляващ конусовидна дълбока ямичка с диаметър 20-30 см. Археологическите проучвания показват, че скалните паметници най-често са свързани с култа към Великата Богиня Майка. Тракийската Кибела преди да получи човешки образ и да се установи на планинските върхове, била свещената необработваема скала, а по-късно изсечена от скала или дърво пирамида. Великата майка на боговете, като господарка на планините, горите и зверовете, направлява неизчерпаемото плодородие на растенията и животните. Траките са празнували ритуално лятното слънцестоене символизиращо оплождането на Богинята Майка от първия лъч на нейния божествен син и съпруг-Слънцето.

Дати за пътешествието: 20.06. и 21.06.2015 (събота и неделя).

Часът за тръгване: в 09:00 от паркинга на „Руски паметник” пред банка „Пиреус” град Шумен.

Превоз: с организиран превоз (микробус) или с личен превоз.

Такса за превоза в двете посоки: при наличие на 18 пътника таксата е 7,00 лв на човек. При по-малък брой пътници, таксата се увеличава съобразно броя на незаетите места – примерно при 10 пътника таксата е 13,00 лв на човек.

Такса участие в семинара: 5,00 лв на човек.

Какво да си носите: палатки, спални чували, шалтета, храна, вода, дъждобрани, топли дрехи и обувки, шапки, слънчеви очила, фенерчета. Не забравяйте и усмивките!

За кого е предназначено това пътешествие: за всички, които желаят да се присъединят към нас независимо в кой град и регион живеят.

Какво ще правим: ще се запознаем с материалите от археологическите проучвания; ще проведем медитации, визуализации, ритуални практики – наричания, творчески визуализации; лечебни ритуали

Записвания за участие: Моля, до 17 юни заявете участие, за да си запазите място в автобуса. Изпратете писмо до адрес melhisedek@abv.bg или се обадете на телефони 089 595 0230 и 088 577 7645.

За домашно: да осигурим слънчево и топло време!


Езотеричен вестник Хармония и Светлина

Уеб сайт: www.ezoterikabg.com Е-мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Банер

Магазин

Банер
Банер
Банер

Дарение

Фаза на Луната