Недоказаното днес не значи, че то не съществува.

Subscribe to me on YouTube

Academia Madara Мадара За филијалата во Македонија
Събота, 09 Юни 2012 12:59

Филијала на Духовната Академија на Мистериите "Мадара" во Македонија

Написана от 

Филијала на Духовната Академија на Мистериите "Мадара" во Македонија

Радосната вест, која сакаме да ја споделиме со вас е тоа што на 12 Мај 2012 година во градот Охрид-Македонија,  беше формиран филијала на Духовна Академија на Мистериите "Мадара"!

На основањето на филијали присуствуваа 15 лица, од кои тројца академици од Бугарија - Елисавета Александрова, Цветанка Самарџиева и Дочка Константинова.

Беше формиран репрезентативен совет на филијалата во  Македонија, во кој влегуваат:

- Елена Меруџеска Герасимовска од Охрид

- д-р Ангел поп Ангелов од Кавадарци

- Константин Јовиќ од Гостивар.

За претседател на овој совет беше избрана Елена Меруџеска.

Сега веќе  имаме страници  и на македонски јазик во нашиот весник "Хармонија и Светлина" www.ezoterikabg.com , на кој ќе се објавуваат интересни статии за различни искуства и откритија во областа на мистиката и езотериката во регионот.

 

Да се ​​поздравиме и си посакаме  и други филијали на Академијата Мадара во светот!

 

 

Светлина и Љубов,

Е Александрова-Зангелми

Претседател на ДАММ и Директор на весникот "Хармонија

Последно променена в Понеделник, 11 Юни 2012 14:12
Konstantin Jovic

Е-мейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Още в тази категория: Духовна академија „МАДАРА“ »
Банер

Магазин

Банер
Банер
Банер

Дарение

Фаза на Луната